Pengar till hörselskadade, döva och vuxendöva

De hörselskadades riksförbund har en fond som det är möjligt att söka pengar från. Bidrag ges till  hörselskadade, döva och vuxendöva och  familjemedlemmar till hörselskadade och döva barn.

I första hand ges bidrag till utlandsstudier och språkresor samt teckenspråkskurser för föräldrar till hörselskadade och döva barn.

Beställ ansökningshandlingar och information från: 

HÖRSELSKADADES RIKSFÖRBUND (HRF)
Box 6605
113 84 Stockholm
Tel: 08-457 55 00
Texttel: 08- 457 55 01
Fax: 08- 457 55 03

7 reaktioner till “Pengar till hörselskadade, döva och vuxendöva”

 1. Hej!
  mitt namn är Johnna Hallgren och jag har en medfödd hörselskada. Vill nu studera till Audionom HT -11 (måste under VT-11 läsa upp matte B då detta fattas i mina betyg) men har inte råd att kunna ta fullt studiestöd från CSN och undrar nu om ni kan hjälpa mig. Har haft det svårt i skolan under min uppväxt då jag ej kunde acceptera min hörselskada men nu på äldre dagar ändrat mig å accepterar den å vill nu gå tillbaka i skolan. Tacksam för all hjälp.
  Mvh Johnna

 2. vill hjälpa min syster son som är hörselskadad att få en egen Data och att han ska få göra en semester vill ha hjälp med att kunna åka på semester vi är då 7 personer,,jag som är moster har aldrig haft råd med att få följa med på teckenspråkurser m,m så jag kan inte prata med min syster son jag skriver på lappar m,m

 3. hej mitt namn är cecilia är 28 år har under alla mina år inte förståt varför jag inte är som andra och hör dåligt.. men som liten hade jag inga fel sas det av läkarna. men nu i senare dar påstås det att det var medfött. så läkarna har gjort fel i flera år. jag led av mycket huvudvärk. och var mycket i väg från skolan så tappade massa ämnen som jag inte har råd att plugga upp nu. jag fick diagnosen att jag hör knappt. när någon talar från muntröskeln vissa ljud hör jag bättre än andra just talet som är svårast och ljud bakomifrån . och en vardags sak som att prata i telefon kan jag ej. utan man säger bara va va va. nu håller jag på med hörapparater men inge vidare jag jobbar med telefon i ett av mina yrken,men funkar ej med hörapparaten det bara brusar.. undrar finns det någe bidrag jag kan söka för hjälp.

 4. Hej!
  Jag heter Merjem, är döv.
  Jag skulle vill läsa kort kurs nu i sommar till utomland.
  har leta nästa fler och har svårt hitta att kom rätt om fonder/bidragen:
  Hoppas ni kan hjälp mig med rätt.
  Som jag har dröm och vill läsa en korta kurs i Gallaudet Univeristy i USA.. Skulle behöver hjälp om ni förstår mig vad jag menar..
  Hoppas få svar från er via mail.. 🙂

  Mvh
  Merjem
  Örebro

 5. Hej ,jag är en hörselskadade pojk. Jag läser på gymnasiet och använder en hörapparat , ibland blir det svårt att förstå vissa kurser och vad läraren säger men jag försöker andå. Nu blir det snar sommar och jag kommer inte att få csn under sommaren. Jag skulle vilja köpa en dator eftersom jag kommer att läsas universitet efter sommaren och det skulle bli en stor hjälpe om jag kunde få en sådan hjälp och jag behöver pengar för att försörja mig under sommaren då jag inte kommer att få pengar. tack

 6. Hej!Ska flytta o söker lite hjälp med ekonomin eftersom jag har 50% hörsel kvar + Fibromyalgi o har kronofogdskulder tack vare Försäkringskassans slarv år 2012!mvh Sivan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.