Stiftelsen Konstnärernas Hjälpfond

Avkastningen av hjälpfonden skall i enlighet med bestämmelserna i § 5 genom styrelsens försorg utdelas åt svenska manliga eller kvinnliga målare, skulptörer, grafiker eller tecknare, som på grund av ålder eller sjukdom fått sin arbetsförmåga varaktigt nedsatt och därigenom blivit i behov av ekonomiskt stöd.

Kapital:  138.393.315 kr

Organisationsnummer: 802006-5614
c/o Adress: Wallin & Wahlberg
Adress: Box 1303
Postnummer: 111 83
Ort: STOCKHOLM
Telefonnummer: 08-7673000
Fax: 08-211799

Stifelsen har en hemsida som du kan besöka. Kom ihåg att läsa ansökningsguiden innan du kontaktar Stiftelsen för att söka pengar!

Lycka till!

27 reaktioner till “Stiftelsen Konstnärernas Hjälpfond”

 1. Hej,
  Mitt namn är Linda & är 25 år, och jag undrar hur man ska gå till väga och vart man ska ansöka om fond för kökort? är i stort behov att få ta mitt körkort pga att jag har ingen utbildning,och det gör ju att kunna skaffa ett jobb uan körkort hindrar enormt.plus att jag lever ensam och på social bidrag,gör så att jag ej kan skaffa mig ett körkort pga penga brist.För i dagens läge måste man nästan ha körkort till dom flesta jobben,för har man ingen utbildning som jag tyvär inte har,så blir man rätt handikappad utan.
  så hur går jag till väga??

 2. Jag undrar vart jag kan vända mig som har en trasslig bakgrund (missbrkuk) som har lett till skulder och har nyligt blivit pappa. Jag har lckats tagit mig ur missbruket men mitt förflutna spökar ändå, speciellt det eknomiska.

  mvh/ Jocke

 3. Hej! jag är ensamstående mamma med ett barn som är 5 och ett halv år.Jag studerar full tid får CSN men pengarna räcker aldrig till så jag skulle värkligen behöva hjälp få från fonder,så att jag kommer på en stabil nivå igen .Är skuld 20 tusen till min advokat hade haft en jobbigt skilmässa och vårdnadtvist om barnet och är tvungen betala detta om ett år men min inkomst recker inte och pengarna recker inte att jag och min son kan försörjasig och era ekonomi just nu är jätte dåligt.. .Här i Sverige har jag ingent om min familj som kan jag be om hjälp så det är jätte svårt. Undrar jag om får jag söka hos er och hur gör jag i så fall?
  Hoppas på ett positivt svar, annars tack ändå. M.V.H Renny.

 4. Hej jag är en ensamstående mamma som har det jättetufft,min fd man stack bara från allt ansvar,nu är jag skild och har hur mycket skulder som helst,jag har ej haft råd med något alls,hyran ligger efter med 3 mån och jag kommer att bli vräkt snart om jag ej betalar hyran,har varit i kontakt med sos som jag ej får någon hjälp av,min oro är fruktansvärd,jag kan inte sova,äta eller njuta av det fina vädret,mina barn är så underbara och tanken att jag inte kan ha tak över huvudet inom en snar framtid gör mig värdelös,jag skulle behöva hjälp med hyran,har frågat vänner om hjälp men dem bara säger att alla har vi det tufft nu,finns det någon stans jag kan vända mig till?Eller är detta slutet för mig.

 5. jag skulle vilja veta var jag ska vända mig om jag ska söka hjälp ur fond till körkort . skicka ett meddelande Tack på förhand [email protected]

 6. jag skulle vilja veta var jag ska vända mig om jag ska söka hjälp ur fond till körkort . skicka ett meddelande Tack på förhand , samt fonder man kan söka om man har barn

 7. hej mitt namn är nadin.
  jag skulle vilja ha hjälp med var jag kan söka julklappspengar för mina barn. jag har 4 barn o jag är pensionär o får inte så mycker i pension.sen skulle jag vilja söka pengar för mina trasiga tänder.
  har varit svårt sjuk o ätit mycket mediciner som har sadat min tänder.
  under de år som jag var sjuk fick jag ingen hjälp till tandläkare o nu i efterhand har jag fått rda på att jag hade haft rätt till det (gröna kortet) som det kallas o när jag sökte så sa de att jag hade blivit för frisk för att få det men min tänder blir inte bättre av det.
  jag skäms så för mina tänder o mina barn skäns för mig om jag ler mot deras vänner.
  jag vill gärna h hjälp så att jag kan få ett vackert leende igen…

  mvh en desperat nadin utan leende

 8. Jag heter Michaela och jag bor ensam i min lägenhet och jag är 21 år, och min mor bor i Örebro och jag bor typ ca 50 mil från henne, och jag har inte ekonomi för att hälsa på henne coh det var kanske 2 år sedan jag såg hennes ansikte och jag saknar henne väldig mycket..
  Så jag undra om ni kan hjälpa mig med detta så att jag kan åka till min mamma till sommaren eller något, jag vet inte hur mycket det kan kosta för att åka ner dit..

  MVH// Michaela

 9. Hej
  någon som vet om det finns något bidrag att söka så man kan ta sitt körkort??

 10. jag skulle vilja veta var jag ska vända mig om jag ska söka hjälp ur fond till körkort . skicka ett meddelande Tack på förhand
  mejla genast [email protected]

 11. Hej jag heter Veronica och är 32år.Jag har sedan jag va 12 år varit inlagd på bup vanliga olika psyk och även rpk.jag har borderlin och aneroxia.Nu har jag tagit mig upp efter alla dessa år.Har 2 små barn nu.skulle vilja ha hjälp med pengar till ett körkort så jag kan ta mig iväg lättare.Tack i förhand och att ni finns så man kan få en chans.Maila mig så snart ni kan [email protected]

 12. Hej hej. När jag läste Lindas inlägg så ser jag att min pojkvän sitter i precis samma sits som dig! Jag själv har fast jobb men har i alla fall ingen lön att hurra för så jag har verkligen inte en chans i världen att hjälpa honom med körkort som jag mer än gärna hade velat göra! han lever idag på socialbidrag och har heller ingen utbildning och har inte en chans att få tag i jobb utan körkort. Han har under hela sitt liv levt utan föräldrar och har inte växt upp med att någon förklarar hur viktigt det är med utbildning. Han har också levt som hemlös i tre års tid utan att han fått någon som helst hjälp från samhället. Vore så underbart att få ge honom ett rättvist liv med körkort och jobba efter allt elende han gått igenom. Hans mål just nu är att fixa ett körkort för att sen gå en transport utbildning så han kan börja köra lastbil. MEN hur går man till väga för att söka bidrag? snälla hjälp, skulle så jätte gärna vilja hjälpa honom med det här!

 13. Hejsan 🙂
  Jag undrar om det finns någon fond jag kan söka ut för att få hjälp med mitt körkort. Maila mig så snart ni kan är ni snälla

  // Anki

 14. Hejsan jag är 18 år och spelamissbrukare jag har spelat bort pengar till körkort och mer därtill, har nu massor med skulder och kan ej köpa mat, jag bor i en studentlägenehet så måste klara mig själv, men de är svårt när man har spelat bort hela sin framtid. Ett bidrag skulle uppskattas tack på förhand Mvh J

 15. Hejsan! Jag undrar om det finns någon fond man kan söka från för att få hjälp med körkort?! Skulle verkligen behöva ett körkort för att få ett jobb.

 16. Hejsan! Jag är en ensamstående mamma på 21 år. Innan jag vart ensam med min dotter så pluggade jag heltid på distans och hade då inkomst från csn och försäkringskassan (föräldrapenning). Jag kunde inte fortsätta plugga när jag blev själv, och kunde inte heller få hjälp från försörjningsstöd på 3 månader då dom ansåg att jag skulle ha sparat pengar under tiden jag studerade. Jag hade inte råd att betala räkningar, och nu när jag har fått beviljat ekonomiskt bistånd går ca 2000 av pengarna till att betala rester av elräkningar och dylikt vilket dom säger att dom inte kan hjälpa till med. min dotters pappa är narkoman och oförmögen att ta ansvar. Min dotter får dagisplats i augusti och först då kan jag sträva efter att bli självförsörjande. vad finns det för hjälp att få i Eskilstuna kommun? Tack på förhand// desperat mamma

 17. hej: jag är ensam med två barn i fyra år har jätte svårt med ekonomi inget bilr kvar efter räkningarna, vi har inte träffat mina föräldrar i sex år dem bor inte i sverige och på grnud av har inte råd,har inte ändrat något i hemma i flera år.

 18. hej jag är en kvinna på 46 som har levt ett väldigt brokigt liv, har en vuxen son på 20 som mer eller mindre är upp växt hos mina föräldrar. Jag har i hela mitt försökt att hålla mig ”över ytan”, har farit illa utav att jag gett så mycket av min en energi till andra hade under 10 års tid ett väldigt destruktivt förhållande med en HIV posetiv man. Har under en lång tid levt på socialbidrg och jag har idag knappt nån kraft kvar till att kämpa. Lever ensam med min hund och mina 3 katter, hyr ett hus på landet då jag inte längre orkar eller vågar att han människor för nära in på mig. Lider idag av täta deprissioner och en nästan ständig ångest. Önskar bara att kunna få lite extra pengar för att kanske kunna köpa mig en skön säng eller unna mig att handla lite kläder, att bara få slippa denna ångest över att mitt liv ständigt är en oro. Har även Hepatit C. Har en lösgom i uppe käken men saknar tänder helt i nedre käken. Har inte mycket av hopp kvar

 19. Hej!
  Jag har en bror så är så långt ner i skiten som man kan komma när det gäller skulder. Han har inga pengar till nånting och har han ännu mera otur så blir han vräkt snart. Han har en stor skuld hos kronofogden och dom har gjort nu en utmätning på hans lön, han har även ett lån där jag och våran mamma står som borgenärer och det kan han inte betala denna månad och då blir det jag och mamma som måste betala och varken jag eller hon har dom pengarna, jag är själv föräldrarledig och den penningen är inte stor och min mamma har det verkligen inte gott ställt, undrar om det finns fond el dyl dit man kan ansöka om hjälp, är så rädd att min bror inte orkar mera snart. Mvh Monica

 20. Hejsan jag heter jonas och behöver hjälp. jag har haft en jobbig uppväxt bland alcohol och missbruk och bor nu inneboende. Skulle behöva hjälp med att söka fonder till att köpa kläder samt att ta Körkort då jag ej har någon gymnasieutbildning och att jag har mycket skulder. tacksam för svar snarast.

  mvh jonas

 21. Tjena. Jag e en konstnär på alla sätt och vis och som numer bor i en buss på ett ytterst idealistiskt gårdskollektiv. Vi lever på sopor och helt utan pengar, och spenderar stor del av dagarna åt olika kreativaprojekt

  Jag har dock bekymmer och det är mina tänder. Har inga pengar att gå till tandläkaren och hela munnen har nu rasat på mig… får jag inte hjälp snart kommer jag förmodligen tappa hälften av mina tänder… så om någon vet att hjälpa hör av er….

 22. Jag behöver hjälp men inte vet hur man gör, snälla hjälp mig jag har 2 barn

 23. hej jag skriver ang min mamma som är långtidssjukskriven och har det mkt dåligt med ekonomi eftersom hon är fördtidspensionär,,den sista tiden har hon haft problem med sina tänder och har varit tvungen att dra ut många tänder ,som ni vet så kostar tandvården mkt idag,,jag har försökt hjälpa till ekonomisk men har inte tillräckligt själv med pengar, skulle ni kuna hjälpa mig genom att skicka rätt information var jag kan vända mig till.

  tack på förhan

 24. Hej! jag är en ensamstående kvinna,som har haft sjuk pension sedan 15 år tillbaka p.g.a.Svår fibromyalgi som jag har i hela kroppen utan värme….
  .Jag är född 1951.För 10 år sedan fick epilepsi i samband med en trauma,
  trots alla mediciner jag stoppar i mig,får jag ofta anfall.
  Jag är mycket tacksam om ni kan hjälpa mig med mina,
  tänder de klarar inte av lagningar längre.Och jag vore oerhört tacksam om
  jag får hjälp med tvättmaskin och torktumlare som kommer vara till står
  hjälp för mig hemma…..Mvh

 25. hej
  jag är en kvinna som är
  21 år och har opererat bort min ena äggstocke och äggledare och mord hotad samt har stresssyndrom , pst stress m.m
  jag undrar vilken fond jag skall söka ..

 26. Hej undrar om det finns någon fond där man kan söka pengar till en häst till min dotter. Hon vill hå på idlandshästgymnasium och har Hållt på med häst hela sin uppväxt. Jag har inte haft möjlighet att köpa häst till henne då pengar inte räcker till är mamma till sju barn och var av två är i behov av mycket extra vård. Tacksam för svar.

 27. Hej heter malis har äggstockscanceri sista stadiet finnsnågon fond jag kan söka ekonomiskt stöd ur hjälp mig sätta guld kant på min sista tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.