Ansökningsguiden

Gör så här nu du söker från foder och stipendier

Kontakta stiftelsen direkt för att höra efter hur ansökningsförfarandet ser ut för just den stiftelsen. Var artig och lugn och hör efter vilka speciella regler som gäller för just denna fonden.

Detta är saker som du bör ta reda på:

 • Tar stiftelsen i mot ansökningar löpande eller är det vissa ansökningsdatum som gäller för just i år? Detta varierar ofta hos olika stiftelser, år från år.
 • Behöver du en särskild ansökningsblankett? Be Stiftelsen posta den till dig.
 • Ofta måste ansökan styrkas med olika slags intik intyg och/eller referenser. Hör efter vad som behövs just för fonden du söker ifrån.

Skriv ett bra och personligt ansökningsbrev!

Om du ska sticka ut i ”konkurrensen” så måste du ta dig tid att skriva ett bra ansökningsbrev. Lägg mycket tid på detta! Efter att du har skrivit klart brevet: stoppa gärna undan det i någon dag och titta på det igen med i sällskap med någon som du litar på. Det finns oftast saker som går att förbättra.

Ansökningsbrevet ska helst inte vara längre än en och en halv A4. Man måste orka läsa brevet. Försök fånga läsarens intresse direkt. Skriv personligt. Var tydlig med vad du vill använda pengarna till.

Lycka till!

394 reaktioner till “Ansökningsguiden”

 1. Hej! jag är en kvinna som 32 år gammal gifte med 2 barn. jag jobbar som personlig asisten på deltid 2 gången per veckan 3,500 5och studera samtiden på sfi . min man jobbar ocksså men andå har vi jätte stor problem med ekonomik han får 14 tusen per månd och vi är 5 person i huset + hans son som är 18 år studerar.det var 2 år sedan när min man var arbetslös då fick vi inte häljp från socialen. då fick han anvanda credit kort för att vi skulle äte och betala hyran. nu jobbar men han måste betala ränknigarna. det som jag undrar är, jag för lura min pappa 4 månader sen. och nu vill jag resa till min ensam mama men jag kan inte åka med barnen där för att har inte pengar. och jag måste åka med dem där för dera pappa måste jobba. jag mår riktig dåligt för att jag inte kan träffa min mamma nu när hon är lesen. och mina barne vill gärna träffa dears mormor. dem född här i sverige so de kännar inte henne. barnen är 4 och 3 år gammal. jag hoppas att höra er. tack!!!!!!

 2. Hej jag är fyrbarns mor på 51 år, som har haft ganska många vedermödor i mitt liv. Jag har inte bara mist ett barn med leukemi, min äldsta dotter som är 30 år har sen hon va ca 18 år gått på droger och med de allt annat som hör till,hon fick en son när hon va 17 år. Mitt liv har varit en bergodalbana, men jag har alltid försökt se till att mina barn ska få de dom behöver, men min kärlek har dom fått allra mest av. Vi har fått flytta runt en del på grund av en tråkig vräkning för ca 8 år sen. Vi har inte fått ett eget kontrakt på någon lägenhet för vi är svartlistade på bostadsmarknaden, men vi har lyckats hyra hus. de är nu de tredje huset vi hyr och vi stor trivs. Jag har varit arbetslös en längre tid och de har gjort att vi halkat efter rejält. Vi har fått låna pengar till el mm, min önskan är att kunna få komma i kapp lite så att inte allt sak kännas så hopplöst. I bland känns de som om gropen bara blir djupare och djupare, jag jobbar nu sen den 8 februari dock bara 4 och en halv timme per dag. Jag har arbetat sen jag va 15 år och aldrig tidigare varit arbetslös, så jag har inte mått så bra av att bara gå hemma. Men jag känner att vårat liv skulle behöva lite hjälp att komma i kapp så jag undrar vilken fond som skulle kunna passa mig/oss.

 3. Hejsan! Mitt namn är Sophie, jag är 26 år gammal och har en 1 årig dotter.. Nu så har jag precis sepererat med sambon och jag kan säga att jag är riktigt nere på botten. Jag behöver hitta en lägenhet, men tyvärr så har mina unga dagar förstört ganska mkt för mig genom att jag har lite skulder här och där som jag har tagit itu med. Men till saken – jag vet inte om jag kommer få en lägenhet pga det för dom har blivit hårdare med det. Jag har ju trots allt vikariat jobb lite här och där, det enda jag ber om är att få ett hem där jag kan bygga en trygg plats till min dotter och visa att jag är en mamma som bryr sig om henne. Jag själv vet hur tungt det är att vara utan mamma. Jag vill visa min dotter all kärlek jag har och en trygghet hos mig. Snälla rara människor, hjälp mig! Jag är helt förkrossad.

 4. Hej! Jag och min dotter pa 14 ar ar fast utomlands.. kom hit for 1 ar och 9 manader sedan pga att vi inte hade bostad i Sverige.. Men nu ar d sa att vi inte har det har heller.. varken pengar eller bostad och undrar om ni kan hjalpa oss komma hem.. vi behover pengar for biljetter samt for pass for att min dotters pass har gatt ut.. jag ar gravid i vecka 33 ocksa och pappan staller inte upp med nagot det var han som skickade ut oss.. det som oroar mig mest ar att min dotter inte langre kan studera har eftersom man maste betala utbildningen har och hur ska jag se till att hon gor d nar vi inte har nagra pengar.. snalla hjalp oss. Mvh Angie

 5. hej hammnade i samma sits som du för några år sen tog kontakt med kvinnojouren i spanien sedan betalade svenska anbassaden biljjeterna till mig och min pojk

 6. Hejsan jag heter Madelene. jag är 19 år och bor hemma, studerande så mitt ända bidrag är csn, min mamma är sjukskriven sedan många år tillbaka hon får nästan ingen ersättning alls, jag har 6 syskon en jobbar men tjänar inte så bra, resten är yngre och går i skolan eller dagmamma, min pappa jobbar dygnet runt, även helger..min mor tar även hand om 2 till som bor här men får inga pengar ifrån socialen eller liknande för det behövs inte anser dom, ena har adhd vilket medecinerna kostar därefter och deras föräldrar bryr sig inte någonting om dom, det ända är 1000 kr i månaden för alla barnen, vi bor i en 4:a vilket är väldigt trångt för 11 personer. hyran är hög,matkostnaderna är höga allt är dyrt, vilket har lett till att vi inte kunnat spara någonting, vissa månader är det väldigt snålt med pengar dvs att man nästan får ”tigga” till pengar för att ha råd med mjölk. finns det på något sett hjälp/bidrag med pengar så man skulle kunna förbättra närvaron med pengar så man inte ser min mor gråta sig till söms för att hon har det jobbigt med allt i tankarna. tack i förhand, mvh Madelene

 7. Hejsan! Mitt namn är Emma och är ensamstående till 2 barn på 3 o 4 år. Haft de jobbigt det sista med ekonomin, bilen paja i januari drog på mej rökningar för över 10.000 för att laga bilen, en restskatt på 12.000 i år.. hög hyra, å lönen går + – 0.. inte alls roligt.. Gör ett försök o hoppas på bidrag från er.

 8. Hej,
  Jag är en tjej i 20 års åldern som efter en traumatisk uppväxt är sjukskriven sen flera år tillbaka och har en komplex PTSD diagnos samt en ätstörning som gör att jag sondmatas på heltid. Har haft inbrott i mitt boende och därav flyttat till ny bostad. Min ekonomi är knaper och jag har inte råd med min sondnäring eller att köpa nya kläder då jag rasat i vikt och allt hänger som trasor.
  Finns det något bidrag man kan få?

 9. Hej! Jag heter Agnieszka , är 17 år gammal . Bor i Stockholm med mamma , hennes man och 2 systrar .
  Jag fick redo på att snart ska bli mamma den 30 april. Min situation är lite konstigt eftersom har inte pengar för att köpa grejer till barnen .
  Jag fick inget hjälp av socialen för dem tycker att om min mamma skulle kasta mej ut från hem så skulle jag få kanske några pengar att köpa grejer . Men min mamma kunde inte kasta ut mig för jag är hennes dotter . Mamma hon känner bara 7000 tusen ibland mindre från jobbet så kan inte hjälpa mig även om hon vill . Hon måste betala hyra , köpa mat osv . Min killes föräldrar kan inte också hjälpa för dem lever på socialen och jobbar inte . Kille pluggar , han har ett år eller 2 år kvar så det skulle vara synd att han ska sluta plugga att börja jobba . Kanske ni kan hjälpa mig med att ska få lite pengar från er . Jag vet inte vad ska jag göra , vem kan hjälpa mej . Barnen kommer snart och jag behöver börja köpa nånting . snälla om ni kan bara hjälpa mig skulle bli jätte glad . Jag kan inte så bra svenska att förklara hur svårt är det för mig nu , när jag fick inget hjälp . Jag vill att min barn kommer få den bästa så att allt kommer finnas att jag ska inte bli orolig mer . med Hälsningar Agnieszka!!

 10. hej

  Jag håller på att tappa alla mina tänder..sjukpensionär med en 17åring son, jättedålig ekonomi får inga lån…vad gör man??
  Finns det någon fond jag kan söka tandvårds hjälp ifrån??

  Pia

 11. Hej mitt namn är diana är en änka på 26 år med 2 barn på 4 och snart 6 år gamla.Barnens pappa dog i en bilolycka år 2008 och livey efter det har varit fruktansvärd och är det fortfarande!lever i dagens läge under skydd och kommer göra det fortfarande framöver min ekonomi är inget vidare har ingen hjälp från någon i den biten känner dagarna långa och utmattade kan ej komma bort från hela den här ångetsen och jag känner att jag tillsammans med mina barn behöver komma bort härifrån till ett annat land ett par veckor och kunna bara slappna av samtidigit känna friheten går knappt ut och varje gång jag gör det så är med ögonen i nacken så snälla bara liten belopp summa hade gjort mitt liv och barnens mycket gladare för de är det enda som bromsar oss är ekonomin jag hoppas verkligen ett positiv beslut tack och hej…M.V.H diana

 12. hej har nog samma problem som alla andra här. ensamstående två barns mamma med sjukpension pga ett kasst hjärta som är medfött. jag har mina barn 365 dagar om året eftersom pappan inte hjälper till något överhuvud taget. min högsta önskan här i värden är att få ge mina barn ett sommarlov som dom kan minnas och glädjas åt. jag vill inte att dom bara ska minnas en frånvarande pappa och en mamma som alltid är sjuk och som aldrig kan göra något för dom. det konstiga är dom klagar aldrig utan dom har accepterat situationen. men jag skulle kunna ge mitt liv för att se dom le av glädje. därför undrar jag om det finns någon därute som kan ge mig ett tips om var och till vem man kan vända sig för att kunna få lite hjälp bara en gång i vårt liv. tack på förhand. susanna

 13. Hej
  Min man dog den11sep2011 och jag är ensam med två barn 8 och 12år.Jag behöver få lite ekonomisk hjälp. Som min son vill ha en cykel, alla hans kompisar har de och han springer brevid. Jag blir så ledsen får att jag inte kan köpa en cykel till han när alla hans kompisar har de. Min doter spellar handboll och vill hennes dröm är att bli handbolpoffs. Hon började som 8åring och är den bästa i lågen. Hon behover pengar till överald från lågen.
  Tack på förhand. mvh Violeta

 14. Hej! skulle behöva hjälp! gråter kan inte sova! länge sen jag kände mig ”bra” ..Har haft dåligt ställt i 6månader nu! & orkar snart inte mer! Mina barn ger mig livsglöd! Utan dom vet jag inte vad jag skulle gjort! Ensamstående med 2barn! efter vi betalt hyra & el har vi ca 1500 till mat blöjor hygien mm! kan inte köpa något fint till barna! :/ känner mig som världens sämsta mamma för tillfället! Soc vet jag inte hur dom räknar! pratar med dom gång på gång men allt är som det ska säger dom :(!!! Nu denna månaden har jag 500:- till mat!! hur ska jag klara mig 🙁 gråter & gråter älskar mina barn & gör allt för att vi ska få det bra :/ finns det en godhjärtad person som vill låna ut en peng på obestämd tid! :/ //En mamma som kämpar in i det sista!

 15. Hej ,jag undrar vilken fon jag kan söka pengar ur. Är arbetslös och just nu har jag svårt för att hitta ett jobb och behöver pengar till både mat och kläder.

 16. Hej, Mathias heter jag, det är så att jag sedan ungdomen levt ett liv med missbruk och kriminallitet, något jag nu lämnat bakom mig, detta efter att jag vid 34 års ålder fick både ADHD samt en Antisocial Personlighetsstörnings diagnos, något som hjälpt mig någt oerhört att lämna det gamla livet bakom mig, dock allt utan de skulder som jag genom mitt liv dragit på mig, och som just nu är ett oerhört stort riskmoment för mig nykterhet, samt drogfrihet. I samband med detta så har jag även drabbats av tandlossning något som medfört att min redan ansträngda ekonomi blivit ohållbar. Jag lever under utmättning hos fogden, och dessutom fått lägga ut ca 20 000 på tandläkare de senaste 7 månaderna.
  Vet någon om det finns hjälpa till något av det ovan att söka?
  att få hjälp med tandlkare? skulder? osv. tacksam för alla svar jag kan få, vill inte tillbaka till där jag varit, men just nu känns det hopplöst.

  / matte

 17. hej jag lever på försörjningsstöd pengarna räcker till räkningar och mat.skulle så gärna åka på en kort semester med min 5åriga dotter så att hon känner att de e sommar.vänliga hälsningar madde och josefin

 18. Hej! Jag är 40 år och lever ensam sedan 8 år sedan, då jag blev änka. Min man dog av en hjärntumör efter två års kamp mot sjukdomen, 39 år gammal. Nu lever jag ensam med mina två barn 15 och 18 år. Mitt yngsta barn har nu under våren haft det psykiskt påfrestande och tyckt att allt varit jobbigt. Nu börjar han kunna se lite mer positivt på omgivningen. Jag skulle vilja ge honom en semester med vår husvagn, vilket inte ekonomin i dagsläget kan tillåta. Finns det möjlighet att få bidrag till det från er fond? Tack på förhand! /Mia

 19. Hej jag är en kvinna som har dåligt ställt jag har knapast mat för dagen jag hoppas att ni kan hjälpa mig med bidrag TACK PÅ FÖR HAND

 20. Jag är en ensamstående mamma med en liten son på 4,5 år. Jag har varit själv med honom i 3,5 år nu. När hans pappa valde att lämna mig så gjordes det med dunder och brak. Han tog sina kläder och flyttade. Kvar satt jag med hus lån och en liten bebis.

  Huset va fullbelånat, direktverkande el, vargavinter och finanskrisen knackade på dörren. Jag hade elräkningar på 7000 kr/månaden. Jag satt uppe långt in på nätterna och sålde på Tradera, Blocket och började även köra tidningar med en sovandes bebis i baksätet.

  Huset låg ute till försäljning och jag blev tvungen att sälja det med förlust för att komma därifrån. Det blev både min fröjd och min plåga.
  Fröjd för jag kom därifrån, jag kunde andas igen, börja om på nytt.
  Plåga för jag känner mig totalt jagad av min dåliga ekonomi.

  MEN, jag är ingen som struntar i räkningar och mitt barn har alltid vad han behöver. Men till ett pris av fyra jobb. Att aldrig kunna vara ledig, att aldrig kunna göra något extra, att alltid behöva vara orolig för sjukdomar och när lillen som sällan blir sjuk att aldrig kunna vara hemma och ta hand om honom själv utan att då få be min gamla mormor.

  Visst, jag kunde dragit det till rätten och kämpat för att mitt ex skulle stå för sin del av skulden. Men till ett pris av deras relation. Dom har en bra relation så länge jag gör som han önskar och behagar. Han träffar sin son varannan helg och resten av tiden tar jag hand om lillen. Det är en ära, jag älskar att ha honom så inte för den delen.
  Jag har bara svårt att koppla av, jag har svårt att sova, svårt att njuta. Skulden ekar i mitt huvud. Det kostar mig flera tusen i månaden och kommer göra i flera flera år framöver. Jag har aldrig varit slarvig med pengar och skulle aldrig shoppa loss och kasta slantar till höger och vänster, jag har bara haft otrolig otur.

  Jag kämpar, kämpar och kämpar. Nu hittade jag denna sidan av en slump och jag hoppas och ber att det finns någon hjälp att få. Jag vet att det finns många som har det dåligt men om turen kunde vändas mot mig vore jag otroligt TACKSAM.

 21. Hej jag undrar om det finns någon fond för Whip-lash skadade som har fått sin skada ner degraderad av läkare som inte har träffat en. Jag råkade utför en trafik olycka 00 sen dess har jag haft massa olika jobb som inte funkar. Jag har en massa skulder som har tillkommit pga skadan. Jag har skitit att sjukskriva mig pga försäkrings kassans krångel. Jag har funderat flera gånger bara på att hoppa men jag har barn som behöver mig. Skulle vara tacksam om det fanns någon hjälp att få. tack på för hand/ Björn

 22. Hej, jag är ensamstående mamma till en 2 månders pojke. Vad kan jag få för hjälp då??

 23. jag och min man undrar om det finns någonstans att få hjälp.vi har låg inkomst pga förtidspension,jag har haft ångest och ett långt missbruk med allt vad det innebär,jag är 61år nu och har varit ren i 3år nu.Har en 40års missbruksbakgrund med många försök och lika många misslyckande.Har en institionsbakgrund somäe mycket svår att möta var gång jag på minns om det enorma sociala handikapp.Fick min diagnos rätt sent adhd ett helvete att leva med nykter.min högsta önskan är att kunna bryta vår isolering.Vi behöver en semester så att vi kan tanka.Skulle vilja skriva en bok om hur det är att vara maylise.finns det någon fond tacksam för svar majlis

 24. hejsan jag är en ensamstående mamma på 22 år som har tre små barn under 4 och den minsta är född med Downs syndrom och klumpfot vi har haft en hård start med många hinder men vi kämpar på för varje dag!! jag ansökte från f kassan om hjälp till bil eftersom att jag har stora förflyttnings problem pg att den lilla är extra extra infektions känslig sen även att det inte är lätt att ta sig fram! har själv skrapat ihop och sparat för att kunna ta körkortet men kollar om det finns nån fond så man kan få hjälp med en liten summa till bil! har inga anhöriga som jag kan vända mig till är helt ensam tack på förhand Med vänlig hälsning, sara

 25. Hej
  finns det möjlighet att jag kan få ekonomisk stöd för att hälsa på min man som sitter i fängelse 18mil ifrån oss.Är mammaledig och får inte ut så mycket i månaden 8000kr.Darför har jag inte råd att åka till min mam.Vi vill jätte härna träffs för barnets skull oxå.tack

 26. hej
  jag är en kvinna på 30 år som genom gått en bröst operation då mitt problem var papillom i bröstet
  och streocopp infektion med blödande bröst

  genom gick oprationen och nu är mitt bröst snett och konstigt
  mår så fruktansvärt dåligt av det
  då det påverkar mina dagar sömn mat problem
  sökte hjälp antal gg på vårdcentral å mamoenheten läkare psykolog men ingen förstå
  nu sitter jag hemma 24tim och mår hämskt dåligt ibland i gråt

  kan ni hjälpa mig snälla
  jag har en anledning till mitt problem och blir så nonchalerad av läkare
  ska man behöva må sådär å allt rasar ihop ?

  kan man bara operera så å¨lämna folk i sticket lidande med ärr när man faktiskt ha rätt till hjälp ?

  sårad ledsen knäckt kvinna ;(

 27. Hej. Jag är inte ensamstående men har ändå lyckats hamna i en fruktansvärd sits igen. Jag och min sambo blev arbetslösa samtidigt tyvärr trots jag blivit lovad fortsatt tjänst när jag skulle börja studera. Nu är det så att vi har fått avslag till hyran från socialen trots vi har två barn i åldrarna 3 och 7. Vi får altså ingen hjälp alls därifrån. Jag vet varken ut eller in och hyran måste betalas, betalas den inte blir vi direkt schysta från lägenheten då hyresvärden inte tollererar uteblivna hyror. Jag vill inte stå på gatan med mina barn, jag blev själv utsatt för det som barn när min mamma blev av med lägenheten. Jag vill verkligen inte att Historien ska upprepa sig. Jag vet inte vart jag ska vända mig för om kag inte kan få hjälp ifrån socialen vart kan jag då vända mig?
  Tacksam för om ni bara skulle vilja svara på detta i ett mejl eller så och kanske ge något tips?
  Snälla hjälp mig.
  Mvh Malin

 28. Hej. Jag är en 2 barns pappa med lite illa ställt sen jag vart arbetslös. Pojken jag har med en annan får jag sitta och åka många mil för att hämta då hon flyttat med honom. Vi har inte gemensamvårdnad och detta har lett till många timmar och dyra kostnader med advokat eftersom jag vill träffa min son. Jag får själv stå för alla kostnader då hon inte heller har något jobb. Finns det något bidrag man kan få för att täcka upp kostnaderna som blir då det är dyrt att åka fram och tillbaka varannan helg? Tacksam för svar!

 29. hej någon som kan föreslå några bra fonder jag är en nybliven nyckter alkolist som skulle behöva pengar till en dator pga jag lever på existensminimum tacksam för all hjälp ja kan få mvh krille

 30. Efter sjukskrivning och långvarigt arbetslöshet har min sambo och inkomsterna räcker inte längre till mat varken till mat till oss eller våra husdjur.
  Fått hoppa över några räkningar som borde ha betalades som CSN mm och gruva mig på anmärkningar och krav brev då sjukpenningen dröja länge och min sambos a-kassa är lägsta nivå. Har bipolar och inte ens råd med medicin längre-finns där hjälp?
  Hur länge dröja det med svar?

 31. Hej. Jag är 31 år gammal som har kämpat hårt hela livet och ändå måste jag kämpa vidare nu skolan då jag kan jobba sen och få ett bra liv. Jag hade ett svårt liv innan jag kom till Sverige för 5 år sen. Det är svårt att få ett jobb utan någon utbildning här i Sverige då har jag satsat på utbildningen och har varit i skolan hela tiden. Nu har jag flyttat och bor med min kompis på ett student boende på grund av min utbildning i universitet. Jag önskar att jag hittar ett lite lägenhet till mig men jag har en kreditkort som jag har använt hela pengarna då jag vill spåra på pengarna så jag kan bli av med den. Det är svårt att lämna tillbaka de med CSN inkomst. Jag jobbar på hemtjänsten som timvikariat när jag kan också.
  Jag ska var tacksamt om jag får hjälp till min kredit.

 32. Hej !
  Jag är en ensamstående mamma till en 6 månaders bebis o skulle behöva lite pengar. Pappan åker snart in i fängelse i 1 år. Och jag skulle behöva lite extra pengar då det är lite tight o få det att gå runt med bara föräldrapenning och bostadsbidrag. Jag har en del skulder så jag kan tyvärr inte ta några lån heller.
  Skulle vara tacksam om man fick hjälp med några slantar.Mvh // Johanna

 33. Hej , mitt namn är josefine . Jag är en tjej på 25 år som lever ensam med min son på snart 4 år .. vi har de väldigt tufft ekonomiskt nu efter att ha gått igenom en tung skilsmässa från en man som var gravt alkoholiserad . Jag förlorade mitt vikariat för några månader sedan och lever nu endast på bidrag , soc har nekat oss hjälp trots att vi står med hyresskulder då mina pengar inte räcker till . Jag ska såklart överklaga deras beslut men de är sällan man vinner en sån strid och de tar tid . Min son fyller år den 8 e december och jag vet inte hur jag ens ska skramla ihop till en tårta och några presenter och julen törs jag inte ens tänka på. Vi får självklart fira julen hos mina föräldrar , men jag vill kunna ha råd att ge min son fina julklappar och veta att vi har mat hemma . Jag söker ständigt jobb , men då jag inte är utbildad inom något visst område (gick dans o teater på gymnasiet) så är man inte mest attraktiv på arbetsmarknaden. Jag funderar på att ta upp pluggandet igen , denna gång till behandlingsassistent. Men hur ska man få energin och orken till detta då ens ekonomiska situation tär på ens psyke dag som natt ?? Varje dag funderar jag över hur vi ska lösa detta med hyran då vi fått ett brev om avhysning redan , sen alla andra utgifter som måste tas itu med .. jag försöker kämpa och vara stark för min sons skull , men bryter ofta ihop i min ensamhet då han lagt sig . Jag vet inte vart jag ska vända mig , ber om ett mirakel och vill inte tappa hoppet om att de ska komma ljusare tider för oss. Vi har redan gått igenom alldeles för mycket så de måste komma ett ljus i mörkret snart .. snälla snälla , hjälp oss !

 34. Hej!

  Min vän har en familj med 3 barn. Flickan som är 9 år måste nu opereras för en kärlmissbildning i ryggen. I omgångar har familjen vistats på sjukhus med all press det innebär eftersom syskonen är födda mycket för tidigt och att mamman i familjen fick ett virus som påverkade hjärnan förra året. Deras önskan skulle vara att åka på skidsemester sedan när alla är friska. Hur kan jag hjälpa dem att ansöka om bidrag till detta? Vill gärna hjälpa till.

  Mvh Anna

 35. Jag har gjort en gastric by pas opration(övervikt) för 3 år sen och den var misslyckad på mig jag kämpar igenom varje dag det är jobbigt jag äter mediciner 4 gånger om dagen och tar vitaminspruta var 14:e dag jag har vart långtidsjukskriven och jag har ca:3000kr per månad att leva för efter alla de viktigaste är betalda,,men make har ingen inkomst och han lever på mig vi har betalanmärkningar båda två en stor skuld till CSN m,m vi har inte råd att ta ut mediciner min make har mistralklaffel hjärtfel och kol,atros i axel m,m han kan inte heller jobba han är sjuskriven men han får inga pengar av F-kassan(ingen årsinkomst) jag kan inte ens ta ut en Bråckgördet m,m jag har bråck i magen och har hemtjänsten hemma som hjälper mig det är tufft att klara av vardagen kan inte köpa;kläder,mediciner,hundmat,Mat,julklappar,kan aldrig äka på semester har vi något hopp om att få hjälp

 36. Hej,jag är en 48årig pappa, jag var med om en trafikolycka 96 och efter det har det gått upp o ner och lever på sjukbidrag. Sen dess har jag fått 3 barn . 6årr, 9 år ,12 år som jag vill ge så mycket, men det är tufft när man får 7000 i handen.
  Och när barnen fyller så gör jag så gott jag kan.
  Men vid julen vill jag ge lite extra, så ja får se på prislappar inte sakerna som dom önskar sig, man känner sig misslyckad
  Man har mest utgifter. Spelar i bland på V75 för några kr o hoppas men förgäves. Finns det någon fond man kan söka ett bidrag vid jultid för att lyfta upp sig ett steg.
  Maila gärna om någon vet..Önskar alla en God Jul och hoppas att det blir som många önskat.

 37. Hej jag är en kille som är 23 år jag bähover hjälp jag bor hoss en Grane nu pgr att min flikvän är inte med mig mer tillsammans jag sover på golvet och har inte vart kan jag bo jag skulle bähova hjälp av är. Tackar om ni svarar.

 38. Hej! Har nu ingen ork kvar ligger efter med hyra och el som jag måste få in omgående har sökt hjälp från alla håll nu men det finns ingen som vill eller kan hjälpa mig. Har varit sjukskriven sedan 97 å jag blir bara sämre å sämre för varje dag. Jag kom efter med hyra och el pga: att jag hjälpte en vännina som vart utsatt av sin ex make å hon lovade betala tillbaka men hon har ej gjort detta å nu finns hon inte att få tag på . Jag vill ha en chans att komma ikapp snälla finns det en chans att ni kan hjälpa mig med detta.

 39. Jag är en tjej på 30 år som har varit sjukskriven i omgångar under hela min tjugoårs ålder och mått psykiskt dåligt sen tonåren. Jag har inget jobb, inga pengar och inget körkort.
  Det skulle underlätta något enormt för mig om jag hade körkort, för då blir det lättare att få jobb. Finns det någon fond som man kan söka körkortsbidrag från?

 40. Hej jag är ensam stående mamma med fyra barn jag är sjuk skriven i 5 månader nu jag har jätte jobbigt ekonomiskt nu till jul jag kunde inte köpa julklappar till barnen de jag får i sjukpengar räcker inte till räkningar har jätte mycke min ex tog kredit på mitt namn som jag måste bätala av snälla kan jag få hjälp har aldrig för gjört detta innan men är tvungen tack i för hand mvh snezana

 41. Jag heter Tina och är ensamstående mamma till en dotter på 3år. Jag skulle vilja ha hjäp för att jag ska börja plugga till undersköterska så att jag kan utvecklas i mitt i jobb eller ev byta jobb. Jag jobbar som Personlig assistent och har bara halvtid. Så därför söker jag nu hjälp och hoppas att får höra från er.. Mvh Tina

 42. Hej!

  Jag har en universitetsstuderande dotter som inte tar lån, vilket betyder att jag hjälper henne ekonomiskt. Detta gör jag självklart frivilligt för jag vill mer än gärna se henne ta examen. Och jag vill inte att hon betalar av massa lån efter examen.
  Detta leder till ekonomiska svårigheter, eftersom att jag är ensamstående (med 2 barn) och måste betala 2 hyror. Hon bor nämligen i en annan stad.
  Samtidigt betalar jag för hennes mat och annat för att hon ska klara sig. Hon har även en sjukdom, vilket betyder att jag får betala för hennes mediciner också. Och dessa är inte billiga kan jag tillägga!
  Att få ekonomiskt hjälp skulle underlätta så mycket. Då kan Jag arbeta lite mindre och spendera mera tid med mitt andra barn.
  Jag hoppas verkligen på att ni kontaktar mig! Tack på förhand!

 43. Hej jag behöver er hjälp snälla:( Jag har en dotter född 121013 Jag ligger.efter med två hyror på grund av att jag fick fick så lite pengar samma månad som dotten föddes nu är jag så rädd att dom kastar ut oss för jag har 8000 i skuld på hyran ändå betalar jag det jag kan men jag Har bara 6700 i lön och hyran kostar 4247 snälla hjälp mig o min dotter mvh Veronica

 44. Hej jag ensam stående mamma med tre barn jag behöver hjälp med lite pengar till kläder dyra medicin jag kan inte göra något med mina barn snälla kan jag få lite hjälp mvh marija

 45. Varför skriver folk här o ber om hjälp????….förstår ni inte att ni måste själva leta upp en massa fond adresser och fylla i ansökningar och sen skicka iväg de?! ….och då skall ni ha en anledning att söka, som passar ihop med fondens villkor……iaf lycka till!!!

 46. Hej Catharina heter jg och har 2underbara barn som jag älskar
  Över allt annat !
  För 3 år sedan separerade jag med mitt ex som jag har
  Mitt första barn med.
  Vi bodde i hus och trodde att vi skulle dela på
  Allt som man gör när mm flyttar men inte
  I mitt fall fick hjälp med att köpa en bostad,
  Sen när det kom till möbler så fick jag med mig
  En säng och lite kläder till sonen och mina kläder så klart .
  Ett fåtal köksgrejer så vi kunde klara av att äta och laga
  Mat !
  Allt annat fick jag köpa begagnat fast jag blev
  Lovad att få pengar till sådant pengar jag aldrig fick se!
  Träffade en helt undebar kille blev gravid och nu stårjag här
  Ensam med båda barnen mamma dagarna
  Är slut ingen dagis plats inga pengar till varken mat hyra eller kläder!
  Vad gör jag ?
  Tacksam för all hjälp jag kan få Med vänlig hälsning, Catharina

 47. hej är en ensamnstående mamma till 7 barn, varav 2 hemmavarande, minsta 15 år med adhd, jag har själv nackskada mm så är sjukpensionär sedan 15 år tillbaka, är efter med allt just nu, undrar om man kan få hjälp någon stans, skulle så gärna vilja kunna ge min 2 pojkar var sin data, vi har en tillsammans, men väldigt gammal och dålig, skulle gärna kunna resa bort en gång med dom vet ni var man kan söka någon hjälp tack på förhand mvh birgitta

 48. hej på er alla,jag är 56 år.sjukskriven av utbrändhet,jag skulle önska att kunna gå till en tandläkare.jag kan idag knappt äta ordentlig mat,för har inget att tugga med,samt värk och inflamationer,men jag har inga pengar alls för att kunna gå till en tandläkare.det skulle va min högsta önskan att kunna tugga en bröd bit igen gud va underbart det skulle va

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.