Ansökningsguiden

Gör så här nu du söker från foder och stipendier

Kontakta stiftelsen direkt för att höra efter hur ansökningsförfarandet ser ut för just den stiftelsen. Var artig och lugn och hör efter vilka speciella regler som gäller för just denna fonden.

Detta är saker som du bör ta reda på:

 • Tar stiftelsen i mot ansökningar löpande eller är det vissa ansökningsdatum som gäller för just i år? Detta varierar ofta hos olika stiftelser, år från år.
 • Behöver du en särskild ansökningsblankett? Be Stiftelsen posta den till dig.
 • Ofta måste ansökan styrkas med olika slags intik intyg och/eller referenser. Hör efter vad som behövs just för fonden du söker ifrån.

Skriv ett bra och personligt ansökningsbrev!

Om du ska sticka ut i ”konkurrensen” så måste du ta dig tid att skriva ett bra ansökningsbrev. Lägg mycket tid på detta! Efter att du har skrivit klart brevet: stoppa gärna undan det i någon dag och titta på det igen med i sällskap med någon som du litar på. Det finns oftast saker som går att förbättra.

Ansökningsbrevet ska helst inte vara längre än en och en halv A4. Man måste orka läsa brevet. Försök fånga läsarens intresse direkt. Skriv personligt. Var tydlig med vad du vill använda pengarna till.

Lycka till!

394 reaktioner till “Ansökningsguiden”

 1. Hej! Jag är nybliven mamma till en sex månaders bebis och bor med min sambo i en ny inflyttad lägenhet. Vi har försörjningsstöd o föräldrapenning som inkomster. Nu när vi har flyttat till en annan lägenhet som e lite större än den gamla har vi inte tillräckligt med utrustning som vi behöver o vi har jätte dålig ekonomi så vi hinner aldrig köpa det vi behöver. Min bebis växer o jag behöver större kläder, grejer osv o handläggare på soc godkänner ingenting av det jag behöver o söker. Snart e det sommar oxå o jag skulle vilja göra nånting med min lilla familj men ekonomin hindrar oss mycket. Vi har inte råd för all behov vilket gör mig jätte ledsen o orolig. Jag är mamma ledig nu pga min bebis o min sambo praktiseras överallt utan nån resultat han han inte gått klart skolan o tanken är att han ska börja göra det men allt detta inneber att vi kmr ha dålig ekonomi en bra bit kvar o det behövs jättemycket så snälla jag ber om lite hjälp. Tack!

 2. Hej jag är ensamståande mamma jag är sjuk har dåligt ekonomijag behöver gå till tandläkare behöver också kläder till mig och till min son som han är 14 år har han ADHA hans medecin är dyrt
  tack för er om mi bivilja till oss

 3. hej. Jag är en tjej på 31 år .Jag hade aktivitetsersättning tills jag blev 31 år.jag sökte om sjukpenning hos Försäkringskassan, men tyvärr blev det avslaget två gånger.Jag har ångest och panik ångest,magkatarr.oro.Så jag undrar om det finns nåt bidrag man kan söka om man har den ingen ekonomin .mvh ivanilda

 4. Hejsan.
  Jag är en tjej på 28 år som är född med en cp skada. Den gör att jag har väldigt svårt att ta mig ut i skog och mark på grund av att jag har väldigt dålig balans, men har nu hittat ett fritidsintresse som jag älskar, och det är ridning. Då kan jag med hjälp av hästen få komma ut i skogen och få möjlighet att se allt det vackra i skogen. Men skulle vilja rida betydligt mera än vad jag gör idag, för har inte råd. Skulle vilja höra om det kan finnas någon möjlighet att få hjälp. Får även lov att åka färdtjänst till stallet vilket också är en kostnad för mig. Mvh Ida

 5. Hej! Först och främst vill jag tacka för dessa möjligheter.
  Jag är en fd heroinmissbrukare med aktuell Subutexbehandling sedan två år tillbaka, jag har haft turen att ta mig ur mitt missbruk och har en liten kille som föddes för tidigt, men är idag som vilken 5 månader bebis som helst, han är lyckan i mitt liv. Vi är båda rätt hårt stämplade av samhället, dels för min Subutexbehandling, och dels för att vi båda är hepatit C posetiva.

  Leons barnvagn gick sönder för ca 2 veckor sedan, och har sedan dess inte kunnat ta mig ut på längre turer än utanför porten, Och det gör mig och min ADHD problematik galen..
  Så att få ekonomisk hjälp med en barnvagn samt lite kläder i lämplig storlek till Lill-killen vore väldigt uppskattajag är så trött på den människan jag blivit, den människan jag låtsas att jag är, allt för att passa in.
  jag saknar den jag var, den jag egentligen är. Men det finns ingen plats för sånna som mig i samhället idag. Jag är bara trött på samhället helt enkelt.. Eller på mig själv, vad vet jag…t..
  Vet dock inte riktigt hur jag går till väga.. Men gör ett helhjärtat försök här! Med vänlig hälsningar, och tack från Michelle.

 6. Hej!

  Jag är en kvinna på 57 år och bor i Göteborg. Jag växte upp i Skelleftehamn men har varit narkoman. Detta har jag varit ifrån nu i snart 13 år. Det var därför jag flyttade, för att kunna sluta med narkotikan. Hade även haft Hepatit C som jag behandlades för i 2 års tid. Detta viruset är alltså borta. Efter denna behandlingen fick jag Giftstruma, även detta klarade jag av att bli av med. Detta med Radioaktivt jod. Men det kunde ha varit värre förståss. Jag vill bara inte ge upp, jag har ett människovärde. Är det ingen annan som slåss för mig så får jag göra det själv. Det sista trappsteget är snart taget med. Har haft skuldsanering men har 1 år kvar på detta. Som ni förstår är jag snart en vanlig Svensson!

  Nu vill jag tillbaka till Skellefteå, för att fortsätta att ha en trygghet. Har haft en pojkvän här som inte lämnar mig ifred, värst är hans familj. Min pappa har Lungcancer och som ni säkert förstår orkar jag snart inte leva i lugn och ro här. Jag måste finnas vid hans sida så att han får hålla i en hand när hans sista resa kommer. Jag vet att det kommer men det är bara så fruktansvärt just nu. Vet att jag kommer att flytta härifrån när pappa har rest ifrån mig. Är så lycklig att jag fått någon att dela allt detta med. Det är en präst i Skelleftehamn, som försöker hjälpa mig med en bostad och hon ber även för min far.

  Frågade Sociala i Skellefteå, där fick jag bara adresser till bostadsuthyrare, men jag har svårt att få tag i ett boende, de hjälpte först och främst nya invandrare, fick jag till svar. En fd. narkoman som tagit sig ur allt ska väl bara självsaneras antar jag. Vi är inte värda att leva ens. Jag är väl lika mycket värd som alla andra kvinnor? Men tydligen inte! Men en sak är säkert, det gör lika ont på mig när folk spottar och sparkar på mig. Jag har känslor som alla andra.

  Jag tycker att jag kämpat mig ur ALLT, men när jag behöver hjälp med att fortsätta mitt jobb med mig själv, ställer ingen upp för mig. Jag är mycket ensam och ledsen. Har hyrt en lägenhet här sedan år 2000 och aldrig misskött mig. Sen har jag min sjukpension, och ett år kvar på min skuldsanering. Jag håller på att spara till min flyttning som kostar ca. 14 000 kr. Men vad hjälper allt detta? Jag kan inte få ihop till flyttningen, hur jag än sparar. Finns det någon möjlighet att ni kan hjälpa mig med lite flyttbidrag? Känner att jag måste åka härifrån, och det är fort. Jag känner mig inte säker att bo kvar här längre. Du kanske inte tycker att det är farligt för mig, men för mig är det en stor sak. Vill inte äventyra det jag byggt upp nu på 13 år. Jag har väl åtminståne ett människovärde?

 7. Jag är ensamstående mamma med två pojkar 4 och 5 år! Jag haft problem med barnens pappa, och vi varit åtta monader skyddad nu vi har fått egen lägenhet jag var tvungen lämna jobbet, nu jag är socialbidrag och jag saknar mina föräldrar som hade inte träffat 4 år min bror och pappa, de har ingen råd att komma helst oss jag har inget råd häller, jag får inte går i mitt land p.g.a barnens pappa men mina föreldrar och bror kan komma hälsa mig . Jag har ingen som jag känner i Sverige och nu jag en ny stad och jag vi är ledsen att träffa någon från familjen! Mina barn känner inte min pappa och bror de var små när de har träffat sista gången.
  Finns fonder som kan hjälpa mig och mina barn att träffa min familj??

 8. hoppas att ni kan hjälpa mej snälla.

  Hälsningar Karin.

 9. Hejsan! Jag är en ensamstående tvillingmamma på 25 år, och mina barn r 2 år. Jag undrar om det finns något bidrag jag kan söka inför vintern då nya vinterkläder måste köpas in, och jag har knappt råd med hyra och mat som det är just nu, och så kommer det se ut minst två månader fram i tiden.

  Jag har levt under existensminimum i över ett år och barnen blir lidande av det.

  Snälla, finns det någon hjälp att få???

 10. Hej! Jag är en ung ensamstående mamma med ett barn som är 6 år gammal. Skild med barnet pappa sen 2 år sen. jag har gått igenom mycket:( Söker jobb men det är svårt Lever i socialbidrag det jag får betalar massa med räkningar hyran och handlar mat så vi ska klara oss men de är svårt ibland. Vi får nästan ingenting kvar. Och det är jobbigt när man inte har och köpa till barnet det han verkligen behöver 🙁
  Söker hjälp till körkort det är min DRÖM:( tänker alltid på körkortet och mår jätte dåligt fast man inte har råd för körkortet. Det skulle vara mycket lättare för oss när vi ska handla och åka där man verkligen behöver:( jag hoppas ni hör av er det skulle förändra vårt liv kram

 11. Hej! Jag är en ung ensamstående mamma med ett barn som är 6 år gammal. Skild med barnet pappa sen 2 år sen. jag har gått igenom mycket:( Söker jobb men det är svårt Lever i socialbidrag det jag får betalar massa med räkningar hyran och handlar mat så vi ska klara oss men de är svårt ibland. Vi får nästan ingenting kvar. Och det är jobbigt när man inte har och köpa till barnet det han verkligen behöver 🙁
  Söker hjälp till körkort det är min DRÖM:( tänker alltid på körkortet och mår jätte dåligt fast man inte har råd för körkortet. Det skulle vara mycket lättare för oss när vi ska handla och åka där man verkligen behöver:( jag hoppas ni hör av er det skulle förändra vårt liv snälla snälla snälla hjälp oss kram

 12. hej jag heter sanela och jag har två barn är ensam mamma ståande söker pengar för jag vill köpa vinter klädder till mina barn och mig jag lever på socialbidrag men jag klara mig inte för jag har massor med räckningar att betala undrara om ni kan hjälpa mig. har problem med min rygg när jag har föddt mitt första barn . hoppas ni kan hjälpa mig

 13. Hej,

  Jag heter Eva ,jag bor ensam med mina barn.Mina barn är 13 år och 5 år gammal.
  Jag vill ber hjälp på kläder till mina barn och en data.
  Min lille barn kan prata lite svårt han ska gå på logopedia och jag hörde finns på internet mycke sidan och den blir mycke hjälp
  och han språk och talare bili betre om jag kan köpa en dator.Mina barn går i skolan och dagis och behöver varje månader mycke kläder
  och kommer kalt nu i november och december och behöver varm byxor varm tröjor…….och jag kan skriva…..
  Jag liv ensam med barn och min socialsituation är svårt och kommer i december jul och den jul är svårt till mig.
  Mina barn vill mycke saker men dom vill inte leksaker ,bara kläder och en dator men jag kan inte köpa den ,därför jag har inte jobb
  och jag är glad om jag betalt min hyra och jag kan spara pengar på mat till varje månad 30.
  Jag hoppas Ni förtstår min situation och jag hoppas Ni kan hjälp mig!
  Om du kan skicka en blankett att jag ska fylla och jag kan lämna och jag kan få en svar till december.
  Tack så mycke Ni läst min brev!
  Mvh Eva

 14. Hej allihopa,

  Jag känner med er som har problem i livet, många berättelser är riktigt dystra. Men ni måste förstå att ni inte kan söka stipendium genom att skriva en kommentar på en hemsida! Tror ni på allvar att någon går in här och ger er pengar bara sådär? Det här är en GUIDE för att hitta stipendier att söka, använd sökfunktionen och leta upp lämpliga stipendium. Sedan får ni naturligtvis följa de direktiv som anges för respektive stipendium.

  Tänk också på att även om detta gäller stipendium så kräver alla fonder ett visst arbete av er för att ni skall kunna få några pengar. Man vill ha en redig ansökan enligt fastställda regler med tillhörande intyg och motiveringar.

  Så lägg ner lite tid och möda på att söka fram ett bra stipendium som passar er och läs sedan noggrant igenom instruktionerna. Tro mig, ingen kommer att ge er några pengar oavsett hur illa ni har det om ni inte lämnar in en korrekt ansökan.

  Lycka till!

 15. Hejsan! Jag är en tjej på 29år. Bor med min underbara sambo och mina två barn 6år och 19månader. Tänkte höra om det finns nån hjälp man kan få när snart julen är här. Det är bara jag som har inkomst och den räcker inte långt alls. Och jag vill julen ska bli bra för barnen. Sambon lever på mig när han inte får nåt jobb för han är skadad,men han har sökt pension och får vänta i 3månader. Och julen hinner vara innan det hoppar igång ”kanske” för honom. Jag hoppas att det finns nått hopp så jag kan få hjälp med maten och några julklappar till barnen. Vart ska man söka eller göra??Tacksam för svar!

 16. Hej jag heter Caroline, och är 23 år gammal och har fibromyalgi.

  Den 23/10-2012 så åkte jag på en mellan stor Stroke på höger hjärnhalva, och under sommarmånaderna 2012 så fick jag 3 små strokes (10a). Detta mår jag väldigt dåligt över då sjukvården ej kunde hitta anledningen till varför jag fick de.
  Och nu har jag fått konstaterat att jag fått Fibromyalgi som ett slags meen efter mina strokar som jag haft. Detta resulteras i att jag har ständig värk speciellt i lendryggen samt knäna. Jag är ej sjukskriven på något vis då läkare och försäkringskassan tycker att jag fortfarande kan jobba. Förnärvande så är jag arbetslös och har ej så mycket pengar.

  Det jag undrar är om det finns någon fond där jag kan ansöka om pengar? Det pengarna ska gå till är en bättre säng som avlastar rygg och ben. Då jag får ännu ondare av den säng jag har idag, jag vaknar av smärta och stelhet varje dag. Och psykist sätt så mår jag fruktansvärt dåligt över detta då jag ej kan göra något under hela dagen pga värk.

  Tack på förhand MVH// Caroline

 17. Hej jag är ensammstående mamma till två barn jag jobba men som vekariat på dagis bara, min son som fyllde 15 år har autism o adhd han behöver lite möbel isitt rum och några aktivitet som kostar mycket ,vinter kläder behöver han också jag har ett lån som jag betala varge månad plus räkning då klara jag inte med den extra som han behöver o jag skulle va jätte tack samm om jag får lite ekonomiska hjälp .hällsning

 18. Hej för en stund sedan flyttade jag ihop med min sambo ute på landet och då drog soc in mitt socialbidrag eftersom dom nu ansåg att han hade ekomi till att ta hant om mig. Men jag får bara 1000 kr i månaden och de klarar jag mig inte på. Är 27 år idag och är arbetslös och inskriven på arbetsförmedlingen så¨nu håller jag på och letar efter en praktikplats då jag har rätt till att få aktivetetsstöd men det handlar ju inte alls många kronor de. Är även mamma till en 7årig pojk som jag har hant om på helgerna eftersom han vill bo hos sin fader och då åker ju alla bidrag dit. Har inte råd att skaffa mig ett körkort idag det känns fruktansvärt jobbigt att just vara i den här krisen vill så gärna ha ett körkort idag då jag anser att man blir mer tillgänglig till att söka visa jobb som krävs då att man har ett B-körkort i dagsläget plus nuförtiden är det ju så med att nästan alla jobb söker personer som har körkort. Så kan man få hjälp med att få ta ett körkort från en av era fonder? mvh jessica jonsson

 19. Ensamstående med ett skolbarn..Akut flyttat pga mordhot och kidnappningshot av min x-man..Har lgh..Men saknar det mesta.Har A-kassa, utbildad usk +2år på sskprogrammet. Får inget jobb pga ingen bil. Släpar möbler/heminredning via lokalbussen..Vi är i stort behov av ALLT..

 20. hej jag är ensam kvinna en son har jag som har autism o adhd ibland orkar jag inte nästan leva det säns att allt faller ner samtidit måste jag vara mamma o pappa till min son har inga pengar att köpa nånting för jag har stor behov skicka gärna med till mej Med vänlig hälsning annelie

 21. Hej jag har varit ensamstående till min dotter i 9 år och jag jobbar dessutom deltid för att min dotter har ADHD. Så förra året 2014 i november gick jag ner i tid för att min dotter har en funktionsnedsättning. Det gör att man kan inte jobba heltid. Jag önskade att jag och min dotter fick mer tid till att kunna resa och få mer kvalitetstid tillsammans. Jag har inte så mycket pengar varken när jag jobbade heltid eller nu som deltid. Jag och min dotter kan bara önska att nån kan hjälpa oss!!!

 22. Jag är ensam kille som har en 6 låring son, bot i Sverige 7 or och jobbat olika företag,senat ett tag blivit arbetslös kunna inte hitta ett jobb även kämpade så mycket.
  Då hörda jag från en av de min kompis som bor i Tyskland, hans kompis vill ha en anställande till hans restaurang, hade massa hopp och lämnade min lägenhet och alla andra saker som jag har haft den hela 7 år grattis, åkte till Tyskland och träffade person som vill anställa mig, sen gjorde jag praktiserade nästan 2 månader jätte hårt att få jobbet, men den mannen som vill anställa mig, ljuger mig varje dag, ser ut han vill inte anställa mig i rätt sätt och vill inte betala mig rätt lön, i sluten förstår jag han ska fuska mig.
  Sen åkte jag till Sverige utan ingenting och blivit jätte hårt med pengar för att förlorade alla pengar som jag hade den tiden, nu har jag ingenting att leva på.
  Jag är en konstnär göra olika kons, mola tavlor och hantverk , jag ber er få hjälp med lite pengar att börja ett nytt liv och ha lite egen verkstad att göra mina kons och börja allting nytt. Tach !! Nishantha.

 23. hej,jag är ensamstående Mama
  Med 3barn pojkar vi har haft problem med barnens baba, och vi varit 10år skyddad ,jag har sjukdom ,mina barn behöver fonder som kan hjälpa mig och mina barn

 24. hej. jag söker hjälp till att kunna ta mitt körkort . har dyslexi ( lässvårigheter) har försökt att ta ett bra tag nu men inte lyckas . har alltid handlat om pengar eller att inte kunna sitta ner o plugga med den hjälp som behövs i den tid de behövs. skulle behöva hjälp med detta så man kommer nånstans .. har jobb men vet inte hur länge till pågrund av detta .

 25. hej jag undrar vad för fonder man kan söka för att få hjälp med sitt missbruk?

  Mvh

 26. hejsan jag är 54 år jag ber er om ja får fods hjälp jag har 3 sukdom min årsinkomst 136000kr hyran är 6431kr jag har en fruo so litar efter jobb hon studera hoppas om ni skulle få hjälp mm up skattat med ,vh rabi

 27. Hej! Finns det några fonder man kan söka för att få ekonomiskt stöd när man lider av kronisk smärtsjukdom?
  Jag är sjukskriven för bla. fibromyalgi, utmattningsdepression och ångest. Jag lever på existensminimum efter en konkurs och önskar att jag skulle ha en bättre ekonomi för att kunna ta mig ur denna hopplösa situation som jag försatt min man och son i. Min son är idag 10 år och vi har aldrig haft råd med en semester.
  Mvh Petra

 28. Vi klarar oss precis på gränsen. Jag har en 2 åring som betyder allt för mig. Nu är det dags att flytta till en annan lägenhet och jag har i gen hjälp alls Och har inte råd att anlita någon.. vart ska jag vända mig om hjälp. .. jag hsr verkligen inga pengar. ..

 29. Hej! Jag tänkte höra om det finns något stipendie eller någon fond jag kan ansöka till för ekonomisk hjälp om jag vill läsa till Mental Tränare på distans?
  Jag är sjukskriven sedan 2012 (med korta misslyckade perioder jobb för att försöka komma tillbaka i arbetslivet). 2013 fick jag diagnosen fibromyalgi och det påverkar mig varje dag, hela tiden. Sedan november 2014 arbetstränar jag på annan arbetsplats (receptionen på ett gym) för att veta hur mycket min kropp klarar av att jobba per dag. Jag hoppas kunna utbilda mig och jobba som Mental Tränare för att kunna hjälpa andra människor komma framåt i livet så som jag kämpar för att göra.
  Hoppas på svar

  Hälsningar
  Lene

 30. Hej, Jag är kvinna och drygt 50år. Sedan ett par år är jag ensamstående efter ett mycket långt (ca 30år) förhållande och äktenskap. Vi har ett gemensamt vuxet barn. Sedan flera år har jag varit sjuk i olika kroppsliga sjukdomar, samtliga orsakade av en tumör i hypofysen. Av denna anledning har jag varit sjukskriven mycket länge. Kombinationen av lång sjukskrivning, separation och alla sjukdomar gör att jag nu är i stort behov av samtalsterapi. Vilka fonder är lämpliga för mig att söka? Jag kan givetvis skaffa relevanta intyg om sjukdom eller vad som behövs för att styrka min ansökan. Hälsningar Helen

 31. Hej
  Är en kvinna som har trillat mellan svenska samhället och är akut behov av hjälp med hyra mat och månadskort fram till april då jag kommer att få hjälp först i april
  Mår psykiskt dåligt just nu då jag förtillfället är mellan systemets två värdar är ofrivilligt arbetslös å söker jobb och ekonomisk bistånd som jag först få hjälp med i aprill

  Hur går man till vägar? Snälla hjälp
  Mvh
  Lotta

 32. Hej!
  Mitt namn är Nikolaos och är 35 år gammal med grav ADHD.
  Jag skriver detta här till er och hoppas på att ni kanske kunde hjälpa mig med ekonomisk bidrag så att jag kan köpa mina mediciner som kostar jätte mycket. Har dålig inkomst då jag betalar underhålls bidrag till fyra barn och jobbar bara 50%. Har en hyra som ska betalas och en bil som ska tankas för att jag ska kunna ta mig till jobb fram o tillbaka. Min största önskan är att kunna resa någonstans och få se om världen för en gång skull. Hur mycket jag än försöker spara så finns det inga pengar till det. jag går till psykolog och psykiatriker för min ADHD, så att jag kan ventilera mig lite o få prata ut. Jag har aldrig bett om hjälp i hela mitt liv, alltid stått på egna fötter. Men nu tyvärr så kryper jag på knäna och ber om lite ekonomisk hjälp. Jag vill gärna kunna ta med mina barn ut på en aktivitet då dem är hos mig varannan helg vilket jag inte kan för att ekonomin är under minimum.. Jag hoppas från hela mitt hjärta att ni ser över detta och hjälper mig. Om jag inte är berättigad till hjälp så får jag tacka ödmjukast för er tid och för att ni tog er den tiden att läsa det jag hade att skriva.

  Tack på förhand!
  MVH Nikolaos

 33. Hej jag är en ensamstående mamma . jag får försörjningsstöd men min morbror blev svårt sjuk och avled så jag va tvungen att ta pengar till en biljett till stockholm .. jag har massor av obetalda räkningar när jag själv varit på vårdcentralen. jag har gått upp 10 kg i vikt dom senaste 3 månaderna .. Jag har spräckt alla mina 4 par jeans och just nu går jag runt i dom enda byxor jag har som är mjukisbyxor .. min son har vuxit ur alla sina kläder och dom på dagis påpekar att han går runt i försmå kläder .. vi har inte råd till nya kläder .. och min son behöver kläder mer än mig själv men jag söker pengar till kläder

 34. Hej jag heter Linn och är 19 år gammal. Jag går på ett naturbruksgymnasium och planerar att jobba med trädgård/anläggning och de jobb jag sökt så får jag samma fråga..”har du körkort?” Och jag är ensam som får hjälp av socialen med pengar till boende och mat sen har jag mitt studiebidrag att köpa resor och kläder för(resor till och från skola,ca 200krvecka) och jag känner att jag inte kan få någon ro i livet om inte jag kan få ett jobb för att jag inte har något körkort och jag har frågat om hjälp från alla i min släkt och jag har tänkt på att ta lån men det går ju inte det heller då jag inte har en inkomst mer än till att jag precis klarar mig. Körkort är min del och söker nu hjälp att få min dröm att gå i uppfyllelse. Hoppas på svar

  Mvh Linn

 35. hej jag tänkte höra om der finns stipedie elel någon fonder jag har 6 barn och bor med min sambo vi har inte resit seda jag fig nit fähat bar han är 12 är nu vi har inre räd att resa någons jag och min man är har inte jobb

 36. Hej mitt namn är Marijana jag är 28 år gammal och har en son som är 13 månader jag är tyvär ensamstående, och till med bostadslös. Just nu bor jag och min son lite överallt och de är jätte jobbigt tar mycket på mig och min bebis. Jag har precis börjat plugga på komvux vård och om sorg och har studiemedel att försörja oss. Och de räcker knappt till mat. Jag skulle behöva hjälp med sommarkläder till min son jag har även ingen säng eller barnvagn den har gått sönder och de är fruktansvärt vet inte längre vad jag ska ta mig till. Snälla hjälp oss

 37. Hej. Jag har det väldigt väldigt svårt ekonomiskt. Mest pga en väldigt komplicerad och traumatisk barndom och uppväxt som gjorde att jag satte mig i stora skulder åt mina föräldrar. Nu har jag överlevt på bara 3000 kr i månaden i tre år. Har fast jobb sen 20 år tillbaka som jag sköter prickfritt och har inte ens en enda sjukskrivningsdag. Nu börjar allt vända och om kag bara skulle få hjälp med hyra och el så skulle jag vara på fötter sedan. Men nu är det tre veckor sedan de stängde av elen för mig och för att orka överleva skulle jag behöva den här hjälpen. Försökte verkligen, trots allt som varit tidigare att ordna till ett bra liv. Men sedan kom skulderna ikapp. Finns det någon hjälp att få??jag är verkligen helt desperat. Snälla hjälp mig. Med vänlig hälsning, Anett Lingman

 38. Hej har en dotter som har diabetes 1 tycker det är jätte jobbigt svårt att ta sjukdomen till sig.
  Hon vill jättegärna på rid läger men det kostar förmycket så jag tänkte kanske ni ville hjälpa till och göra henne glad tack på förhand Med vänlig hälsning Ulrika

 39. Hej! jag är 16 år och jag behöver hjälp alla mina kompisar har fina mobilen iphone 6s och samsung 6 men jag har inte för att jag har ingen pengar finns det någon som kan hjälpa mig att få oxå en mobli ?

 40. Hej,
  Jag är en gift kvinna med två barn,16 et 13 åriga,jag är sjukskrivning,min man är pensionnaire med låg inkomst.
  Vi ha en dålig ekonomi.Min dotter lider 3 månader sen,hon har varit liggande på sjkuhusset för en long period i sist de har upptäkt att hon har ångest med stora panique.hon blir lite bättre.hon har berttate till son psykologue att hon behöver bytta miliö,hon vill åka utåmland på stmester hos sin mormor ock moster som hon tycker mycket om.Hon har missat prov för sin sjukdom skull,hon är ledssen,nu det semester ock alla kompisar har åkte på resan.Hon är hela tiden på soffan med sin mobil,ock sa alltid,jag vill åka utlåmlands på semester.Jag vet inte vad ska göra.Vem kan stöda oss för att sköpa biljetter?
  Tack för din förståelse.

 41. hej jag har 2 barn och en till är på väg ganska snart , vi lever på försörjnings stöd snart börjar skolan och barnen har inte allt dom behöver för en trygg och säker skolgång hoppas ni kan ta kontakt med oss Mvh rebecca

 42. Hej jag är en kvinna på 44 år som har hamnat i en otroligt jobbig situation, jag har två tonårsdöttrar som bor halvtid hos mig i 3rok , har det otroligt jobbigt ekonomiskt lider av deppression med panikångest samt fibromyalgi, har försökt få en billigare bostad men det finns inga att få tag på där jag bor,har även försökt få hjälp av socialen men dom kräver att jag byterbostad och att jag tar barnens sparande(som deras pappa sparat åt dom) har även ett pensionssparande som jag inte har tillgång till allt detta ser dom som tillgångar mm mm alltså ingen hjälp där,,,jag jobbar egentligen mer än vad jag klarar av men det är ett måste för annars så gar jag inte råd att bo …har blivit tvungen att ta sk ica lån för att få ihop det men nu går det inte längre…mår för närvarande riktigt dåligt men jag kan inte ens söka hjälp pga ekonomin..allt bara rasar..finns det nåt jag kan söka så jag kan komma på fötter för att orka leva…förlåt men jag är desperat av hjälp..mvh Grete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.