Sök pengar från fonden Majblomman

Besökaren Jenny tipsar i en kommentar alla föräldrar att söka pengar från fonden Majblomman. Tack för tipset Jenny! Här kommer mer information:

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation och samlar in penger dels genom försäljning av den bekanta Majblomman och dels genom kontantbidrag från enskilda. . Majblomman arbetar för att gör det bättre för barn och bekämpa barnfattigdomen i Sverige.

Majblomman delar ut pengar via sina  lokalföreningar runt om i landet. Bidrag ges till  barn upp till 18 år. Syftet med bidragen är att barn ska kunna dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden, oavsett sjukdom, funktionshinder eller social situation.

Majblomman delar ut bidrag för t.ex. fritidsaktiviteter, kläder, glasögon, sommaraktiviteter, aktiviteter i skolan och handikapphjälpmedel.

Du ansöker om bidrag från din lokala  Majblommeförening. Du behöver en ansökningsblankett och ett intyg som styrker barnens situation.

Så här gör du:

 1. Fyll i ansökningsblanketten – på den den beskriver du barnets livssituation och hur pengar skulle kunna förbätrre den. Här kan du ladda ner blanketten för bidragsansökan. Blanketten är i PDF-format – läsare finns med i de flesta moderna operativsystem.
 2. Skaffa ett intyg som styrker beskrivningen av barnets situation. Intyget kan vara utfärdat av skolsköterska, läkare, kurator eller annan lämplig person.
 3. Leta reda på din närmaste lokalförening och ta reda på vad för ansökningsdatum som gäller just för din närmaste ort. Här kan du söka. Om kontaktuppgifter saknas i listan går det även bra att kontakta Majblommans Riksförbund så hjälper dom till
 4. Skicka in ansökan och intyget till din lokalförening. Var noga med att lämna en komplett ansökan

I övrigt rekommenderar vi att du som vanligt läser ansökningsguiden. Lycka till!

33 reaktioner till “Sök pengar från fonden Majblomman”

 1. jag är handekapad och behöverhjälp med bidrag för att köpa
  hjälp medel,var kan jag ansöka?Mvh

 2. Hej.
  Jag en en tjej på 19 år som är en ensamstående mamma till Vanessa 5 månader.
  Vi lever ensamma sedan hennes födsel, då vanessas pappa misshandlade mig och nu håller sig undan då saken är polisanmäld.
  Jag har inte råd med det lilla extra då jag har den lägsta ersättningen på mammapengen och socialen skjuter till pengar så att jag kommer upp i existensminimum.
  Jag har inte råd att köpa en säng utan sover i soffan, och då det är min första jul med lilla vanessa skulle det vara kul att ha råd med en liten julklapp.
  och även kunna köpa en barnmatstol och en större bilbarnstol till henne.

 3. hej,jag är inte ensamstående,jag är gift.men jag behöver pengar iallafall,jag vet snart inte vad jag ska ta mig till,jag sitter här och skriver och skriver…men jag får aldrig något svar någonstans,den sista denna månaden har jag,min man och våra 3 barn,ingen bostad.vi måste betala 2 hyror som vi är skyldiga sedan min man blev av med sitt jobb,vi får ingen hjälp från familjerätten,och nu har jag fått magsår,Jag vill inte att mina barn ska vara med om detta längre,min man blev arbetslös när våran minsta var 2 månader,och sen dess har det varit så här,nu får han jobb i slutet på maj,men då har vi inte längre någonstans att bo,snälla hör av er till mig och berätta hur jag kan göra,om det finns något att göra?Det är ju så bråttom nu….Tack på förhand,jenny k.

 4. Hejsan mitt namne Tobias Andersson , Jag bor tillsammans med min Mamma och storebror .
  Nu är det så att jag jätte hjärna hade velat hjälpa min storebror och mamma , med min storebrors student. för det är så att vi har det lite knapprigt med pengar och jag vill bara att min storebror ska få den bästa studeten .
  Mvh Tobias Andersson

 5. det finns en fond i göteborg den finns säkert över allt frimurana barnredikotonen kan man söka pengar till barnen om man är ensammstående

 6. Hej. Jag är en mamma på 38 änka sen 8år tillbaks, mina barn är 14åring flicka och en 10åring pojken som har ADD o språkstörning epilepsi sen i våras. Allt börjar kännas tugnt för mig. Dessutom har jag aldrig pengar över så jag kan åke eller göra något roligt med barnen:( är det någon som vet om man kan söka pengar från någon stiftelse eller fond???? svara mig kärna så jag kan söka bidrag TACK på för hand kram på er ensamma föräldrar från en ensam mamma

 7. Okej, nu är det så att jag spelar ett onlinespel som heter tibia, det är ett mycket roligt spel där man kan döda andra spelare, men det finns en hake, man måste ha ett så kallat ”Premium account” så man kan promota sig, när man är promotad så kan man göra bättre magier och så kan man åka båt och man kan komma till andra ställen som man inte kan komma till om man inte har premium account, och nu är det så att det kostar 200 kr och min mamma jobbar som en städare på McDonalds och får inte så himlans mycket lön och så, så jag tänkte om denna fond kunde skänka mig en slant så jag kan köpa premium account! //en finnig pojke på 12 vårar.

 8. Hej, mitt namn är Katarina och jag har en son på 18månader. Jag och barnets far bor tillsammans men har tajt ekonomi… Just nu studerar jag till undersköterska så min inkomst är studiebidraget som är välldigt lite, min sambo arbetar som brevbärare och står för det mesta i hemmet. När alla räkningar är betalda så har vi väälldigt lite kvar att leva för.. Det skulle vara kul att någon gång få unna oss med något någon gång… Hoppas ni kan hjälpa oss.
  Med vänliga hälsningar Katarina

 9. hejsan, mitt namn är alexandra och jag blir 18 om en månad vilket innebär att jag inte kan få gardasil spruterna (livmoderhalssprutor)för 1800kr(gäller bara från 13-17år).Jag får därför betala 3000 kr vilket jag absolut inte har råd med.(mina föräldrar säger att dom inta tänker kasta pengarna i sjön, vilket jag förstår för dom tjänar inte mycket.)Så därför vänder jag mig till er och undrar om jag skulle kunna få hjälp med pengar eller iallafall några tips på vart jag ska vända mig om jag inte kan få någon hjälp av er?TACK i förhand.

 10. Hejsan, mitt namn är Ali är 17år gammal jag är balög lite i högra ögat och måste opereras så snabbt jag har fixat pengar operationen kostar mellan 20-22 tusen ja har sparat just nu 9tusen på 5månader jag hoppas ni kan hjjäälppa mig ??? Tack i Förhand.
  mvh ali.

 11. Hej jag heter Elvedina och jag är mamma till tre barn, och min man. Han är sjuk ock sjukskriven hela tiden från när vi fick permanent uppehåll till stånd, samma ska som jag. Vi har bara inkommst av socialen (Malmö kommun) till minimal livsstandar. Min flicka har 14 år och min mellan pojke 12år och de är aktiverade på en fritidsaktivitet (fotboll bk flagg, backarnas ff). Vi belatalar avgift för att våra barn ska kunna spel fotboll och när det ska på en turnering utanför Malmö eller i ett annat land. Det penagarna som vi betalar våra barn att spela är att vi sammlar från våra livsmedels pengar. Därför ber vi er att ni kan hjälpa oss med ca 3000 kr för att vi kan beltala för det här året att de kan spela och för min pojkes turnering i Danmark som är jatte viktigt för honom. Om ni vill så kan vi sicka bevis på det med kvitto. Med vänliga hälsningar från Elevedina och min familj.

 12. hej! Jag är 16 år och gravid i vecka 20. min kille är arbetslös och bor i skåne, och har ingen utbildning.. och min mamma lever på soc. därför har vi inte så mycket pengar. har dessvärre ingen kontakt med min pappa sen han fick reda på att ja är gravid. håller på att letar en lägenhet genom soc nära min mamma. jag är hörselskadad och synskadad. har just avbrutit min skolgång på rgd/rgh gymnasiet i örebro. skulle behöva ekonomisk bistånd till spjälsäng, barnvagn, och andra barngrejer. men även grejer till nya lägenheten. snälla hjälp och hör av er.

  MHV Bella

 13. Jag heter Sahar och vill berätta om min brors dotter som har fått hjärta fel och bor i Irak och hon måste pareras så fort så möjligt genom max 2 månader. I Irak finns inte möjligheten överhuvudtaget för där brist på den här tekniken. Jag har kontaktat vården här i Sverige i lund sjukhus och de sa om hon kommer att beviljas vården så familjen som ska stå på kostanderna som är omöjligt för de har inte råd till detta. Flican är 5 år gammal och vill leva som andra barn lever utan hälsproblem. Jag skulle vilja söka hjälp av er för att rädda flickans liv.

  TACK

 14. Jag är 29 år och lever med Sambo och son på tre år. Har jättetufft ekonomiskt pga. olika orsaker. Vet inte vart jag ska börja men jag har haft det tufft de senaste åren. Har en jobbig allergi/ astma. Sedan har jag även fått problem med underproduktion i sköldkörteln som jag numera tar levaxin emot. Har en depression i grunden som tar mycket kraft. Förutom detta har jag ADHD, Atypisk Autism och Tourette syndrom. Har varit mycket sjukskriven och hamnat efter ekonomiskt. Sambon har ej fast jobb och pga, av lite jobb emellanåt har det också påverkat ekonomin naturligvis. Har mycket dålig planeringsförmåga och har ej haft en buffert att ta av. Min föräldrar har de mycket tufft ekonomisk de också så ingen hjälp där heller. Sambons familj bor på andra sidan jorden och har heller ingen möjlighet att hjälpa…. Jobbar just nu som vanligt (70%) men jag vet inte hur jag ska orka….. Vi går hos budgetrådgivare, och får hjälp men de kan ju inte trolla fram pengar som inte finns, hur gör man för att söka fond? Finns det en möjlighet för oss att få hjälp?

  MVH: Angelica

 15. hej jag är en kille på 18 år. har hoppat av skolan för att jag inte orkade med den, för att jag har haft problem med mina föräldrar ett tag. får in 0 kr i månan och vill ju så klart köpa någon julklapp till min mormor&morfar och farmor&farfar. jag sover hos olika vänner hela tiden. för när jag fyllde 18 så ville jag inte bo hemma längre för allt som hade hänt mig. pappa var dum och skrek varje dag åt mig, vågade knappt sova hemma. snälla hjälp mig med en liten slant, blir lika glad om jag bara fpr 100 kr.

 16. Hejsan en kille på 18 år! jag tycker att du ska ringa mig så får du med än 100 kr. ring mig på 0704740186 , jag har själv en son på 18 år

 17. Hejsan en kille på 18 år! jag tycker att du ska ringa mig så får du med än 100 kr. ring mig på 0704740186 , jag har själv en son på 18 år

 18. Tänk på att ni INTE ansöker om pengar från fonden här utan kontakta fonden direkt!

  * Lämna inga personuppgifter som mail, telefonnummer eller adress!

 19. hej jag heter viktoria och år 28 år gammal bor med min man och mina två döttrar har det svårt ekonomiskt. undrar om man kan få hjälp til julen där jag altid har det svårt när barnen vill ha de extra hör av er mvh viktoria

 20. hej jag är 34 år och är ensamstående mamma med 3 barn vi har det svårt ekonomiskt . undrar om man kan få hjälp snälla

 21. Skulle önska få lite bidrag ,är pensionär med lite tait ekonomi .Har mycke utlägg för medeciner läkarbesök bl a.Är ensamstående.

 22. Hej! mitt namn är Johanna. jag är ensamstående mamma till 2 barn, 2 och 3 år. Jag har levt på bidrag sen dom föddes och inte kunnat jobba pga små barn, inte haft någon hjälp med barnpassning heller. Söker arbete idag men det är svårt att få jobb. Jag skulle så himla mycket med hela mitt hjärta vilja ha råd att få åka någonstans med mina två söner till sommaren, att dom ska få komma iväg på semester. Tacksam för svar! Mvh

 23. hej jag har redan lämnat ansökan för majblomman jag undrar när får man beskeden jag har inte fåt genom posten nån besked jag ansökte också föra året men då fick jag beskeden i maj den 3 2011 när får den här året nån besked

 24. hej jag är också en ensamstående mamma som lever på sjukpension. som skulle ge mitt liv för att kunna ge mina barn en rolig sommar jag har två barn som bara har kunnat lyssna när andra barn har berättat om deras händelserika sommar medan dom har suttit hemma med sin mor. jag är hjärtopererad några gånger i ett försök att fixa ett medfött hjärtfel. och min högsta önskan är att ge mina barn ett leende ifrån ena örat till det andra. men vet inte hur kan någon hjälpa mig. tack på förhand, sanna

 25. Hej.
  Jag är en tjej på 30 år som fått epilepsi sen en operation på en tumör dom upptäckte 2008 å dom opererade bort direkt.
  Sen åkte jag in akut på lassarettet då jag fått ca 5 anfall efter varann. Fick epilepsi medecin Tegretol Retard. Å fick då inte köra bil på det heller.
  Anfall ett antal gånger i månaden och fick blackout så jag va tvungen vila hela dagar. Har även fått opererat 2 gånger till och nu senast en strålningsbehandling. Sjukhus besök och medeciner och sjukpenning gör inte tillvaron bättre med allt detta. Finns det någonstans man kan få hjälp med någonting.
  Har även två barn och en man som ställt upp och tagit mej dit jag behövt och även hjälpt mej i tillvaron. En flicka på 13 år som går fotboll och innebandy så det blir en del utlägg där med. Och en son som är 2 år. Tack och mvh Milli.

 26. Har även Lamotrigin och Keppra som medecin så det är inte billigt med det. Mvh Milli

 27. Hej. Jag heter Ida. Jag är 24 år gammal. Jag har 2 små döttrar på 3 och 4 år. Jag har dem varannan vecka. Jag och pappan bor alltså inte ihop. Vi gjorde slut för 2 år sedan, då fick jag bo på kvinnojourshem på grund av att han slängde ut mig och barnen. Nu lever jag på socialbidrag och söker jobb, men hittills har jag inte fått något jobb. Det är jättesvårt att få allting att gå ihop på socialbidrag, jag har aldrig pengar kvar i slutet av månaden och barnens pappa hjälper aldrig till med pengar, trots att han har väldigt bra lön. Jag minns inte ens senast jag kunde köpa NYA kläder till mina barn, allt dom äger är saker dom fått ärva. Skulle gärna ge dom något fint eller kunna hitta på något med dem, dom är trots allt mina änglar och jag vill kunna göra någonting fint för dem. Jag skriver hit och hoppas på att det finns hjälp att få. MVh Ida.

 28. Jag var sjukskriven efter januari men jag fick ingenting från försäkringskassan och jag är mycket skyldig nu.

 29. Hej , mitt namn är josefine . Jag är en tjej på 25 år som lever ensam med min son på snart 4 år .. vi har de väldigt tufft ekonomiskt nu efter att ha gått igenom en tung skilsmässa från en man som var gravt alkoholiserad . Jag förlorade mitt vikariat för några månader sedan och lever nu endast på bidrag , soc har nekat oss hjälp trots att vi står med hyresskulder då mina pengar inte räcker till . Jag ska såklart överklaga deras beslut men de är sällan man vinner en sån strid och de tar tid . Min son fyller år den 8 e december och jag vet inte hur jag ens ska skramla ihop till en tårta och några presenter och julen törs jag inte ens tänka på. Vi får självklart fira julen hos mina föräldrar , men jag vill kunna ha råd att ge min son fina julklappar och veta att vi har mat hemma . Jag söker ständigt jobb , men då jag inte är utbildad inom något visst område (gick dans o teater på gymnasiet) så är man inte mest attraktiv på arbetsmarknaden. Jag funderar på att ta upp pluggandet igen , denna gång till behandlingsassistent. Men hur ska man få energin och orken till detta då ens ekonomiska situation tär på ens psyke dag som natt ?? Varje dag funderar jag över hur vi ska lösa detta med hyran då vi fått ett brev om avhysning redan , sen alla andra utgifter som måste tas itu med .. jag försöker kämpa och vara stark för min sons skull , men bryter ofta ihop i min ensamhet då han lagt sig . Jag vet inte vart jag ska vända mig , ber om ett mirakel och vill inte tappa hoppet om att de ska komma ljusare tider för oss. Vi har redan gått igenom alldeles för mycket så de måste komma ett ljus i mörkret snart .. snälla snälla , hjälp oss ! Vi har inte råd med varken nya kläder , mat , aktiviteter eller någonting annat . situationen är ohållbar och snart har vi inte ens en bostad 🙁

 30. Hej.
  Jag är en ensamstående mamma till 3 barn på 10år,6år och 3år som bor i SKÅNE……Malmö.
  Den äldsta bor just nu hos sin pappa pga av att jag har levt ihop med en missbrukare som misshandla mig i över 5 år.
  Idag bor jag ensam med mina två minsta barn.
  Lever på ekonomiskt bistånd å har även fått ADHD diagnos för ca 1 år sen. Min stora pojke har samma diagnos å idag så lever jag med en fruktansvärt tajt budget varje månad.
  Skulle vilja ha tips om några bra fonder så man kan hitta på något kul me barnen i sommar.
  Med vänlig hälsning, Mamma Diana.

 31. Hej, jag är en enastående mamma till ett barn mitt barn är 16 år och mycket aggressiv vi bodde i kvinnosjuren förut vi hade mycket stress då och panik ångest mycket bråk mellan varandra, Min man dog för 10 år sedan han lemmnade oss han var mycket arg och slog mig misshandlade mig framför min dotter så det är så hon har fått stress sen då och nu bor vi tillsammans med min dotter och mycket oroliga är vi över detta som har hänt oss i livet det är svårt att glömma nu jag har inget råd mycket med pengar min dotter är stor och behöver cykel till sommaren behöver att resa ha lite kul i livet så att hon kan trivas och lugna ner sig lite och min dotter behöver övningsköra nu hon har ingen som kan hjälpa henne med det jag själv har inget råd med att hjälpa min dotter jag jobbar ingen stans min dotter har en diagnos med psykiska problem hon har svårt med pengar med klockan i matte och hon har ingen kompisar hon blev mobbad i skolan år 2011 2010 då brukade hon alltid komma hem ifrån skolan och gråter skriker är mycket aggressiv då jag som mamma måste känna mycket dåligt hon behöver massage hon har mycket ont i ryggen och hela kroppen hon sitter bara hemma med mobilen på sin rum och känner sig jätte dåligt och har mycket dåliga tänkare hon har inget roligt att göra i livet hon sitter i depression och funderar hela tiden sommar vår vinter höst sitter hon inne hemma och ledsen 8 år närmare är det likadant jag har inget råd att köpa mycket kläder till henne hon behöver göra något kul i livet hon är bara en barn hon kan inte stänga in i sig då hon vill övningsköra nu fast vi har inget att hjälpa henne med att övningsköra när vi var i Kosovo var det mycket krig det var nära att dom dödar min dotter vi har det jätte svårt /MVH jasmina

 32. Hej. Mitt namn är Ann-Charlotte, har barn som är 1 år. Jag skulle gärna vilja få bidrag från er då min situation är kritisk. Min kille studerar 27 mil ifrån och han får inte mycket pengar nu i juni och ingenting i juli. Vi har dubbelt med allt hyra, mat, då vi bor på två ställen. Har inte råd med alla räkningar för vi får inte mycket, han får bidragsdelen av CSN och jag får lite av akassa då mina föräldradagar är slut. Samt att vi får barnbidrag men det räcker inte långt. Så snälla ni jag ber er om hjälp, vill inte att min 1åring ska svälta. Snälla kontakta mig så fort som möjligt. hoppas på hjälp från er.
  Hälsningar Ann-Charlotte

 33. Jag har fått beviljat fond från er.. och skulle ha fått de efter den tjugofemte maj…och de skulle varit mig tillhanda inom tre veckor…men inget har inkommit…
  Vänligen A.Rolf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.