Fond för ensamstående mödrar utskrivna från mödrahem

Andrew Alexander Nyströms Stiftelse skall använda sin avkastning för att ge bidrag till ensamstående mödrar som skrivits ut från familjebehandlingsenheter/mödrahem.

Moderns barn kan vara upp till tre år gammalt och modern skall bo i eget boende.

 • Stiftelsens namn:
 • Organisationsnummer: 802008-5786
 • Säte: Stockholm
 • Förmögenhet: 1.654.682 kr

Kontaktuppgifter:

Andrew Alexander Nyströms Stiftelse

Finansstaben

Stadshuset

105 35 Stockholm

Telefon: 08-7859000

Kontakta företräde för stiftelsen för att få reda på hur ansökningsförfarandet går till väga. Glöm inte bort att läsa ansökningsguiden!

Lycka till!

3 reaktioner till “Fond för ensamstående mödrar utskrivna från mödrahem”

 1. Hej mitt namn är sara,och är ensamstående mamma ,har två barn! den äldsta flickan är 10 år och den andra är 5 år, och vi har inte kunnat resa nånstans,eftersom jag inte har råd.
  Önskar om jag kunde få stöd av er och kunna glädja mina barn att kunna resa och tar luft om byte.

 2. Hej jag undrar hur man går tillvägas för att söka stipendier .
  Jag är en ensamstående mamma till en 20 månaders pojke. Efter att ha haft en lång och svår vårdnadstvist om vår son så har jag äntligen fått ensam vårdnad. Men efter skilsmässan så har ekonomin kraschat totalt. Samt mitt ex/ far till min son tagit allt vi ägde medan vi var separerade och jag och min son bodde hos mina föräldrar. Har ej kunnat få tillbaka något av de, så nu ca ett år efter skilsmässan har ej lyckats än att inskaffa de allra nödvändigaste till lägenheten än. Ekonomin tillåter inte det än, och det börjar se svårt och det ser ut att ta flera år innan vi kommer någon vart. Nu undrar jag om det finns någon hjälp att få.

  Mvh

  Asila

 3. Hej jag heter sayma. Jag är ensamstående mamma med 2 och halv år gammal liten flicka. Jag har mycket ekonomi problem att vi kunnat inte resa nånstans med mitt barn .Jag är mycket ensam i sverige har ingen familj här och min man psykisk sjukdom .vi bor inte tillsammans. Jag saknar min familj att jag har ingen råd träffa/resa där.Dom saknar mitt barn att de kan inte ser mitt barn.Jag känner mig ingen våld. Jag önskar få någon som er hjälper mig att lösa mitt problem. Jag hoppas er ge mig en stöd.
  Mvh
  Sayma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.