1878 Års Stiftelse: fond med stöd till behövande och ensamstående kvinnor

Stiftelsen med det diskreta namnet ’1878 Års Stiftelse’ har som syfte att lämna bistånd till behövande och ensamstående kvinnor. Det stora kapitalet stiftelsen förfogar över (mer än 15 miljoner kronor) gör helt klart värt för ensamstående mödrar att söka pengar.

Stiftelsen har organisationsnummer 802007-4079 och har sitt säte i Stockholm. Registrerat ändamål:

Stiftelsen som verkar under namnet 1878 år stiftelse, har till ändamål att ge ekonomiskt stöd åt behövande och ensamstående kvinnor, företrädesvis kvinnor som antingen hava vårdnaden om barn eller länge och troget arbetat hos ett och samma husbondfolk eller har eller haft vårdnaden om föräldrar eller andra anhöriga.

Kapital 2006: 15.147.448 kr

Ansökningshandlingar och mer information finns på Stiftelsens hemsida. Frågor kan lämnas via hemsidans kontaktformulär.

Adress: 1878 Års Stiftelse, Box 38115, 100 64 Stockholm.

Lycka till med att söka pengar, låt oss gärna veta hur det går.

214 reaktioner till “1878 Års Stiftelse: fond med stöd till behövande och ensamstående kvinnor”

 1. Hej, jag under hur man söker bidrag hos er. Är ensamstående med en son på 14 år men ADHD, o jag blev nyligen misshandlad. Har det väldigt jobbig men skullder och försöka få till det med mat för dagen. Mvh Marie

 2. Hej, Vill i första hand tackar er för den hjälp och stöd ni erbjuder till oss. jag är ensamstående och mamma till en fem årig pojke. Jag jobbar och har klarat bra min ekonomin, men sedan Januari i år har jag hamnat i väldigt stora ekonimiska svårigheter och lönen räcker inte äns för att klara alla räkningar i hushållet. För snärt två månader sedan blev jag tvungen att nästan överge min son på grund av att vi inte fick pengar för maten månaden efter och det är det bärsta jag varit med om när ens barn be om ett glas mjölk och att man svarat att vi inte har pemgar för att köpa det. Jag har kämpat för att kunna klara mig bra ekonomiskt, men att vara ensam och utan någon att vända sig till då man har svårt det är inte lätt. Jag vänder mig nu till er som sista hopp och hoppas verkligen att ni kan och har möjlighet att hjälpa mig att lösa den situationen som jag befinner mig i. Denna månad har jag uppgifter på 39 478 53 kr min jag känner mig ganska ner eftersom jag vet att jag har inte möjlighet att klara den här nu tills 30/4-10 och hur man än försöker hittar man igen utgång för det här vilken känns kvävande för mig. Därför be jag er nu om hjälp.

  Än en gång tack för stödet.

  Martha Tavarez

 3. Hej.
  Jag är ensamstående med 3 hemmavarande barn. Jag studerar till lärare och har endast ett år kvar. Men det är kärvt! Hur gör jag för att ansöka om fonder hos er?
  Vänlig hälsning /Ammie

 4. Hej
  Jag är ensamstående till en liten tjej. Vi ska snart flytta till egen lägenhet från mina föräldrar. Jag studerar till undersköterska och ska jobba i sommar men problemet är att två månader utan pengar. Till Hyra och mat. Tänkte söka fond hos er men vet inte hur man gör riktigt.

 5. Hej!
  Jag är en ensamstående mamma, med svåra ekonomiska problem.
  Min fråga är hur jag kan söka hjälp från eran fond?
  Jag lämnar mer information om våran situation när jag vet hur jag kan göra min ansökan.
  Mvh Maria

 6. Hej! Ensamstånde mamma från skåne med ADHD samt läst och skriv svårigheter och problem med siffror och har det svårt ekonomiskt. Har även godman.

  Kan jag söka er fond & om ja hur gör jag då?

 7. Jag är ensamstående med 2 barn. Jag har väldigt dåligt ställt. Kan inte påverka min ekonomi just nu, då jag är föräldrarledig. Vilken fond kan jag söka?
  Mvh Daniella

 8. Hej!Jag tycker ni bryter mot tystnadsplikt när ni publicerar alla offentligt som söker fond.Det är illa nog att vara så pass fattig som även jag är som skadad och obotligt sjuk förtidspensionär.Jag tycker ändå inte ni ska sätta ut folks privata uppgifter så här!Detta måste ju vara olagligt eller åtminstone synnerligen opassande.

 9. Varför frågar många hur man kan få hjälp? det står klart och tydligt längst upp på sidan: ”Ansökningshandlingar och mer information finns på Stiftelsens hemsida” med länk som man kan klicka på så att man kommer direkt dit. Och sluta ansöka här på denna offentliga sida!

 10. Lämna ingen info här. Klicka på länken högst upp på sidan. Stå på er alla ni som har det så tufft!

 11. Hej, jag är en ensamstående mamma på 40 år som har tre barn. 13, 15 och 17 år.
  Jag har ADD och autistiska drag, alla mina barn har olika blandningar av ADHD/Asperger och Tourette. Min 15-åriga son har även ögonsjukdomen RP.
  Han bor inte hemma utan på ett HBT-hem, men han börjar komma hem mer och mer nu.
  Själv har jag varit utbränd i omgångar och har sjukbidrag sedan ett par år.
  Min 17-åriga dotter utbildar sig till makeup och stylist artist.
  Nu har hon och jag en önskan att starta en salong med inriktning på hår- make up och naglar.
  Jag skulle vilja utbilda mig till nagelteknolog, en utbildning på ca tre veckor till tre månader, då ingår praktik.
  Jag har skulder på 300 000 kr, och har ingen chans att bekosta det själv.
  Skulle så gärna vilja göra något i liten skala som jag skulle klara av, att hjälpa min dotter att bygga upp något för både henne och mig.
  Vi skulle börja i liten skala här hemma och sedan ev utvidga det.
  Är så tacksam att det finns sådana här möjligheter.
  MVH Anneli Flemström

 12. hej jag är en ensamstående mamma som vill söka hjälp är tyvärr sjukskriven till den 30 juli knä krånglar ont vet ej hur jag ska klara mej denna månad jag har 2 barn 5 +19 den äldsta går gymnasiet har 2 år kvar bor hemma snälla kan jag få hjälp kanske med 4000 kr el nått tack snälla mvh brittmarie 6606267208

 13. Hej jag och min fru ska har barn den 11-11.2010 . jag är sjukdkriven sedan 3 år tillbaka . min fru har inget inkomst det är bara jag och min sjukpengar är mycke låg . vi behöver hjälp for att kunna köppa barnsutrustning . jag vet inte hur ska man göra . kan nån hjälpa oss ???? vad ska vi göra ????

 14. hej jag är en ensamstående mamma på 30 år som har en son på snart 7 år.. jag har inte råd att låta min son få gå simskola eller något annat som han vill hålla på med på fritiden. får liksom inte pengarna att gå ihop..
  jag skulle behöva lite hjälp av någon för jag går snart under med allt tjat om att han aldrig får göra saker som alla andra barn får göra..
  jag behöver hjälp med pengar till fotbolls grejer helt klart… kan någon tala om för mig vart jag ska vända mig?

 15. hej, jag är ensamestående med två tonårig barn är skild i 10 år snart, hade jätte jöbigt under alla desa år, hade aldrigt nogån jälp . på grund av mina dåliga ekonomi ,,kunde inte ha träffa nogån och ha nogot relation, mina pengar räker högst för att betalla räkningar ha mat för bara två väkor resten har inget att vi äter inget nöje ingen ting, vi bara lever inget liv , desa har påverkat mycket till mina barn en av dom är mycket depimerad, jag själv med, har inget lust kvar för livet, hoppas nogån ge oss jälp,, att vi kan oxå ha ett normallt liv o kan kunna ha matt i skiskopet för hella månader, kan shöppa kläder , kunn resa en gång om året,,,, kan ha omgås med folket, ,,,,,,vi är alltid ensam ,,,,,på grund av mina dåliga ekonomi,jag är förtidpention, och har lågt inkomst,,,,,snälla om finns det nogot fund som vi kan få jällp av,,,,säg till mej,,,,,jag tackar till alla,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 16. jaså var? jag har skrivit men hittades inte min skrivelse, jag tänkte kanshe ni har tagit bort de, kan visa var finn min skriv

 17. Hej ! jag har varit bilolycka och efteråt har jag fått whiplashskada och har gått till läkaren för behandling vid 20 olika tillfällen och det har kostat mig 5600 kronor plus första besök kostade 180 kronor……………därför behöver jag hjälp med det ifrån Er

 18. Hej. Jag är en ensamstående mamma till en dotter på 15 år, på heltid (365 dagar om året). Dottern fick diagnoserna ADHD, ångest, sömnproblem i mars 2010, håller också på att utveckla panik ångest, får dock hjälp genom bup. och hon medicineras nu. Jag jobbar heltid som personlig assistent, låg lön. Har hamnat efter med hyror och andra räkningar. finns någon hjälp att få? Mvh:desperat mamma.

 19. jag är psykiskt handikappad och klarar ej av att jobba men försäkringskassan vill slänga ut mej ur sjukskrivningen.
  och jag har en liten bebis som jag tar hand om själv när han ej är på dagis.. snälla jag behöver stort financiellt stöd..

 20. hej är ensamstående mamma på 43år förtidspensionerad för värk en son på¨6år med adhd en son på 23 med tuerette o adhd och en hörselskada dotter på 19 som bor hemma och får försörja ingen hjälp från deras pappa och jag har fått ta krediter över allt för att få ihop pengar till alla utgifter varje månad och nu går det inte mer jag behöver verkligen hjälp men vet inte var jag ska vända mig jag orkar snart inte mer

 21. Hej jag och min flickvän ska fick barn den 22-01.2010 . jag har sjukbidrag sedan 10 år tillbaka. Och nu så vill försäkringskassan ta bort allt från mig och då så¨står jag helt utan inkomst min fru har ingen annan inkomst det är bara dagersättning och hon ar det lägsta och min inkomst som jag har är inte så mycket att skryta med, för den är mycket låg. vi behöver hjälp för att kunna köpa barnkläder och leksaker samt möbler så det finns för ett barn i denna åldern. Jag vet inte hur ska man göra . Kan nån hjälpa oss ???? Vad ska vi göra ????

 22. Hej vi är en fattig familj med en låg inkomst och vi behöver någon hjälp till leksaker samt möbler så det finns för ett barn i denna åldern. Samt att vi önskar hitta någon som kan hjälpa oss så vi får ha julfirande med vårt barn Jag vet inte hur ska man göra . Kan nån hjälpa oss ???? Vad ska vi göra ????Vart ska vi söka hjälp????

 23. Hej!

  Jag och min sambo väntar oss vårat första barn och jag har sökt jobb i några månaders tid och fått skriva på avtal för timanställning men så fort alla har fått höra att jag snart blir pappa (16/12 2010 är hon beräknad vår dotter) så har kontakten med arbetsgivarna brutit upp för de inte vill ha och göra med någon som snart blir förälder! (detta helt utan att faktiskt säga det till mig personligen!)

  Jag börjar gå in i en jobbig fas igen känner jag och det här börjar bli på tok för mycket för våran kommande familj! Jag har gjort ALLTING, jag har pratat med Soc men vi är inte berättigade att få något tycker de för än kanske i Jan-Feb vilket går mig på nerverna för Soc har normer som alla ska hålla sig till vare sig du har en räkning på 200 eller 2000 så ser de ingen skillnad på dig för du ska ändå följa deras norm. Vi har räknat och vi kan omöjligen rätta oss till den normen utan att gå back i pengar. Nu är det alltså snart jul, snart våran första dotter och vi har inga pengar till att ens ta en taxi in till förlossningen!

  Jag funkar så att jag alltid är ärlig för jag tror att ärligheten kommer längst men när jag har varit ärlig på jobb och gjort mitt bästa så tar arbetsgivarna för givet att man är en ”skojare” för att de inte vågar lita på NÅGON. Därför värnar jag om att det MÅSTE finnas NÅGON där ute som kan hjälpa oss och faktiskt har en själ för sina medmänniskor!

  Snälla kontakta mig! =(

 24. hej jag är en ung kille på 24 år. som gärna skulle behöva lite fonder till en lägenhet och möbler.. har aldrig sökt förut men önskas höra av er! tack på för han Robert

 25. Hej!

  Jag är ensamstående med min lilla Dotter Ellen på 12,5 månad. Jag skrev in henne väldigt tidigt på dagis (när hon var 4mån) men även fast jag gjorde det så får hon fortfarande ingen plats :(. Känner mig så deppig och jag tänker hela tiden på ekonomin,hur vi ska ens ha råd att klara oss. Har även varit hos 2 st dagmammor men det har inte känts rätt med dom. Jag vill ju lita på den jag lämnar mitt värdefullaste till. Dom 2 var de mest otrevliga jag varit med om! Jag går ju en del på sociala och dom kräver att när jag sedan slutar ta min föräldrapenning då måste jag vara inskriven på ams men det går ju inte ifall jag inte har en dagisplats till min dotter?Och jag får inte få hjälp av dom ifall jag får vårdnadsbidrag av kommunen. Jag vet inte hur jag ska klara detta fram till ihöst. Vi måste ju ha råd till mat att leva..Snälla hjälp oss!Snälla låt oss få lite tur i all denna oturen.

  Mvh Rebecca

 26. Halli hallå allihop! Varför skriver ni HÄR på NÄTET? Det fattar ni väl att ingen som jobbar idéellt har tid att sitta framför datorn för att svara på frågor som ni lätt kan hitta svar på om ni bara klickar på ”om stiftelsen” eller helt enkelt ringer till de eller mailar direkt? Jag är själv ensam med barn och arbetslös just pga detta då systemet är gjort för att man inte ska kunna arbeta som ensamförälder, men SNÄLLA det är så generande att se alla dessa offentliga tiggeriet. Skriv DIREKT istället!

 27. jag är ensamstående och arbetslös mamma till tre barn jag har väldigt svårt ekonomiskt och behöver hjälp jag kan inte köpa mat och kläder för mina barn (barnens enklaste rättigheter ) pga mina skulder som jag drabbade för efter separationen kan ni vög leda mig och vilka fonder får jag söka

 28. hej, jag är en snart 20 årig tjej som är ensamstående med min 3 åriga dotter sen gravid, min man valde impulsivt att flytta 50 mil ifrån mig och lämna mig ensam med hans bebis (2 olika fäder till barnen) så han vill inte veta av bebisen, och min dotters pappa har jag delad vårdnad med men han har inte träffat henne mycket, det senaste 1,5 åren har han sett henne 3 ggr, jag ska ansöka om ensam vårdnad men har aldrig råd, lever väldigt knapert och mer knapert kommer det bli, jag hann inte gå ut ur gymnasiet då ajg blev gravid som 16 åring och sen dess vart mammaledig pga pappan till dottern inte brytt sig, tillslut behövde jag avlastning och fick flyhtta till ett hem i skara för föräldrar, nu bor jag i egen lägenhet och lever endast på pengar från soc vilket är så jag och min dotter klarar oss på gränsen, men jag har räkningar att betala trots att jag bara är 19 än sålänge. när min bebis kommer så drar soc av föräldrapenningssumman från dom pengarna jag får utav dom så kommer inte bli speciellt mkt mer då heller. jag undar vilka stiftelser/fonder jag skulle kunna söka?

 29. hej jag är en ensamstående mamma jag är sjutton år och har nyss fått en bebis och det är väldigt svårt att få pengarna att gå runt och jag vill ge min lilla prinsessa allt som jag aldrig fick kärlek trygghet och god ekonomi . jag vill återgå till mina studier inom hotell och restaurang och söka jobb så småningom men vet inte riktigt hur man ansöker om fonder..tipsa gärna till min hotmail MVH esmeralda

 30. Hej,
  Livet kan ta många vägar. Jag har fått fibromyalgi efter lång tids värk – mjuk dels reumatism. Värken ät konstant. Ekonomin har rasat helt efter
  ca 2 års sjukskrivning. Finns det möjlighet att få någon hjälp.
  Efter så lång tids sjukskrivning är det nu endast 70% på utbetalningsavin. Efter hyra o annat blir det knappt 2000:- kvar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Att söka jobb nu är
  inte lätt då jag undrar vem som vill anställa en 48 åring som
  inte ”funkar”. Jag har dessutom införsel på lönen. Nä fyy vad det är jobbigt.

  Ensam o ledsen
  Anette

 31. Hej.
  Min fråga till er är: Vem kan söka fonder hos er? Jag är ensamstående med en dotter på 7 år som studerar till lärare. Kan jag söka?
  Mvh Malin

 32. hej..
  ja då börja det bli jul och ångest börja krypa …
  är själv med 3 barn men 2 boende hemma… min älskade son fick flytta till hvb hem men planeras att komma hem till jul och då undrar jag hur man kan få lite hjälp för att kunna ha en liten jul för barnen,,, mvh jessica

 33. Hejsan! jag e en njursjuk mamma som har 3 st pojkar på 4 17 18 år. jag har opererat mig för bröstcancer sen blev mina njurar dåliga pga min diabetes som jag har haft i 17 år. så jag fick operera in en PD kateter så jag kan göra pås dialys hemma pga mina barn. jag får ingen hjälp av försäkringskassan pga jag är arbetslös och har inte kunnat arbeta så mycket. vet inte hur vi ska kunna överleva julen riktigt? därför undrara jag om jag skulle kunna få hjälp o stöd av er så mina barn kan få några julklappar i jul? ska försöka ringa er. mvh Ann

 34. hejsan är 26år gravidi vedka 17, ensammstående med en5år dotter är hemlös bor hos vänner får socialbidrag men räcker inte långt med minibidrag på 50kr per dag per pers julen kommer snart tänkte kanske kan få någon hjäp med bidrag för julklappar för min dotter. jag o min dotter skulle vara jätteglada för all hjälp vi kan få.

 35. Hej,
  Någon som vill tjäna lite extra pengar innan jul? Vi behöver ngn som kan skicka ut brochurar/information packs till våra kunder. Det tar circa 20 timmar per vecka och du får 120Kr per timme. Du jobbar hemifrån och får alla papprar, kuvert, osv hemskickade till dig. Svara till [email protected]

  God jul!

  Magdalena

 36. Hej jag blev jätte intresserad utav detta.Men förstår att jag sett det för sent,men kontakta mej om ni behöver nån mer hjälp att skicka ut brochyrer eller info.Hör gärna utav er om ni vill ha mer info.Mvh Carina

 37. Hej! Jag är ensamstående sjukpensionerat kvinna på 58 år. 17 år tillbaka bor jag själv med min katt. Utom min struma (skördkörteln), cellförändring på tolvfingertarm fick jag i höstas nya diagnos kol, tintus och ovan på detta njursten. Allt rasade samman och även min ekonomi. Behöver hjälp allt möjligt. Och undrar kan jag vända mig här?
  Med vänlig hälsning
  Isabella

 38. Är en ensamstående kvinna som är arbetslös och har en inkomst på 4920kr/mån. Skilde mig i november 2011 och har äntligen fått bostad efter att ha varit hemlös sedan oktober förra året. Efter skilsmässan har jag varken säng, soffa, eller köksbord, var kan jag få hjälp med detta går det?

 39. Jag är ensamstående mamma på 25 år, har en son som är 3 år. Vi har ett kök som faller i bitar, har fått tejpa allt eftersom jag är rädd för att nåt ska trilla ner å skada min son. Nu har kakelplattorna börjat lossna. Jag har försökt ta lån för att fixa det, med får inget pga att jag är ensam med barn. Försäkringen täcker inte å jag bor i en bostadsrätt så det verkar som att detta är sista försöket till hjälp. Jag tycker att det är ohygieniskt å äckligt att laga mat i köket men tvingas ju göra det ändå. Jag vet inte vart jag ska ta vägen eller hur jag ska få hjälp, ingen verkar lyssna på mej. Jag känner mej lurad på allt. Min son förtjänar en bekymmers fri å glad mamma. / Kicki

 40. Hej. Mitt namn är Sandrina. Jag är ensamstående 25 åring med min underbara lillkille på 8 år. Jag har jobbat i resturang och inom vården sedan jag blev gravid när jag var 16 för att kunna skaffa mig eget boende osv., då min pappa dog när jag var 13 år och min mamma är katolik slängde hon ut mig då jag fick barn utanför äktenskapet. jag arbetade och skaffade egen bostad. Min son är ljuset i mitt liv. Han är världsbäst, han är duktgast i sin klass på attbåde räkna skriva och läsa 🙂 Jag gjorde misstaget att träffa en ny man då pappan till min son lämnade oss redan när min son var bebis. Jag trodde att denna mannen skulle vara en bra förebild och bra styvfar till min son. Dock vaknade jag upp efter 2 år (2011) med punkterade lungor pga massivt yttre våld på sjukhus. ”detta skulle aldrig hända mig” hade hänt. Jag hade levt i ett destruktivt förhållande i 2 år. Mitten på 2011 fick jag och min son skyddade personuppgifter då vi var jagade av denna man som är psykopat.. Vi lämande allt bakojm oss, vänner, skola, jobb, familj… Men oss hade vi en ryggsäck med kläder och en nalle. Vi har förstahandslägenhet och sonen går i skola. Jag började komvux både för aktivitet, ekonomiskt och för att vara god förebild för min son. Det mesta har löst sig efterhand men vi har lång väg kvar. Vi har aldrig haft dett lätt ekonomiskt och helt ärligt vill jag inte det heller. Jag sover gott om natten, vi lever och vi älskar varandra. En kärleksfull atmosfär är det som gör ett hem. Det har vi. Men lite ekonomiskt stöd hade kunnat förbättra våra liv avsevärt. Ettt körkort hade underlättat något så fantastiskt! Mvh

 41. Är en ensamstående mamma med en 16 årig son, har nyligen tagit bort en tumör på kinden, är ej färdigopererad, plastik väntar. Har varit sjukskriven i flera omgångar, blir det ett tag till. Har jag någon möjlighet att söka ur er fond.

 42. min make sen 30 år ska operera in en ny höftkula, jag undrar nu hur o vart jag kan söka fondmedel för en rehabiliteringsresa, med sjukgymnaster o instruktörer på plats, till en varmare plats, som till någon av canarie öarna, där jag vet att det finns många rehabresor. han har ju en låg förtidspension, o jag frun, jobbar 75%. vi har aldrig haft en buffert, o skulle vilja söka ett bidrag som skulle kunna hjälpa maken på fötter igen. vart vänder jag mig

 43. Hej

  Jag är en ensamstående med ett hemmavarande barn
  jag ör förtidspensionerade.
  har precis fått besked om mitt bostadstillägg fick 1990 mindre
  på grund av att min dotter jobba
  jag håller på med enlång svår bearbetsprocess
  på grund att jag har varit utsatt för övergrepp och en svår skillsmässa och ett evårt avstämningsmöte med försäkringskassan
  därför söker jag bidrag för att jag går på en privat mottagning i kristianstad vilket kostar mig 700 kr varje gång
  behöver nu hjälp med detta för att fortsätta.

  annelie

 44. Hej jag är en ensamstående mamma

  Jag sitter i en jobbig situation efter jag och dotterns pappa separerade blev det tufft ekonomiskt för mig är inte lätt att få allt att gå runt (har inte något arbete och är nu sjukskriven)
  Sen så uppe på allt har jag fått en massa sjukdomar som gör livet lite svårare för mig bl.a. psoriasis, led besvär,syn problem, B12 brist gallbesvär, mm

  Jag har även sjukdomen pcos vilket inte skulle ge mig barn naturlig väg. Jag fick verkligen kämpa med graviditeten och en svår förlossning då både jag och min dotter höll på att stryka med.
  Hon var lungsjuk och hade blodförgiftning endast 10% chans att överleva..
  Hon är idag 2år och en frisk liten tjej(förutom fisk allergi och astma besvär)

  Jag vill så mycket med livet vill ge min dotter allt det jag själv aldrig fick chansen att uppleva, men i min situation är det inte lätt tyvärr och nu ber jag om hjälp, Hjälp med pengar så jag kan betala av mina skulder eller ha råd med sjukgymnastiken och få mina behandlingar/mediciner, hjälp med att ge min dotter en bra uppväxt med semester möjligheter så hon kan få kunna göra saker hon älskar som musik och djur att bara få åka till en djurpark hade betytt så mycket för oss..

  tacksam för all hjälp jag kan få..

  Allt det här knäcker mig totalt jag brukar aldrig be om hjälp vill hjälpa andra men vill ge min dotter så mycket mera här i livet allt som jag själv inte kunnat få

  Så kanske mina böner kan bli hörda en en gång, för det finns så mycket som skulle kunna underlätta både vardagen och livet för oss..

 45. Hej jag heter sabina , är 22 år gammal , JAg är en ensamstående mamma med ett barn som är 4 år gammal , jag är skild sen tre års sen , vi bor i västerås lever i social bidrag, jag varken jobbr eller pluggar , men står in i arbettsförmedlingen och ventar på svar varje dag .Min son har vrit sjuk sen han föddes han bär En slags baktterier som heter M.R.S.A som borde går och kommer helatiden. Han har nyligen opererats sig köttet bakom näsan och knöll som han hade vid ögonlåcket, Hur kan jag söka hjälp till mig och min son med det vi behöver , ÄR alltid ledsen och mår inte bra när han vill ha det han behöver fast jag inte har råd och köpa . VI skulle vara jätte glada och tacksamma om ni kunde hjälpa oss . M.V.H sabina och elmir stor kram från oss

 46. hej är en tjej på 35 som har en son på 11 med grov adhd och grov tourette. då ja själv har ett handikapp är förlamad på ena sidan så har ja sjukpension och kan inte göra så mycke saker med min son.. skulle bli jätteglad om ni kunde hjälpa oss mvh sylvia

 47. Hej, jag är en tjej på 16 år och har hamnat i en jättesvår situation. Det är nämligen så att jag har blivit gravid, min pojkvän har vänt ryggen och nu är jag ensam med allt. Min mamma är sjukskriven i långtid och det är bara pappa som jobbar så vi har lite svårt med pengar. Skulle bli jätteglad om ni kunde hjälpa mig. Jag kände inte att jag var gravid och graviditetstesten visade ett negativt svar så nu har jag inte så lång tid på mig att förbereda allt.
  MVH Jessika

 48. Hej,

  Jag är en ensamstående mamma till två underbara barn på 6 och 3 år. Pappan till barnen har alkohol- och drogproblem och därför har jag barnen hos mig heltid. Det är bara jag som försörjer familjen på tre och det är alltid svårt att få pengarna att räcka till varje månad. Jag jobbar 100 %, har barnen 100 % och försöker verkligen klara av vardagen själv. Jag har länge levt med hot och skadegörelse på egendom av barnens pappa och det ligger en utredning hos socialen nu om umgänget. Dessutom ligger jag i en tvist hos Tingsrätten om ensam vårdnad över barnen. Ett tillskott i kassan skulle inte lösa alla våra problem men det skulle få oss att kunna njuta lite mer av livet tillsammans.

  Med vänliga hälsningar Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.