1878 Års Stiftelse: fond med stöd till behövande och ensamstående kvinnor

Stiftelsen med det diskreta namnet ’1878 Års Stiftelse’ har som syfte att lämna bistånd till behövande och ensamstående kvinnor. Det stora kapitalet stiftelsen förfogar över (mer än 15 miljoner kronor) gör helt klart värt för ensamstående mödrar att söka pengar.

Stiftelsen har organisationsnummer 802007-4079 och har sitt säte i Stockholm. Registrerat ändamål:

Stiftelsen som verkar under namnet 1878 år stiftelse, har till ändamål att ge ekonomiskt stöd åt behövande och ensamstående kvinnor, företrädesvis kvinnor som antingen hava vårdnaden om barn eller länge och troget arbetat hos ett och samma husbondfolk eller har eller haft vårdnaden om föräldrar eller andra anhöriga.

Kapital 2006: 15.147.448 kr

Ansökningshandlingar och mer information finns på Stiftelsens hemsida. Frågor kan lämnas via hemsidans kontaktformulär.

Adress: 1878 Års Stiftelse, Box 38115, 100 64 Stockholm.

Lycka till med att söka pengar, låt oss gärna veta hur det går.

214 reaktioner till “1878 Års Stiftelse: fond med stöd till behövande och ensamstående kvinnor”

 1. Hör av dig så jag får veta mer och ev. bidra eller hjälpa dig vidare .
  Hälsningar Christina

 2. 2000 fick jag förtidspention 5 barn 2 med adhd men nu 14 bor kvar hemma min före detta kastade ut svårt att få ihop ett hem
  mina föräldrar gick också bort hur gör jag för att få hjälp ewa samuelsson kapellgatan 54793 skagersvik

 3. Hej!
  Är ensamstående mamma med en son på 6 år. blev ensamstående för ca 1 år sen och samtidigt blev jag sjukskriven för reumatism, så min ekonomi är inte så god. Elen ligger jag efter med hela tiden och hyran får jag dela upp hela tiden, känns jobbigt varje månad då pojken frågar om vi kan hitta ppå något roligt eller kanske kan vi åka ut och äta något gott. Varje gång så får jag säga att vi kan göra det när vi har råd, blir så ledsen att det ska behöva var så här. Vi har inte kunnat köpa några nya kläder på länge, dom andra barnen i skolan har nya, varför har jag aldrig det, undrar pojken. Undrar om ni vet var man kan få lite hjälp?

  Mvh Jeanette

 4. Jag är en 24 årig ensamstående mamma till en pojke på 8 månader. Jag har sen många år tillbaka en missbruks problematik (varit ren i 2 år i oktober) och jag har olika diagnoser bland annat adhd, borderline, dyslexi,dyskalkuli. Som gravid gjorde jag behandling för missbruket och har inte kunnat jobba och därav lever vi på lägsta mammapenning och existensminimum, barnbidraget, bostadsbidrag och underhåll på ett hotellhem. De räcker en bit men inte nu när min son ska börja dagis i Augusti. Han behöver extra kläder och ute kläder och lite sånt. Vart vänder jag mig för fonder ? mvh Emily

 5. Hej,

  Jag är ensamstående mamma till 3 barn, 13 år, 2,5 år och 16 månader. Barnen är hos pappan varannan helg. Jag har diagnosen adhd och psoriasis artrit, har medicin för detta. Just nu studerar jag och ekonomin är inte den bästa. Mina mediciner år inte billiga men är ett nödvändigt hjälpmedel för att jag ska fungera. Jag undrar vilka fonder som jag kan söka. Skulle vara så roligt att kunna hitta på något med mina barn där vi bara kan vara och njuta av att bara vara och umgås. Kunna unna dem lite saker. Skär i mamma hjärtat att inte kunna varken göra något speciellt eller kunna ge dem det som de behöver. Eftersom jag studerar på distans och har csn har jag inget ledigt under sommaren. Skulle jag ta 3 veckor ledigt från studierna för att umgås med barnen får jag inga pengar under den tiden från csn. Vad för fonder kan jag söka. Känns inte rätt att min äldsta dotter ska behöva vara ensam hela sommarlovet och de två minsta behöva vara på dagis under sommaren. Vad kan jag göra?

 6. Hej! jag är en ensamstående kvinna som har haft sjukpension sedan 15 år.
  I alla dessa år har jag lidit av svår fibromyalgi som bara blir värre,för att jag inte har råd med värme.
  Inte nog med det fick jag epilepsi p g a en trauma för 10 år sedan……….
  Jag är oerhört tacksam om jag får hjälp med mina tänder,för att de inte går och laga längre.Tvättmaskin och
  torktumlare som hjälp hemma .Mvh

 7. Hej! Jag är en ensamstående mamma med fem underbara barn. Dom bor hos mig på heltid då deras far bor och jobbar på Kanarieöarna. Det är naturligtvis mycket svårt för dom och mig. Jag skulle vara så tacksam om de fanns hjälp att söka hos er. Hur går jag tillväga?

 8. Hej jag är 20 år gammal och har en son som är 2,5 år gammal jag har ingen relation med hans far och ensamstående och pluggar i Uppsala på receparieprogrammet jag skulle vilja söka hos er för att Kunna klara min vardag då det är svårt att leva på mamma och pappa där mamma har bröstcancer och pappa Parkinson / mvh sara

 9. Hejsan!
  Jag är en ensamstående mamma till två barn, en på 2,5 och en på 3 månader. Jag är föräldrar ledig men får lägsta nivån. Jag har en hyra på 6000kr och har räkningar på 4000kr. Jag får lite drygt 2000kr över till oss 3. Hur ska jag klara mig? med både mat och kläder till mig och mina döttrar?Min lilla dotter äter ersättning, går åt massor med pengar där. Vad ska jag ta mig till, snälla hjälp mig?
  Hur ska jag göra för att söka fond?

 10. Hej.
  Kan jag söka ett tillfälligt stöd för att kunna separera från min sambo?

  Jag har varit sjuk länge men har äntligen kunnat börja jobba. Bara som timanställd, och efter behov, men det känns bra. Tyvärr har mitt förhållande gått i kras under min sjukdomstid och våra tre barn har fått lida. För tillfället kan jag inte ta banklån.

  Meddela gärna om det finns möjlighet för mig att söka!
  Mvh, Lin

 11. Hej
  jag är ensamstående med 2 barn ( 13 och 4 år )
  Min stora pojks pappa dog hastigt för 2 år sen och min lilla tös pappa har aldrig funnits med i bilden ! och jag har Heller ingen underhålls stöd!
  har aldrig bett om allmoser eller liknande för jag är för stolt.men känner att jag skulle vilja veta vad som gäller om man skall kunna söka.
  Mvh

 12. Jag har haft en stroke 2010 så jag jobbar 5 timmar om dagen men är nu sjukskriven på grund av fotoperation jobbar ikök så jag kan inte stå och jobba läkaren har sjukskrivit mig först till den 15 maj men skall göra en ny operation med den andra den16 maj förhoppningsvis kan jag gå tillbaks efter sommaren igen. men det här tar psykiskt på mig . har ingen hög lön med sjukersättning har jag ca 11.000 kronor det blir inga utvävningar , har tre barnbarn på Gotland som jag skulle vilja hälsa på men det finns inga ekonomiska möjligheter till detta.

 13. hej
  jag är ensamstående mamma sedan 4år tillbaka till en underbar 5 åring. alltid klarat mig själv men har nu hamnat i en jobbig situation på grund av en skada i mitt arbete min rygg är så skadad att jag varit sjukskriven i 1månad och blev uppsagd från och med 26/6. min skada gör att jag vet inte när jag kan börja söka jobb. Dom vägrar skriva på min inkomst till försäkringskassan vilket gör att jag inte kan få ut rätt pengar vilket gör min ekonomiska situation jätte tuff. då jag ensam försörjer min dotter vet inte hur jag ska få detta att gå i hopp. skulle vara evigt tacksam för hjälp mvh ther

 14. Hej

  Jag har en väninna som lämnat sin sambo som misshandlade henne. Hon är nu ensam med tre små barn. Finns det nån möjlighet för henne att söka hjälp här?
  Mvh Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.