Anna Johansson Visborgs Stiftelse

Bereda helt eller delvis fria bostäder åt behövande ensamstående personer eller familjer, vilka under minst tre år varit bosatta och haft hemortsrätt inom Stockholms Stad. Det är min önskan, att grundkapitalet placeras i fastighet, där, utöver fria upplåtelser enligt ovanstående bestämmelser, uthyrning sker till i öppna marknaden gängse hyrespriser, att vinst som därav kan uppkomma användes för stiftelsens ändamål och att fastghet, som tillhör stiftelsen, förvaltas på sådant sätt, att ingen obehörig må veta, vem som därstädes bor helt eller delvis fritt.Av avkastningen må årligen ett belopp av högst 120.000 kronor användas till stipendier i och för utbildning eller understöd åt behövande.Stiftelsen har till ändamål att i fastighet, som för ändamålet uppförts eller inköpts, av uppkommen vinst, bereda helt eller delvis fria bostäder åt behövande ensamstående personer eller familjer, vilka under minst 3 år varit bosatta och haft hemortsrätt inom Stockholms stad, med företrädesrätt intill 30 procent för dem som äro eller varit anställda inom bryggeriindustrin i Stockholm. I fastighet, som stiftelsen uppför eller förvärvar, må jämväl inrymmas ändamålsenliga sociala välfärdsinrättningar, till förmån för hyresgästerna.

Organisationsnummer: 802001-6351
Telefon: 08-54561950

Läs Ansökningsguiden innan du söker pengar från denna fond!

8 reaktioner till “Anna Johansson Visborgs Stiftelse”

 1. det är Einar Mattssona fastigheter som förvaltar fonden och de lägger ut bostäderna direkt på bostadsförmedlingen. Såvida man inte är bryggeriarbetare är det ingen ide att söka! Är det rätt att dom kan göra så?

 2. Hej!

  Jag skriver med hänvisning av min mor. Min far gick bort nyligen. De hade varit gifta i 58 år tillsammans. Mor är ganska deprimerad och vill nu flytta därifrån. De har bott i en hyreslägenhet med fyra rum och kök vars hyra är på 9 000 kr, vilket är omöjligt för mor att betala nu. Hon har besvär med sina knän så ett hiss är ett måste.
  Jag bor på norra sidan och min bror vid mariatorget, det skulle göra en skillnad i hennes livskvalite om hon fick flytta närmare oss också.

  Tacksam för ett svar,

  Romila

 3. Hejsan, jag har varit tillsammans med min flickvänn Gizela som är 20 år gammal i ett år nu. Vi har det så bra med varandra, och jag försöker ställa upp för henne alltid, och ge henne allt hon behöver. Hon har cancer och har haft det i två år, hennes hår börja bli tunnare och tunnare, och för att göra henne lycklig i några månader så kan man köpa indisk hår som är riktigt som man sätter dit och det ser mycket snyggare och tjockare ut. Hon mår så dåligt och jag vill verkligen ha hjälp med detta, håret kostar runt 4000 kr, men jag har inte råd för jag själv lever på social pengarna. Så snälla jag är tacksam om ni kan hjälpa mig och att få ett bra svar från er.

  Mvh Ilir

 4. Hej!
  Jag är en ensamstående mamma med två flickor som jag har heltid,
  dom är 8 och snart 10.
  Vi bor just nu i en 3a i Blackeberg som tillhör min storasyster.
  Nu vill hon säga upp sitt kontrakt efter som hon vill bo hos sin pojkvän ute i skärgården.

  Finns det ett kö system hos er där man kan få anmäla sej.

  Tacksam för svar,
  Mvh.Franziska

 5. hej!
  jag är en ensamstående student som bor med min tonårsdotter Ella på 36 kvm på södermalm. Vi har de senaste 2 åren försökt byta till en större lägenhet då vi börjar tära på varandra på den lilla ytan, men då jag är student är det svårt, även ekonomiskt, då jag knappt får det att gå runt.
  jag kände hopp då jag hörde att det ev finns möjlihet att få hjälp att få bostad via er och förhoppningsvis några kvm större eller bara en dörr att stänga då vi behöver ”vila” från varandra.
  Mvh AnnaMaria Back

 6. hej jag har sökt majblomma för min son som har tallsvårighet
  och är mycket blyg för att han inte kan prata som en 10åring. så jag är ensammståande mamma med två barn när jag hörde om att amn kunde få hjälp av majblomman så sökte jag till dem jag sänder all intyg som står vad min son har för fel men det räkte inte till. Allt vad jag ville var att jag har inte kunnat resa med barnen i 9år och jag ville bara att jag skulle få hälp att byta miljö. Men nej det fick jag inte jag fick avslag och att det läkareintyget räkte inte men då skriver tallpedagogen en intyg till men den dög inte häller. min fråga är är det möjligt att man kan få hjälp eller det står bara att ni som är ensamm mammor med barn får hjälp men hjälpen vad finns den när man behöver den.

 7. Hej!
  Jag är en kvinna som numera är en tillfrisknad alkoholist.
  Mina år som aktiv har medfört en massa skulder, som numera ligger hos kronofogden och utmäts från min lön.
  Jag är numera en skötsam och lugn person. Jag har ett fast jobb sedan 8 år tillbaka , men har trots det väldigt svårt (omöjligt) att få ett hyreskontrakt då min betalningsanmärkning ställer till det.
  Jag har ännu inte hittat någon hyresvärd som skulle kunna tänka sig att acceptera mig som hyresgäst trots min fasta inkomst.
  Tänkte att jag sträcker ut en hand här.
  Det tär på själen att inte ha ett fast boende.
  Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.