Presentation av fonder att söka pengar från

Vi kommer var vecka att presentera minst en ny fond som är öppen för allmänheten att söka pengar från. Helt gratis! Nu ska vi bara fixa den här webbdesignen ..

479 reaktioner till “Presentation av fonder att söka pengar från”

 1. Jag är en nyskild, ensamtående pappa med 4 st barn på 6,9,13,15 har ett stort behov att få hjälp.
  Jobbar mycket övertid men får inte ekonomin att gå runt. Vi har tillsammans (jag och barnen)dragit ner på kostnader.
  Det känns ju inte rätt, men vad ska man göra!
  Det enda barnen önskar är att jag inte ska sitta själv på jul.
  jag vill kunna ge dem en varsin julklapp för allt kämpande under året.
  vart kan jag vända mig!

 2. Hej!
  Jag ligger i en väldigt jobbig skilmässan. Tar själv hand om 3 barn i ålder 10,7,4. Har flyttat till en små by för att sänka boende kostnader men det hjälpte inte mycket. Vi lever på barnbidrag och studiestöd. Undrar om det finns nogot fond där män kan söka hjälp? Pratar inte om resan eller liknande, det vad jag behöver är lite pengar till varma kläder för barnen och kanske lite små julklappar… Dem är väldigt mogna och förstår att vi har det svårt nu men mitt hjärta är krossad – för att jag kan inte ge dom den vad dom behöver.
  Snälla finns det nån fond man kan få lite hjälp från?
  Tack på förhand.

 3. Hej!

  Jag är förtidspensionär sedan 10 år tillbaka och blir ålderpensionär nu 31/5-13.

  Har fått tillfälle att vistas i Australien nu fem veckor och har konstaterat, att min fibromyalgi och andra sjukdomsbesvär blev MYCKET bättre av klimatet där.

  Dessutom bor min son Down Under.

  Nu är min högsta önskan, att kunna få möjlighet, att bosätta mig där för att få leva lite drägligt de sista åren jag har kvar i livet.

  Finns det något bidrag, som jag kan få, som hjälp på traven?

  Enbart mitt beviljade Parents Visa kommer att kosta mig runt 27.000 SEK och de pengarna har jag inte……

  Har inte haft någon möjlighet att kunna lägga undan några pengar med tanke på den låga inkomst jag har haft genom åren och dessutom har jag uppfostrat två fina barn.

  Allt känns så meningslöst, när det är pengar som styr den lilla lycka jag skulle kunna få känna…..

  Vågar väl naturligtvis inte hoppas på något positivt svar, men frågan är ju än så länge gratis…

 4. Hej! Jag är en 19årig tjej, snart 20 år gammal. Jag hoppade nyligen av gymnasiet före sista terminen i 3an då jag inte trivdes på min skola och för att jag tänkt börja studera på folkhögskola istället. Där jag isåfall kommer läsa ikapp de viktigaste ämnena som jag missat från gymnasiet. På denna folkhögskolan är det obiligatoriskt att äta och man betalar böcker och annat studiematerial själv. Men nu är det så att eftersom jag inte fyller förens december och då får jag inget studiemedel från CSN för jag inte är 20 år fyllda. Och eftersom man måste betala allting själv till skolan så vet jag inte hur jag ska göra eftersom jag somsagt inte kommer att få något studiebidrag, jag har inte råd att betala allt detta själv. Min mamma är ensamstående med mig och min lillebror så hon har inte heller råd att betala detta.

  Så jag undrar om någon vet någon fond som jag kan söka?

  Tacksam för snabbt svar! Mvh Isabelle

 5. Hej är en ensamstående mamma med 2 barn
  En på 8 år och en på snart 1 år.
  Tanken är nu att jag ska börja arbeta men
  Då det i te finns några förskoleplantser så vet jag
  Inte hur jag ska klara mig:-(
  Fick desutom brev frpn försäkringskassa. Där de talar
  Om att de tycker jag fått förrycker bostadsbidrag
  5200:- vill dom ha !!
  Hur ska jag få ihop det!!
  Knappt pengar till mat !
  Kläder till barnen och till mig !
  Hur ska detta gå?
  Konstant ont i magen huvudvärk och trötthet
  Hjälp mig vart vänder jag mig ??
  Mvh Catta

 6. Hej! Jag heter Ida och går i klass 9. Vi söker fonder för att komma iväg till en kulturresa till London. Alla i åk 9 har åkt, men vi har haft det dåligt med pengar på skolan, så vi har inte råd. Det fattas ca 1000 kr per elev och vi är 40 elever, så vi skulle gärna vilja hitta en bra fond.
  Tack på förhand!

 7. Hej jag är ensamstående kille på 26 år. Jag har ingen inkomst i huvudtaget och har verken någon familj här i Sverige förutom min lilla syster som pluggar. Jag har tragisk med ekonomi och har ständig oro över hur man ska klara sig.. Jag får verken bidrag från någon, lön eller någon. Ofta så vet jag inte ens varför man lever…. Jag skulle gärna vilja få lite stöd av samhället eller någon…

 8. Hej jag skulle vilja veta vart å när man ska söka pengar i fonder för semmestern i år. det börjar bli brottom nu.
  Men jag är ensam å ut sat å ingen kan hjälpa mig med det. till hör LSS men ingen kan göra så jag kan få fram fonder. allt ska vara så kronlikt. ser om någon vet något bra tips.

 9. Hej!Jag är en ensamstående kvinna,p.g.a. Svår fibromyalgi,har jag varit sjukpensionerad sedan 15 år tillbaka.
  För 10 år sedan fick jag epilepsi i samband med en trauma,trots alla
  mediciner, får jag ofta anfall.Jag är tacksam om jag får hjälp,
  med mina tänder,det går inte och laga dem längre.
  Och jag vore oerhört tacksam om jag fick tvättmaskin och torktumlare,
  för att klara av min tvätt hemma….Mvh

 10. Är en skild man som haft ett mkt destruktiv missbruk,göra med tyngre droger sen när jag inte orkade mer så gick jag över till alkoholen vilket visade sig var lika illa.numera drog och alkoholfri sedan ca 1 år och min skilsmässa var ej trevlig alls min exfru fick arv som jag ej hade tillgång till men socialen räknar som inkomst.bor fn i drogfritt boende,men jag har alls ej ens till mat ,hygien .
  jag får nödpeng 1600 i mån snälla hjälp mig det känns som de vill jag ska börja droga som dom håller på med mig.
  jag har en på soc som vill väl(boende och missbruk)medans ekonomihandläggaren motarbetar mig.jag varken vill eller önskar tillbaka i missbruk men vissa dagar är riktigt jobbiga,lånat pengar upp över öronen redan,de tappar förtroende för mig(jag kan ju ej betala tillbaka.
  Var kan jag vända mig??
  Mvh michael

 11. Hej!
  Jag är 46 år och bor med min snart 19 åriga dotter i Trollhättan. Jag har aktivitetsstöd och har varit arbetslös av och till sedan 2007. Min dröm som jag haft i över 20 år är att utbilda mig till florist. Tyvärr är de utbildningar som ligger närmast geografiskt, privata och det finns ingen möjlighet för mig att finansiera det själv. Att bo borta på veckorna kan ev gå att lösa, men pga att jag har djur är det lite besvärligare. Därför undrar jag vilka fonder jag kan söka pengar i för att kunna finansiera denna privata utbildning?.

  MVH// Eva.

 12. hej
  jag är 42 år och har 4 barn och man.
  vi har en son som är funktionhindrat ,allvarligt leversjuk,autism,hjärnskada mm
  jag har varit sjukskriven i flera år pga att vår son varit nära att dö flera ggr.
  Jag är svårt depprimerad och vår ekonomi är körd i botten.
  vi har mkt skulder och livet känns hopplöst.
  min man är arbetslös.
  jag skulle vilja ha hjälp med att söka fonder för en rekrations resa för mig ensam och få nya krafter,
  skulle behöva hjälp till tandvård då jag inte gått till tandläkaren på 10 år.
  söka rekrationsresa för hela familjen
  och hjälpmedel till vår son..
  orkar inte mkt mer snart
  tacksam för svar.
  veronika

 13. hej.är en skild kvinna på 63år sedan-02 o fick inget från hus o hem o har både fibromyalgi o svår hörselnedsättning o är aldrig ute på något.skulle så gärna vilja söka peng till ett länskort så jag kan hälsa på mina sjuka systrar o åka omkring lite en månad.fick kronofogden på mej p.g.a. försäkringskassans slarv om mitt bostadstillägg för sjukersatt försvann fastän dom skrev pappren o jag bara skrev under så fick inga peng på 3 månader o ingen kunde låna mej peng så nu dras 1516/mån sen mån.10-2012.mvh sivan

 14. Hej!
  Jag är en ensamstående mor med PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. Varit sjukskriven under flera år, kämpat utan sjukersättning i väntan på ev. rätt till sjukpenning i Länsrätten de 2 senaste åren, vilket blev avslag, trots att alla noggranna undersökningar/ tester på Psykmottagningen i Örnsköldsvik av min läkare, arbetsterapeut samt Psykoterapeut visar att jag har den högsta stressen på skalan!
  Jag är så slut av alla turer, ständig bestående pengaproblematik (erhållit hyresskuld sedan 1 år tillbaka, rädd vräkning),både jag och barnen lider av mitt mående, vågar inte lämna lägenheten snart pga att ALLT stressar mig och hemska tanken på att möta vår hyresvärd! Sover dåligt, inga pengar till kläder inför pojkarnas skolavslutning/ sommarens uppehälle när båda pojkarna är hemmavarande, stressfaktorer överallt!!!! Nu är jag så slut att jag vädjar om Er hjälp med ekonomiskt bistånd DIREKT! Jag håller på gå under….men så är det inte. Det känns så. Men jag önskar mest av allt just nu att jag ska få vara lugn på det ekonomiska planet och kunna ge Jesper 18 och Hugo 8 ett fint sommarlov med en glad mor och en tryggare sådan. Jag älskar att vara mor, men nu är trycket allt för stort. Snälla hjälp mig. Hjälp oss!
  Båda pojkarna kommer att vara hemma 100% från 27/5-15/7. Ingen av papporna betalar underhåll, men från 16/7 är Hugo hos sin far 4 veckor. Jesper 18 bor hemma på heltid. Inget jobb, skola.
  Jag har haft alkoholproblem, men nykter i snart 7 år nu efter en kvinnobehandling i Hudiksvall på 4 månader. Vilket även det är värt en guldkant på tillvaron. Eller hur? Längtar efter en sommar med pojkarna som kärleksfull mor som gör allt för trivseln, men nu är ekonomin i botten av tom börs så hjälp oss. Snälla!

  Hugo vill resa till Finland till vara släktingar, vilket jag sannerligen vill också. Hugo har massa jämnåriga tremänningar där. De bor i Lahtis, men jag har funderingar på om Vasa räcker. Det var 4 år sedan vi gjorde något tillsammans. Då Lyckseleweekend på djurparken.
  Jesper 18 önskar få åka till Stockholm och träffa sina kusiner och sin gamla Dagiskompis som flyttat dit med sin familj.
  Jag önskar sol, att vara frisk och att ha en budget till sommarens utflykter och vara glad,samt samla energi inför mitt val av att söka skola i höst.
  Ska bli Alkohol/drogterapeut. Vill ge alla möjligheten att få ett nytt värdigt liv utan alkohol. Under dessa 2 år av studier har ska jag undersöka möjligheten att öppna ett hjälpcenter eller ett Behandlingshem här i Örnsköldsvik.

  Snälla Ni….Hjälp mig snarast….

  Tack för att Ni finns.

  Mvh Eva

 15. Hej! jag söker pengar för att kunna leva ett normalt liv till att köpa en pekdator.Lever med fibromyallergi

 16. Hej mitt namn är Susanna och jag är 30 år. Jag har lidit av min sjukdom/ bipolär, i 12år nu, jag har åkt in o ut på psyket via mava/iva pga många självmordsförsök. Vet inte ens om jag har kommit till rätt ställe att söka hjälp på? Så är mycket tacksam för svar!:) mvh/Susanna

 17. Hej!

  Har varit arbetslös i flera år nu och oavsett hur många jobb man söker och jag söker massor av jobb men jag får alltid samma svar, endera så har de sagt upp folk eller så behöver de inget folk eller så räcker inte mina kunskaper till, jag är en aktiv människa som sköter om hemmet eftersom min tjej jobbar både kvällar och helger, och hon har en 75 % tjänst inom vården och vi vet ju alla hur dålig lönen är där, när jag fått mina pengar från försäkringskassan omkring den 24 – 27 varje månad så räcker den ungefär till den 5 månaden efter, det är inte många dagar, det spelar ingen roll hur jag än vänder och vrider på kronorna så räcker de inte till, jag köper den mat som behövs och det gör tjejen också, vi får gå på knäna och våra barn på 7 och 9 vill ju ha sitt också, jag mår dåligt att av att aldrig få ett jobb, så snälla hjälp mig, var kan jag söka efter stipendie pengar?

  Tacksam för all hjälp.

  Micke

 18. Hej
  Jag har en syster som blev arbetslös bara nån vecka innan hennes son fick diagnosen cancer. Hon kämpa o kämpa och nu är ho på vägg att ge upp. Av allt annat så har hon ekonomiska problem och det blir bara värre. Hon är ensamstående, hennes man dog i cancer för ca. 8 år sedan så hon har inte så mycket hopp kvar. Hon behöver allt hjälp hon kan få. Det är jätte svårt att se en ensamstående mamma som till o med är arbetslös med ett cancersjukt barn. Ni kan tänka er själva ….

  Snälla hjälp henne…..

  Mvh
  Lendita

 19. Hej jag är en man på 42år som har en förlamning på väntra sidan och har en hjärnskada. Nu tänker jag att finns det någon som har en erfarenhet att söka hjälp medel från fonder.

 20. Hej!
  Mitt namn är Linda!
  Undrar, min son har perthes, opererad förra året! Till saken, finns det någon ekonomisk hjälp att söka då han behöver en ny säng och ett träningskort för att träna upp sina muskler i benet mm igen???
  Ekonomin är inte den bästa😔
  Tacksam för hjälp

 21. Hej,
  Jag kom i ekonomisk trångmål pga jag drabbades av Sjögrens syndrom o reumatisk hjärninflammation. Jag jobbar på så gott det går, men ville studera vidare, dock får jag ej studielån pga när jag var som sjukast av hjärninflammationen sjukskrev jag mig ej till försäkringskassan, och det tog många år senare som det utreddes och upptäcktes att jag har Sjögrens o reumatisk hjärninflammation, med cellgifter fungerar jag nu bra o har ingen huvudvärk längre och inga hallucinationer, utan fungerar korrekt. Var söker jag bidrag så jag kan betala av de skulder jag fick under sjukdomen, och var kan jag ansöka om pengar till studier. Jag har förlorat tio år av mitt liv, och vill på något sätt ta vid där jag slutade.

 22. Hej! Jag är en ensam kvinna över 60 på grund av sjukdommr (crohns, reumatiska värkI leder samt diabetes ) använder mycket mediciner.jag jobbar på halv tid. Har mycket problem med mina tänder. Behöver ekonomiska stöd för att laga mina tänder. Kan jag få råd och tips.
  Hälsningar
  Mehri

 23. Hej
  jag bor u hus i Norrbotten är pensionär jag undrar var man kan söka bidrag och få nytt utepanel på huset det är ruttet och är i dåligt skick ,,inuti ha jag tagit de små ören jag ha försökt spara i hop för att få iordning fick spara till vedpanna då den andra gick sönder för 3 år sedan hade jag 10 grader inne p,g,a fick bara småelda och fylla panna med vatten så jag han få upp lite värme i huset köpte en panna i polen som var billigaste jag hittade på nätet ,,så jag undrar var de finns nån fond man kan få hjälp av ,,

 24. Hej! Mitt namn är Jonas och bor i Landskrona med min fru och mina tre barn. Och jag har precis på börjat en utbildning på hvilanutbildning i åkarp och där går jag en trädgårdsutbildning men efter utbildning kan jag bli svår anställd eftersom jag inte har körkort. Och jag har pratat med arbetsförmedlingen om att få hjälp av dom men dom säger blankt nej och jag har försökt få via försäkringskassan men blivit nekad alla mina gånger.
  Jag vill bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Och jag håller på med utredning via psykiatrin i Landskrona där jag gjort olika tester och nu ska jag träffa en arbetsterapeut och sen ska jag få min diagnos från dom. Snälla finns det någon som kan hjälpa mig med detta

 25. Jobbar 62 procent, är lågavlönad har artroser imina leder, händer fotleder knän, hals.övre rygg. skall opereras för mina snedställda fötter i April blir sjukskriven minst i 3 månader först vänster sedan höger fot. Har en ansträngd ekonomisk sits ivanliga fall . Men det blir ännu värre efter varje op får jag inte stödja mycket på benen så jag kommer att vara låst hemma det skulle vara lite kul om man kunde få göra något i alla fall. Jag tänker mer på andra än mig själv.

 26. Ja är ensamstående med 3barn sen deras far gick bort.
  2under 18år
  Ja är sjukpensionär pga ocd Asperger
  Har även fibromyalgi å lite knasigt hjärta
  Mina barn har autistiska diagnoser så här går vi på rutin
  Mina pensionärs pengar räcker inte långt och barnen kostar mer än normalt
  Ja skulle verkligen behöva hjälp

 27. Hej
  Jag är en kvinna på över 60 år. Jag behöver ekonomisk hjälp med att få nya tänder. Mina tänder är nedslitna och jag har dålig ekonomi så det finns inga resurser för lån till detta. Jag skäms för att visa mina tänder då de är så dåliga. Jag lider av svår smärta och tar starka mediciner som bidrar till att min tandhälsa blivit så dålig. Jag skulle verkligen behöva denna hjälp så även jag kan skratta och känna mej fin i munnen igen. Tack på förhand mvh Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.