Linnéa och Josef Carlssons Stiftelse

Stiftelsen ger bidrag till barn och vuxna under 25 år med neurologiska funktionshinder.

Du kan söka efter pengar för till exempel rekreation, resor, läger, datorer, TV/Video, musikinstrument. Det är även möjligt att ska pengar för föräldrars rekreation. Två ansökningsperioder per år.

Ansökningshandlingar och mer information får du från stiftelsen:

LINNÉA OCH JOSEF CARLSSONS STIFTELSE
Kronborgsgatan 2C
252 22 Helsingborg
Tel: 042-21 70 19

36 reaktioner till “Linnéa och Josef Carlssons Stiftelse”

 1. Stöd till barn och unga med neurologiska funktionshinder

  Linnea och Josef Carlssons stiftelses tillgångar kommer från det Helsingsborgsbaserade företag som som makarna Linnéa och Josef Carlsson drev.
  Stiftelsen delar ut stöd både till enskilda, organisationer och till forskning.

  Till enskilda barn och ungdomar (under 25 år) med neurologiska funktionshinder.

  Bidrag delas ut för rekreation, resor, läger, stughyra, datorer, TV/Video, musikinstrument, specialcykel, mobiltelefon, tvättmaskin/torktumlare, ev. körkortsutbildning.

 2. Jag hade en hjärntumör -02. Har fortfarande bieffekter av felbehandling!
  Jag vill få ”fart” på mitt liv igen.
  Sparar t nytt boende.Kan detta hjälpa mig på vägen?
  Med vänliga hälsningar

 3. Hej mitt namn är Emely och har väldigt dålig ekonmie för jag har väldigt svårt i ckolan. Jag går på konvux i helsingborg nu. Men så är det så att jag har så dåliga tänder som måste lagas. Men jag har inte råd. Där går ingen dag utan jag har tandvärk. Så nu ber jag om hjälp kan ni hjälpa mej snälla mvh Emely

 4. Jag har sökt en del fonder är det nån som vet hur länge man får vänta???

 5. Hej, jag söker pengar till en resa till Östanbäcks kloster
  för rekreation. Klostervistelsen kostar inget,
  men resan dit klarar jag inte av utan stöd.
  Så jag ansöker om penagr till resan.
  Går det?

  Har bakgrund med psykisk ohälsa,
  och behöver verkligen detta!

  Har aspergers syndrom.

  Gud Välsigne Er
  I Jersu Kristi Namn

 6. Hejsan, jag har varit tillsammans med min flickvänn Gizela som är 20 år gammal i ett år nu. Vi har det så bra med varandra, och jag försöker ställa upp för henne alltid, och ge henne allt hon behöver. Hon har cancer och har haft det i två år, hennes hår börja bli tunnare och tunnare, och för att göra henne lycklig i några månader så kan man köpa indisk hår som är riktigt som man sätter dit och det ser mycket snyggare och tjockare ut. Hon mår så dåligt och jag vill verkligen ha hjälp med detta, håret kostar runt 4000 kr, men jag har inte råd för jag själv lever på social pengarna. Så snälla jag är tacksam om ni kan hjälpa mig och att få ett bra svar från er.

  Mvh Ilir

 7. Har en dotter på 11 mån som har brist på vit hjärnsubstans (Infantil Spasm och svår synskada, håller ej sitt huvud själv). Skulle vilja ha lite hjälp för att slippa ge mig ut i arbetslivet redan, förstår ej hur hon ska klara detta.
  Bor även på tredje våning och ett nytt boende är väldigt aktuellt snart

  Mvh en orolig mamma

 8. hej
  jag undrar var man kan få ansökningsblanketer för att söka denna fond?Jag är en kvinna på 21 år snart som har adhd, har ett jobbigt liv med ångest och depritioner. Har nyss börjat plugga på komvux på distans för jag orkar inte gå i skolan så många timmar om dagen min dator håller på att gå i sönder så jag hade behövt köpa en ny men med min ekonomi (csn) bidrag kommer jag inte kunna det för jag har massa andra extra utgifter som medeciner, busskort, läkarbesök. Jag behöver en dator för att underlätta min vardag också då jag har svårt att hantera stress..Jag hoppas jag får något svar om hur jag kan gå till vägar för att söka fonden.
  mvh Linnea

 9. Hej!
  Jag är en ensastående mamma med 2 hemmaboende barn på 9 och 10 år varav den äldsta har diagnosen ADHD sen ett par år tillbaka.
  Jag studerar på komvux på gymnasienivå och har CSN och det är inte mycket, har lån på de.
  Var tvungen att skaffa mig en 4:a för att 9 åringen skulle kunna vara själv om han ville och slippa sin bror ett tag. Det blev bättre när dem fick varsit rum men dyrare att bo.
  Att leva med ett barn som har ett handikapp är inte lätt eller billigt, han nöter skor, kläder, cyklar och har även sönder saker för kamrater, lillebror och i hemmet.
  Hans bror och jag har astma och han ADHD så mediciner blir dyra och resor till bup och läkare.
  Jag har bråkat med hans skola och kommunen för jag tycker inte varken jag eller han får det stöd vi kan få.
  Innan jag började studera så hade jag hjälp från sociala men fick en norm som alla andra fast jag skulle ha en högre pga hans handikapp.
  Jag har inget körkort men har ett år kvar på mitt lemplighetsintyg men har inte råd med en körning för 500 kr och får då köra i 40 min.
  Nu skulle jag vilja veta vart jag kan få hjälp och vart jag ska söka bidrag för att kunna hjälpa honom på alla sätt jag kan.
  Ett körkort skulle vara ett bra medel för oss eftersom vi bor på en liten ort med en mataffär bara. Vi skulle vilja åka till skogen för en skogspromenad, till badet, åka till vänner, ja bara komma hemmifrån och känna att vi inte är så låsta.
  Han är väldigt lugn när han sitter vid en data eller tvspel, men allt är så dyrt.
  Jag har mått jätte dåligt för att jag inte kan göra något med mina barn för då måste vi passa bussar.
  Mitt liv har varit upponer sen mina två äldsta barn föddes ( 20,22) tror inte jag klarar något.
  Har skulder upp över öronen och skulle vilja bli helt skuldfri men de är en dröm bara som jag får leva med.
  Har försökt med körkort sen -87 men inte fixat de än pga allt som jag varit med om.
  Jag vill bara veta vart jag ska vända mig nu för att få hjälp och kunna göra vårat liv mycket enklare och bättre.
  Hoppas på ett svar..

 10. hej jag har 4 barn var av 2 har adhd, autism en lindrg variant.
  men de e valdigt intresserad av motor sport och man har skulder upp over oronen, skulle blandat vilja kopa en husvagn
  sa vi kan aka med dem pa saker och fria en riktig semester med dem men som sakt har ej rad till detta.

 11. Hejsan jag har nyligen fått diagnosen ADHD och har även fått ett antal livslånga sjukdommar nu under några år och jag har mina älskade prinsessor som nu är 4 och 5 år gamla och världens bästa make som också har ADHD som gör allt han kan för mig men ibland blir det för tungt att bära allt själv .
  Jag har tränat hela mitt liv och det är något jag älskar att göra , och jag har dansat innan jag ens kunde gå men efter alla sjukdommar och mediciner så har jag gått upp mycket i vikt och eftersom jag har reumatiskt också hade jag svårt redan innan när jag va vältränad , men nu fast jag vet mycket väl att vissa åkommor inte är pga vikten så har jag periodvis hemskt svårt att gå .
  Och nu är jag 27 år och har fått aktivitets ersättning vilket inte klingar speciellt i kassan så jag betala de behövande operatinonerna .
  Jag vill bara orka leva .
  Jag har inte haft någon idylliskt uppväxt men mår inte dåligt av det utan det enda som gör att jag mår dåligt av är att jag utan operatinerna har svårt att klara vardagen och vara allt jag inte fick när jag växte upp för mina barn .
  Jag har tappat allt jag varit nu när folk tror att jag är en idiot för att jag nu har ADHD och det verkar höra till att dom tror att man har lägre iq då .
  Boken ”Har du adhd eller är du bara dum i huvudet” imponerar på mig fast jag inte läst boken för titeln är solklar .
  Jag vill bara orka bära mig själv för att ge mina barn möjligheter i livet .

  Kramar Emelie K

 12. Hej jag är en kille i 21 års ålder jag förlorade min mamma när jag va 12 år gammal, det fick mig att hoppa av skolan för det tog riktigt hårt på mig sen några år senare, hamna jag i fel umgänge, det hände saker. har varit hemlös i över 1 år och jag har ingen släkt kvar har ingen fast grund kvar att stå på men för 1 år sen fick jag lägenhet. vet inte om det är rätt fond att söka ur!?

 13. Hej! Jag är en tjej på 18år som ganska nyss har fått diagnosen ADHD/DAMP. När jag får mina utbrott och allting kör ihop sig så kan jag bli väldigt aggressiv. Har slagit sönder både dörrar och knogar. Men jag hade ett trumset ett tag vilket gjorde att jag kunde avreagera mig på dom. Nu har jag inte det längre och önskar att jag kunde få hjälp med ett bidrag att köpa ett. Det skulle underlätta min vardag otroligt mycket. Kan jag söka det från eran fond?

  Tack på förhand!

 14. hej
  Jag är en kille på 17 år. Jag har en cp skada från födseln. Sedan ett år tillbaks spelar jag innebandy men jag har tyvärr ingen riktig innebandy rullstol jag har inte heller råd att skaffa en. Utan detta kan jag inte spela utifrån samma förutsättningar som mina lagkamrater. Jag behöver minst 40 000 och det finns inte en chans i världen att jag eller mina föräldrar kan betala en sådan summa, därför behöver jag er hjälp. Jag hoppas verkligen att ni kan hjälpa mig att lösa detta problem. Men tyvärr har jag aldrig sökt ett bidrag förut och vet inte hur man gör.
  Jag hoppas att ni kan hjälpa mig med detta, om ni gör det uppfyller ni mitt livs dröm.

  Tack på förhand !

 15. Hej,
  jag har en 5-årig dotter som är autistisk. Jag och min man använder en behandling som heter BTI med henne. Behandlingen är 30 timmar i veckan. Min dotter är väldigt sen i talet och använder sig mycket av bilder för att klara vardagen. Nu så ska hon få börja med datorprogram med bilder, tecken osv. Jag och min man lever båda på existensminimum så jag undrar om jag kan söka fondpengar hos er som kan bekosta en dator så min dotter kan få träna hemma och inte bara på förskolan där hon är 3 timmar per dag. Mvh Malin

 16. Man ansöker INTE här på sidan utan man kontaktar Fonden via brev eller telefon för mer information!

 17. Hej!
  Finns det någon speciell fond man kan söka om man har funktionshinder efter en trafikolycka och är vuxen?
  Tacksam för svar

 18. hej
  jag har diskbråck i ryggen pga har varit med bil olycka.samtidigt söker jag hjälp av er för att kunna köpa en säng,men har inte råd eftersom jag ingen inkomst ,och har haft råd,för att jag har två barn som jag försörjer,så jag sover på en madrass.

 19. Hej!
  Jag är en tjej på 27 år,heter Therese som bor i Smålandsstenar med min sambo Peter och 3 barn. En dotter som heter Emmie 9 år ,Liam 2år och Melanie 7 månader. Har för ca 4 år sen fått reda på att min dotter E som jag har från ett tidigare förhållande lider av den ovanliga,obotliga , dödliga sjukdomen huntingtons sjukdom juveniel form, hon är idag det enda barnet i sverige som har den så ung. Det är en fruktansvärd sjukdom som påverkar henne kraftigt. Hon blir sämre och sämre och de är jobbigt att bara se på och inte kunna hjälpa henne att bli frisk eller iaf bättre. Sjudomen bryter ner hennes hjärna sakta. Hon är idag som en 2 åring och svårt att prata,äta,svälja,gå,balansen,förstå, ja det är mycket ,hon är ledsen, nerstämd,aldrig glad längre, mår psykiskt dåligt.
  Hon har ärvt den av sin pappa som också är sjuk. Så från han har ja ingen hjälp och stöttning heller. Min mamma bor i Borås och henne har jag ingen hjälp av heller för hon har nog med sitt, sjukdomar och bröstcancer och de ena med de andra. Min Pappa hade jag hjälp av innan men han gick bort hastigt för ca 2 år sen. Mina bröder har jag ingen kontakt med för dom har kommit på fel väg i livet. Min sambo är knappt hemma för han jobbar hela tiden. Jag är just nu mamma ledig och de är tur för Emmies skull. Hon behöver mig så mycket som möjligt.Men nu är de på gång med hjälp från LSS , så jag hoppas de kommer hjälpa mig för att livet här hemma ska fungera kring Emmie. Jag har inte heller någon utbildning eftersom jag hoppade av skolan när jag blev gravid med henne. Har bara varit tim vikare på ett äldreboende här i Smålandsstenar.
  Jag skulle så gärna vela ta med mig Emmie och givetvis familjen på en utlandsresa så snart som möjligt. Hon har velat de för flera år sen, nu säger hon inte något om det men jag vet att hon velat göra det. Min största önskan är att få göra detta tillsammans med henne innan det är försent. Hennes läkare sa på sista besöket att jag ska vara berädd på att de kommer gå undan nu och han kan inte säga hur länge jag har kvar henne. Det va hemska besked att få höra. jag kan inte riktigt förklara med ord hur konstigt de känns.
  Med våran ekonomi skulle vi aldrig lyckas spara i hop till det innan de e kanske försent. Så jag gör ett försök och testa att fråga om jag få söka hjälp hos er så hon kan få vara med om den upplevelse hon velat länge.
  Med vänliga hälsningar: Therese

 20. Hej, jag är en mamma på 42år, har 2 töser som har diabetes, undrar om jag kan söka denna fond??? Jg är en tidig pensionär för mina depprissioner bla, kram annika

 21. Hejsan. Jag har både adhd och dyslexi och pluggar upp mina gymnasie betyg. Har alltid haft problem med min inlärning och behöver all hjälp jag kan få på alla håll. Jag har inte någon dator jag kan plugga på då ja behöver en dator för detta. Jag undrar om ni har hjälpen att kunna hjälpa mig med att kunna få bidrag till att köpa en dator. Tack på förhand

 22. Hej,
  Letar efter fonder för att söka pengar för funktionshindrade barn som har diagnosen NF (nevrofibromatos) kan ni hjälpa mig med det? Vi skall starta upp ett sommarläger för dem. Vi är en förening som jobbar för alla som har denna diagnos, detta är neurologisk sjukdom. Vi söker också pengar för familjeläger för dem som har diagnosen och deras familjer.

 23. Hej !
  jag söker och nån vill hjälpa mig ordna 20.000 kr och det löser sig alla mina problem över och det är akut nu och pengar den senast nu imorgon 14nov till 15 nov, vem vill hjälpa mig fort???
  När det har löst sig och då vill jag gärna hjälpa till de andra behovs hjälp

 24. hej jag är en tjej på 34 år som har en son på 2,5 med astma och olika allergier. själv har jag en del depressins tider bakom mig nu är jag sjukskriven igen pga min depression och utreder även för adhd, bipolär och add, men även varför jag mår som jag gör har stora problem med min ekonomi och har knappt pengar till saker och ting i mitt liv hade behövt ny säng för att jag trillade av en häst när jag var 15 år så har två diskbråk i ryggen vilket gör att jag har stora problem med att komma upp och har problem med att röra mig under vintern. men vill även ansöka om en dator pga mina andra bekymmer och min dyslexi har ej råd att införskaffa en själv men är även i behov av en ny tv då min inte fungerar längre så har ingen tv att min son kan titta på sina favorit barnprogram. snälla kan ni hjälpa mig
  mvh maria

 25. Hej
  försöker hitta lite bidrag till min son nu 17 år och har han har adhd och jag arbetslös
  nån som vet hur o vika fonder mm
  mvh
  pappan

 26. Är en ensamstående mamma till en son med Autism och ADD.
  Han har oxå några andra diagnoser, som dom kom fram till efter att ha gjort ett Whisktest i skolan.
  Jag är oxå sjuk, med hjärtproblem och reumatism och panikångest bla.
  Jag skulle vilja ta min son på en resa på sommarlovet. Vi har inte kunnat fara någon stans alls pgr av ekonomiska skäl.
  Har nämligen en hyra på 9500 i mån. sedan kommer elen utpå.
  Har försökt att få mindre o billigare, men kommunen hjälper mej inte .
  MVH jeannette

 27. hejsan. är ensamstående mamma till 6årig tjej. har inge jobb, sjukskriven men ej fått nåt av dom. har en medfödd sjukdom, ryggproblem som också gör visa hinder att kunna göra allt. ex med städningen tar det länge att göra. måste vila upp då och då, sitta kan ej längre tider och andra saker.. (spondylolisthesis L5) har inge pengar nu, fått låna av folk. Skulle vela köpa nya kläder och resa lite med min dotter. men kan ej. bidrag från socialen är bara för räkningar och en liten summa för att leva. men det räker inte länge till. huvud saken är till mat men skulle vara trevligt och handla annat och göra nåt kul med dottern min.

 28. Hej! Jag är en tjej på 17 år, som för 2 år sedan fick diagnosen Asperger Syndrom. Jag har nu flyttat hemifrån, till ett internat på en annan ort, där jag går i skolan.
  Jag har en önskan om att köpa en iPhone, men har inte ekonomin för det. Jag tror att den skulle underlätta i min vardag, med alla dess funktioner, då jag har hört om andra med Asperger Syndrom som starkt rekommenderar den och berättat om hur dens funktioner hjälpt dem i ”vardags-problematiken”
  Skulle vara väldigt tacksam om ni kunde bidra med en summa för att hjälpa mig stt uppnå denna önskan!

  MVH Angelica.

 29. Jag har två syster döttrar och jag skulle vilja hjälpa dom med att få varsin data, och varsina körkort båda flickorna är duktiga men det stora problemet är att båda flickorna har ryggfel och att ena flickan har missbruksproblem(tvillingar 20 år gamla)
  den ena flickan har även skaffat sig en lägenhet och även där så behöver den möbleras hon sover på en tunn madrass på golvet och jag som är moster har inget jag kan ge henne har inte råd även min syster har svårigheter ,,även att flickorna går väldigt dåligt klädda de har inga vinterkläder och inga bra vinterskor de går i tygskor ,,och tunna jackor,även där så skulle jag vilja ta min systerbarn på Semester min syster har även en son som är hörselskadad så även till han så vill man vara en hjälpande hand han har inga vinterkläder och skor ,,sen har vi inte ens råd att ge han julklappar och att han ska ex;till badhuset m,m även pojken har ingen data och han kan inte chatta med sina döva vänner som han vill han får gå till biblioteket och låna deras datorer även flickorna får göra detta//

 30. Hejsan.
  Jag vet inte alls hur detta går till men jag gör som de andra o skriver här.
  Jag är 32 år har s pojkar (5,12) samt en flicka (17) flickan är min fosterdotter.
  Hon flyttade hem till os för 4 år sedan då hennes föräldrar kände att dom bara hade tid för sej själv =(
  Vi har haft väldiga mottgångar o kämpat otroligt för att få en stabil vardag för oss alla, både barnen och jag har kämpat.
  Jag skulle vilja resa med alla 3 barnen så att vi kan unna oss att bara slappna av tillsammans o umgås utan alla måsten.
  Hade varit kanon att veta var man skulle kunna söka hjälp till detta.
  Med Vänliga Hälsningar

 31. Hej! jag är en ensamstående kvinna och är född 1951.Jag har levt på sjukpension sedan 15 år,p g a svår fibromyalgi som jag har i hela kroppen och som bara blir värre.För 10 år sedan fick jag epilepsi isamband av en trauma. Jag blir oerhört tacksam om jag får hjälp med tvättmaskin och torktumlare,och mina tänder går inte och laga längre.Mvh

 32. hej jag är ensamstående mamma bor i hos som har inte säng tv och dator tvättmaskin. och jag kan inte får där för jag live i social pengar som är försörjningsstöd ibland mitt live svårt att får pengar som kan gör alltid. jag mycket tacksam om hjälper lite. tack. mvh

 33. Jag måste säga att jag inte känner ensam längre med alla mina problem
  jag är 42 år och pappa till tre underbara barn åldrarna 24,23 och 15 alla tre har sina problem, odiagnosticerad aggresions problem; asperger och autism.
  Besviken…? JA!
  inte nog att vi måste gå överallt o förklara våra barn beteende och vad de behöver för att må bra
  plus det enorma ansvaret vi har till våra barn se till att de mår bra kosta vad det vill.
  bakslag efter bakslag från kommun från socialen Af .försäkringskassan osv osv…
  jag har läst alla brev här..mina tårar rann hejdlöst…
  nu måste vi ”tigga” pengar från fond till fond…
  jag är oehört tacksam att fonder finns missförstå mig inte,
  men jag tycker att det borde finnas nåt bättre system typ att det räcker med att förklara för socialen så kunde dom kolla i sitt register över fonder och på så sätt effektivisera hjälpen för dem med behov.
  våra barn ska inte behöva stå utan hjälp eller ekonomi för sina behov i så många år pga av all förbannade byråkrati!

  hatten av för er föräldrar, barn och ungdomar!
  det är ni som är dom verkliga superhjältarna!

 34. Hej.
  Vi är en familj på 2 vuxna och 4 barn. Jag (mamma) är hemma mamma och tar hand om barnen medans mannen jobbar. Jag har även fibromyalgi.
  Våra barn har massor av allergier, adhd och jag själv har astma.
  vi skulle behöva få umgås tillsammans och kunna få njuta. Som läget är nu går alla pengar till barnens mediciner och all special mat så vi skulle tacksamt ta emot hjälp..

 35. Hej tänkte då höra om ni vet om så finns hjälp fonder att söka ur
  Till hjälp behövande med fast ställda sjukdomar.
  det är så att jag lever med crohons mag och tarm sjukdom allergi och astma och även utred som vuxen för add. .Så att leva med dessa funktions ned sättning har hos mig skapat en stor oro med den ekonomiska biten på olika sätt .Så skulle bli tacksam om ni har den vetskap var jag kan börja min fråga om denna hjälpen och om det finns att sök, Tacksam för svar lotta67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.