Bostäder i Stockholm för änkor och ensamstående mödrar

Katarinastiftelsen har som ändamål att köpa och förvalta byggnader för bostäder med låg hyra
till boende inom Katarina församling på Södermalm i Stockholm. I första hand prioriteras änkor eller ”andra därmed jämställda mödrar eller andra mindre bemedlade personer” som en längre tid varit boende i församlingen.

Stiftelsen har en förmögenhet på 43.370.040 kronor (2004) men vi har inga uppgifter på omfattningen av lediga lägenheter. Organisationsnummer 802001-7490.

Stiftelsen kan kontaktas via brev på Katarinastiftelsen, Åsögatan 95 C, 118 29 Stockholm. Vi rekommenderar att du först ringer Stiftelsens telefonnummer (08-6436389) för att få information om hur du söker stöd och bistånd från fonden.

27 reaktioner till “Bostäder i Stockholm för änkor och ensamstående mödrar”

 1. hej!

  Jag undrar om jag skulle kunna söka detta då jag bor ensam tillsammans med min dotter i Hallstavik utanför norrtälje. vi söker oss närmre släkten och så det ska vara lättare för mig att skaffa jobb så jag kan försörja min dotter och mig. oftast måste jag tacka nej för att jobben är för långt bort. Snälla svara på min mail. Skulle gärna vilja veta om jag har en chans att söka mig närmre stockholm.

  mvh. ANna

 2. Jag är ensamstående mamma med fyra barn.
  Dem är ålder 16.13,11 och 8år.Vi bor ett hyresrättlegenhet 96kvm.Jag och dvå barn dela rum tillsamans.Vi får inte hyra störe legenhet vi lever med socialbidrag.Vi fick upehålltillstånd 2006.Jag har plugat färdig med SFI och komvux.Nu går jag på utbildning.Det tar sin tid.Jag kämpa hård,men jag är glad att jag har fyra friska och undrbara barn.Jag tacka GUD för deta.Jag skulle bli jätte lyckli om jag skulle behålla mina barn närmar mig till dem kan gå med egna ben,att dem skulle inte var tvunga flytta hemmifrå för brist om plats.Jag och mina barn skulle bli jätte glada och jätte tacksam om ni skulle hjälpa oss med detta.
  GUD VÄLSIGNA ER

  MVH:Rajmonda

 3. Hej!

  Jag skriver med hänvisning av min mor. Min far gick bort nyligen. De hade varit gifta i 58 år tillsammans. Mor är ganska deprimerad och vill nu flytta därifrån. De bodde i en hyreslägenhet med fyra rum och kök vars hyra är på 9 000 kr, vilket är omöjligt för mor att betala nu. Hon har besvär med sina knän så ett hiss är ett måste.
  Jag bor på norra sidan och min bror vid mariatorget, det skulle göra en skillnad i hennes livskvalite om hon fick flytta närmare oss också.

  Tacksam för ett svar,

  Romila

 4. Hej mitt namn är susanne wallman och är 44 år har åtta barn varpå sex hemmavarande barn i åldrana 19,16,9,8,5,3 år är född och uppvuxen i stockholm men flyttade till västerås 1998. Nu är det så att jag skulle villja flytta tillbaka till stockholm till min släkt och vänner då jag har lättare att få hjälp av mina närstående med barnen då jag är långtidssjukskriven sedan 2005 pga en arbetsskada.dels förlorade jag en lite son samma år, i nu lägge så är det jätte svårt att få lägenhet istockholm dels har man samlat på sig en hel del skulder och då är det inte det lättaste att få förstahandskontrakt , jag har förstahandskontrakt på den här legenheten i västerås. Men skulle vilja be om hjälp att få hjälp av er till en lägenhet i nacka eller värmdö eller enskede, dalen,svedmyra,tallkrogen,hammarbyhöjden eller när liggade av söderort, 4-5 rum.Är tacksam av svar så fort som möjligt M.V.H.susanne

 5. hej!
  jag är en ensamstående student som bor med min tonårsdotter Ella på 36 kvm på södermalm. Vi har de senaste 2 åren försökt byta till en större lägenhet då vi börjar tära på varandra på den lilla ytan, men då jag är student är det svårt, även ekonomiskt, då jag knappt får det att gå runt.
  jag kände hopp då jag hörde att det ev finns möjlihet att få hjälp att få bostad via er och förhoppningsvis några kvm större eller bara en dörr att stänga då vi behöver ”vila” från varandra.
  Mvh AnnaMaria Back

 6. Hej! Jag är 25 år och har precis separerat från min man och kommer att vara ensamstående med min son på 1 år. Vi bor just nu hos min mamma i järfälla då vi inte hade råd att bo kvar i lägenheten som jag hade tillsammans med min man. Jag kommer att börja studera på högskolan till hösten och behöver en bostad till mig och min son. Min mammas lägenhet är väldigt liten och det finns inte plats för oss. Blev så glad när jag fick veta att ni fanns och att man kunde få hjälp med att hitta en bostad! Jag och min son behöver ett eget hem så att vi kan börja ett nytt liv tillsammans. Hoppas att ni hör av er!

  Vänligen

  Elina Dual

 7. hej. jag är 28 år och bor med mina fyra barn, 8år 4år 3år och 1 månadgammal, hemma hos mina föräldrar. nu e de så att mina föräldrar ska flytta och då har jag ingenstans att ta vägen. socialen hjälper mig inte nånting med att söka bostad. eftersom kötiden i sthlm för bostad är mer än två år så vänder jag mig till er för hjälp. jag behöver verkligen er hjälp. mina barn behöver en fast punkt.

  behöver er hjälp

  med vänliga hälsningar anneli + 4

 8. Ja är en kvinna 45år, med två stora barn, den ena har fått lägenhet 23årig man, sen har jag en flicka på 17år.
  År 1997 blev jag av med min lägenhet, blev straffad av Socialen för att jag hade sagt upp mig på mitt jobb,orsaken var min dotter, hade fått en epilepsi anfall Granmall, som det heter.
  Fick ingen hjälp på tre månader, fick leta efter tillfälliga bostäder. Sen började jag jobba, är Barnskötare/fritidsledare, då kändes det bra, vara det att vi fick bo på olika ställen,under tiden började jag bli sjuk,olika orsaker,inget hemsk, hade ichias, ont i ryggen,ont i magen, symtomer som kom och gick, inget jag brydde mig om mer än för tillfället.Barnen växte upp,hade separerat från barnens pappa också,när min dotter var 3år.Nu efter alla år,jag väntar på ett ställe att bo på , är i kön men eftersom har skulder, blir det en ond cirkel,har svårt att hyra,vill låna för att ge en hand penning åt min syster som kan hjälpa att köpa nåt litet, som jag klarar av.
  Idag är jag 100 % sjukskriven, har Frimomyalgi, efter ett års väntan får jag gå till smärtkliniken, dom ska utreda mina smärtor,har fått en massa mediciner,sen två år nu.Har Social bidrag som är i princip ingenting, 7500, för min dotter och mig,förstår inte vad dom tar sina mått ifrån.
  Men har blivit erbjuden ett lägenhet av syster, hon är ingenjör bor i Uppsala.Jag vill kunna få 50.000 så kan jag klara av en handpenning.Tack så mycket

 9. Ja är en kvinna 45år, med två stora barn, den ena har fått lägenhet 23årig man, sen har jag en flicka på 17år.
  År 1997 blev jag av med min lägenhet, blev straffad av Socialen för att jag hade sagt upp mig på mitt jobb,orsaken var min dotter, hade fått en epilepsi anfall Granmall, som det heter.
  Fick ingen hjälp på tre månader, fick leta efter tillfälliga bostäder. Sen började jag jobba, är Barnskötare/fritidsledare, då kändes det bra, vara det att vi fick bo på olika ställen,under tiden började jag bli sjuk,olika orsaker,inget hemsk, hade ichias, ont i ryggen,ont i magen, symtomer som kom och gick, inget jag brydde mig om mer än för tillfället.Barnen växte upp,hade separerat från barnens pappa också,när min dotter var 3år.Nu efter alla år,jag väntar på ett ställe att bo på , är i kön men eftersom har skulder, blir det en ond cirkel,har svårt att hyra,vill låna för att ge en hand penning åt min syster som kan hjälpa att köpa nåt litet, som jag klarar av.
  Idag är jag 100 % sjukskriven, har Frimomyalgi, efter ett års väntan får jag gå till smärtkliniken, dom ska utreda mina smärtor,har fått en massa mediciner,sen två år nu.Har Social bidrag som är i princip ingenting, 7500, för min dotter och mig,förstår inte vad dom tar sina mått ifrån.
  Men har blivit erbjuden ett lägenhet av syster, hon är ingenjör bor i Uppsala.Jag vill kunna så kan jag klara av en handpenning.Tack så mycket

 10. hej jag heter annelie undra om jag kan söka bostad i eran stiftelse,jag är ensamstående med ett hemma varande barn.jag är född i Stockholm, jag f bor nu i vansbro men skulle vilja till baka till stockholm närmare min mamma som är sjuk så att jag kan hjälpa henne och så kommer jag närmare min tonårs son jag har både mamma och pappa istockholm och dom blir inte yngre, mvh annelie hoppas på svar

 11. Hej: Jag heter Ingrid och är ensamstående mamma med 3 barn med ålder 19,14 och 7 år. Jag har gått igenom mycket dem sista 2 år. från vårnadstvist, missshandel mm. problemet som orsakar mest ont i magen är att jag är bostadslös. Jag bor med mina barn i ett jourhotell i Södra Stockholm, jag har inga släktingar som kan hjälpa mig, och inga kompisar. Hur kan jag ansöka om hjälp från är?

 12. Hejsan, Johanna heter jag, jag är 20 år gammal och bor med min son William (8 månader) i en förort utanför Stockholm ihop med min far. 2009 fick grannen ovanför en vattenläcka och väggar, tapet etc faller ihop här hemma. Vi bor på 15 kvm jag och W, men det håller snart inte. Vi har för mycket saker (barnvagn, ”skötbord”, spjälsäng, vanlig säng etc på denna lilla yta. allt faller ihop här hemma. Det har inte varit tapetserat på säkert 20-25år, allt är rent utav äckligt och folk som besökt oss har kallat det misär. 2011, alldeles nyligen, fick jag veta att jag har blodbrist och depression – vilket inte göra livet enklare heller, men jag försöker så gott jag kan! Williams pappa och jag har en gnaksa dålig relation och vi bor 60 mil ifrån varandra. Jag har sökt bostad sedan ca 1½år tillbaka, men jag kommer ingen vart och det är omöjligt för mig att betala ”insatsen” till en lägenhet då jag bara lever på ca 5200 varje månad.

  Jag kanskei nte blir beviljad, men jag tar så VÄLDIGT gärna emot tips på vad jag skulle kunna göra för att hitta bostad, förbättra ekonomin eller liknande. Tackar vänligast!

 13. Hej! Mitt namn är Anna-Maria och jag är en 30 årig tjej som kom hem till
  Sverige i maj efter att ha arbetat utomlands i två år. Jag har en fil.
  Kand inom offentlig rätt och arbetade som beläggnings ansvarig på
  Vintersol som är en svensk rehabiliterings klinik i Spanien. Anledningen
  till min hemkomst är att jag vantar barn, är beräknad till 20 nov och
  jag kommer av olika anledningar att bli ensam med detta barn.
  Är därför i stort behov av en lägenhet from hösten, hyr just nu i andra
  hand vid Östermalms torg tom mitten av augusti. Mår jätte bra i min
  graviditet och jobbar nu ca 150% som undersköterska (har tre olika jobb)
  vilket jag planerar att fortsätta med fram till 1 nov. Har
  utomordentliga referenser och är naturligtvis djur och rökfri. Kan
  erlägga förskottshyra för upp till 6 månader om så önskas. Med hopp om svar,

 14. Hej!

  Jag heter Lisa. Jag har, trots att jag inte har råd, skaffat mig 4 barn, med lika många olika opålitliga pappor. Jag har ingen utbildning eller arbete (har firbomyaligi sedan 7 år), utan jag lever på socialbidrag. Jag är ensamstående. Jag skulle jättegärna vilja ha en stor lägenhet i stockholms innerstad som någon annan betalar.

  Tacksam för svar genast (sjukt jobbigt att vänta!)

  MVH
  Lisa

 15. Hej!
  Min syster är 34 år och gravid och ensamstående.
  Har ett till barn på snart 5 år.
  Behöver en lägenhet snarast.
  Jobbar sena kvällar och får hjälp av vår mamma med barnpassning, behöver därför bo nära mamma som bor i Vällingby Solhem. Spånga Solhem, Vällingby, Bromsten är nära
  områden som skulle fungera.
  Hör gärna av er om ni kan hjälpa till! Tacksam för svar.

  Mvh, orolig syster

 16. Är denna stiftelse fortfarande aktuell och hur får man i så fall kontakt då tele.nr ej verkar gälla längre? V.H Malin

 17. Hej! mitt namn är Nicole. fyller snart 22år, studerar på halvtid och är ensamstående mamma till en 2åring. Har oftast problem hemma, vet inte hur jag ska kunna göra for att kunna få bo själv med min son. så svårt och hitta lägenhet…..HJÄLP!

 18. hej mitt namn är romina och har en dotter på 3 år , jag är undersköterska och jobbat i ett företag som heter attendo i södertälje, men i med att det finns en hotbild med i min och mitt ex förhållande så har jag fått ett skyddandeboende med min dotter och just nu är jag väldigt desperat för att jag vill jobba och ha ett normalt liv med min dotter . jag har väldigt måpnga framtidsplaner för att plugga vidare och jobba och kunna må bra med min dotter och känna mig trygg. hoppas att ni kan hjälpa mig på något sätt.

 19. Kan jag söka?.54 år är sjuksköterska med . Den psykiska problem såsom ångest och täta depression
  er. Kan inte jobba. Får endast halv ersättning av f-kassan. Av socialen får jag inget. Jag har två vuxna barn, fyra minderåriga barnbarn, jag har också en mor Jag skulle behöva 6000 för åt köpa julklappar.

 20. Jag är 65 år gammal och ensamstående. Nyss gått i ålderspension. Tidigare har haft sjukbidrag. Ålderspensionen är mycket låg och jag har inte pengar undanstoppade. Jag lider av tandlåsning pga min diabetes. Jag måste snart gå en stor behandling som kommer att kosta 12000 kr. Måste tyvärr genomgå denna behandling för att annars tappar jag även de tänder jag har kvar. Kan jag söka hjälp hos är?
  Tacksam för svar.

 21. Hej,

  Har levt under hot/förtryck/våld och kontroll med min son’s pappa.
  Lämnade honom 2003. Han är hög militär.
  Han har straffat mig för detta Och vår gemensamma son genom att starta/ driva 3 st fleråriga vårdnadstvister.
  Samt slagit sonen då han vid tillfälle vågat säga att han vill vara med sin mamma. Efter detta har pappan undanhållit sonen under flera månader ( ca 1 års tid) att träffa mig, sin mamma.
  Nu har socialtjänsten hjälpt till och fått igenom med
  fadern äntligen, så att pojken som är rädd och stressad ska få träffa sin mamma. Vi ansöker om ekonomisk hjälp, att få pengar till gemensam rekreations och återföreningsresa till sol och värme under sonens sportlov.
  Om referenser på ovan händelse behöver styrkas.
  Kan det fås till kyrkpersonal, skolpersonal eller berörd socialtjänst. Bästa hälsningar Lena & Sebastian (11år)

 22. Snälla… jag vet inte vad jag ska skriva eller var jag ska börja.. har en dotter på 11 månader, bodde med pappan till dottern tills november 2012, då han misshandlade mig o ströp mig så att jag slutade andas.. han har rört mig innan men var för feg för att fly. jag gör allt för att hitta boende då vi hade en fin tvåa men blv tvungna att fly. nu väntar rättegång och sov försöker hjälpa med lägenhet men de händer iiiingenting 🙁 just nu bor vi skyddat boende men de upphör den 1 februari och vi har ingenstans att ta vägen! jag vill vara världens bästa mamma och jag vill att min dotter ska få en bra uppväxt.. mitt rop på hjälp…

 23. Jag är en 24 årig ensamstående mamma till en pojke på 8 månader. Jag har sen många år tillbaka en missbruks problematik (varit ren i 2 år i oktober) och jag har olika diagnoser bland annat adhd, borderline, dyslexi,dyskalkuli. Som gravid gjorde jag behandling för missbruket och har inte kunnat jobba och därav lever vi på lägsta mammapenning och existensminimum, barnbidraget, bostadsbidrag och underhåll på ett hotellhem. De räcker en bit men inte nu när min son ska börja dagis i Augusti. Han behöver extra kläder och ute kläder och lite sånt. Vart vänder jag mig för fonder ? mvh Emily

 24. Hej mitt namn är Sady och jag är en 19 årig ensamstående tjej. jag bor hemma hos min mamma i ett litet rum jag inte får plats i längre då jag har en son på fem månader som ev är allergisk mot hennes fyra hundar, varjedag (bokstavligen) söker jag lägenheter men inga svar kommer. då har jag en fråga om det är så att man kan få hjälp via katarinastiftelsen?

 25. Hej
  Ensamstående mamma till 6 åring pojke,han fråga var ska vi åka på sommaren,jag har inte ens penga för att köpa en cykel till honom,om jag har penga skulle spåra den för att åka till min hemland o då kan vi träffa min pappa, jag har inte se honom på 5 år o börja drömma att aldrig ska se honom igen,han röker mycket,o blivit jätte small,vill gå dit o undersöka hans hälsa, jag studera svenska som andra språk.Tack för att ta emot mitt brev.Janet

 26. hej jag heter carlos , och har 5 barn med min fru
  vi bor i en trea sen 3år tillbaks . jag är väldig sjuk psykisk och sykisk och har dyslexi och minnesförlust sömnproblem och andra problem .jag var med i branden 98 i backaplan i Göteborg där jag förlorade min flickvän när jag va ung , minnet följde med i min uppväxt så jag kunde inte få riktig jobba under mina år

  under dom åren levde jag bland psykolog möte och andra läkare (mins inte vad dom heter ) som försökte hjälpa mej
  med att komma igång med livet .jag träffade min fru 2003 och livet började bli bättre eftersom hon tog hand om mej och visade mej den rätta vägen. vi flyttade ihop i ett fin lägenhet på 3våning tillsammans. vi möblerade med ekonomisk hjälp av mina syskon och , jag levde bra i cirka 1 år. efter det så flyttade det in en familj på första våning som förstörde mycket av min och min frus live …..det var en kvinna med 7barn som var väldig farlig för mej och min fru
  . jag var tvungen att flyta ut till ett anat område på grund av den kvinna .när vi flyttade ut. vi tvungna att byta dagis då det inte är på samma ort då fick mina 2 barn vänta i cirka 1år för att få en plats på dagis . under tiden i den nya lägenheten så började jag bli frisk från sömnproblem som jag hade i cirka 8 år . jag lärde mej själv ta barnen till dagiset ,Varje dag i ett helt år utan als några problem ,jag jag sa tack gode gud varje dag jag lämnade dom och hämtade dom från dagiset .Jag hade det så bra att det tog 2timar att komma hem från dagiset barnen lekte alltid på väg hem .Egentligen ska det ta 15min hem från dagiset ,

  En dag när jag gick till dagiset med min fru glad och så säger dagis lärare till mej att det det är nån som vill prata med dej i telefon. vi gick in och fick höra att polisen har tagit barnen till polisstation på ett förhör utan mitt eller mammans tillstånd .vi försökte veta varför barnen var på förhör men ingen svarade eller brydde sej om min gråtande fru eller mej
  vi tog barnen hem och fick vänta i cirka 2 veckor för svar .Och på svaret va att pojken sa att bara min mamma får slå mej. sen den dagen fick jag panik slutade ta barnen dit och min häls försämrades ,och på grund av polisinblandning så slutade mina syskon höra av sej eller hälsa på mej
  ingen vill prata med mej eller min fru .Barnen har nu varit hemma i ett och halv år utan nån hjälp av nån jag mår jätte dålig varje dag och varje time och varje gång jag ser mina barn hemma jag har funderat på att ta självmord flera gånger,under den året som har gått ,men det känns att jag är fast . jag sover sent varje dag och vaknar sent ,jag går ut så fort jag vaknar för att inte sitta med barnen det känns hämskt att dom ser den riktiga mej en värdelös pappa som inte kan lösa problem . jag har smitit nu i flera månader från barnen, jag känner inte ingen dom längre . mina 3 barn är tvungna att sitta hemma för ett fel dagiset har gjort..dom har erkänt på dagiset att det var ett misstag, men detta kostade mej och barnen mycket ,
  min fru är orolig att det ska hända mej nått .barnen springer efter mej på gatan gråtande för att jag ska spela med dom som förut .det känns fel att se dom i ögat ….jag låg till och med på sjukhuset för en månad sen jag hade hjärtklappning det låg på 130slag slag i minut i 7 timar ,läkare så att hjärtat har slutat att få signal från gärna .på grund att du inte sover bra……livet är meningslös och min sjukdomar blir mer och mer ,,och pengarna jag har räcker knappast till matt hemma nu när barnen är hemma .jag springer ibland in i soprummet för att leta efter kläder skor möbler eller köksvaror ……jag drunknar mer och mer snälla nån där utte

 27. Hej,
  Jag heter Emiliana och har en liten tjej på 5 år.
  Vi har varit Bostadslösa sedan hon föddes och har bott i ett rum hos min mamma.
  Situationen är ohållbar pga det dels är trångt och dels för att min mamma inte mår psykiskt bra och detta går ut över min dotter.
  Vi skulle vara så tacksamma ifall vi fick hjälp.
  Jag arbetar 85% och har fast lön.

  Med vänliga hälsningar

  Emiliana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.