1878 Års Stiftelse: fond med stöd till behövande och ensamstående kvinnor

Stiftelsen med det diskreta namnet ’1878 Års Stiftelse’ har som syfte att lämna bistånd till behövande och ensamstående kvinnor. Det stora kapitalet stiftelsen förfogar över (mer än 15 miljoner kronor) gör helt klart värt för ensamstående mödrar att söka pengar.

Stiftelsen har organisationsnummer 802007-4079 och har sitt säte i Stockholm. Registrerat ändamål:

Stiftelsen som verkar under namnet 1878 år stiftelse, har till ändamål att ge ekonomiskt stöd åt behövande och ensamstående kvinnor, företrädesvis kvinnor som antingen hava vårdnaden om barn eller länge och troget arbetat hos ett och samma husbondfolk eller har eller haft vårdnaden om föräldrar eller andra anhöriga.

Kapital 2006: 15.147.448 kr

Ansökningshandlingar och mer information finns på Stiftelsens hemsida. Frågor kan lämnas via hemsidans kontaktformulär.

Adress: 1878 Års Stiftelse, Box 38115, 100 64 Stockholm.

Lycka till med att söka pengar, låt oss gärna veta hur det går.

214 reaktioner till “1878 Års Stiftelse: fond med stöd till behövande och ensamstående kvinnor”

  1. Hej,Jag är en ensanstående mamma på 37 år å är sjukskriven,å har väldigt svårt att få det att gå runt,räkningarna växer.Så jag undrar om jag kan söka fondmedel hos er.
    Maila gärna tillbaka ett svar.

    MVH

  2. hej! jag är en 26 årig ensamstånde mamma som bor i göteborg. här om dagen tipsade en vän mig om att söka fonder för att hon vet hur svårt jag har det. hade dock ingen anning om att sånt här fanns. har flera skulder och aldrig råd med annat än hyra,räkningar och matpengarna.Skulle vara tacksam att då hjälp om hur jag går till vägas för att ansöka om fonder så att jag tex. skulle kuna köpa lite nya kläder, betala av skulder och kanske ta en liten semester ut ifrån göteborg med min 6 årige son. mycket tacksam för svar

    mvh angelina

  3. Hej jag skulle vilja ha info om hur man går tillväga för att söka bidrag hos er. Lever ensam sedan 7 år ca , är mor till 4 barn o mormor till 6 snart, i min fam är jag omgiven av missbruk o bokstavsprobl. ( inte jag själv)det betyder att jag är ständigt aktiv i deras liv , stöttar o tar hand om , på alla sätt. Har svårt att få ihop det för egen del, kommer ofta sist i min prioritering o pensionen är alltid för liten…kan jag söka stöd hos er , det skulle betyda så mycket för mig, mvh marita 50 år

  4. Hej! Ensam mamma som inte någon ekonomi alls å snart inget tak över huvudet. Då jag inte har råd med mina räkningar. Socialen vill inte hjälpa mig å jobb växer inte på träd. Jag vet inte hur jag ska kunna köpa kläder till min son som är 2 år. Han går på dagis men behöver kläder. Blöjor å mat här hemma. Snälla hur ska jag gå till väga för å få hjälp? Mvh Pia

  5. jag va påp väg att söka sen såg jag att ett av kraven va att man skulle ha eller ha haft en släkting hemma med funktions hinder så där sprack min chans att söka

  6. Hej

    Undrar varför så många skriver här och undrar hur man söker, samt skriver sina livshistorier…

    Det står ju klart och tydligt hur man söker, när och var??
    Läs istället..

    geeeee

    //Ewa

  7. Jag har ett namn på en fond som jag precis fick 4000 ifrån som verkade vara för alla. Nån som vill byta namn:o) Är en ensamstående mamma till två små barn som behöver all hjälp jag kan få eftersom jag e halvtidssjukskriven. Hör av er så kan vi hjälpa varandra.

    //Linda

  8. hej linda vore himla tacksam om du kunde höra av dig till mig ang.fonden …jag är ensamstående med tre barn

  9. till PIA o Linda maila mig [email protected] så ska jag ge dig råd o tips och telenr o adresser så du kan börja söka fonder!det e dax nu inför julen!=))är du ensamstående och inte tjänar så mycket per år kan du söka rätt många!det har jag gjort!på 4 månader har jag fått in 30000:-!men det gäller att ligga i!

  10. Hej jag är en mamma på 47år.Har en tjej på 16 år.Har varit sjukskr.långa perioder.eventuellt blir det inget mer jobb.Vi har självklart inte någon större jul el.annan helg att fira inte ens tanken finns.Skulsaneringen varar minst 3 år till.Finns det möjlighet att få hjälp så vi kan få känna att det är jul detta året?Vart ska vi vända oss? Törs ej hoppas vill inte ge min dotter några förhoppningar ens. Hör av er om ni kan.
    Ha Det Bra.O jag önskar Er andra LYCKA TILL./ Jag ser nu hur många VI är som behöver hjälp. jp.

  11. Hejsan! Jag har en väninna med 2 tonårsdöttrar. Hon är långtidssjukskriven pga värk poch depression. Hon har haft otur i livet med destruktiva förhållanden med män som gjort henne illa och som inte fått henne att må bättre. För ett år sedan lämnade en av dessa män henne med en stor lägen het med hög hyra ( som naturligtvis hon stod för på hyres Kontraktet). Hon hamnade i ett låne träsk för att kunna betala hyrorna. Nu or hon billigare och mindre ,men skulderna finns kvar. Hon har lånat av alla hon kan låna av och de börjar bli beroende av att få sina pengar tillbaka. Pengar som hon inte har. Nu ligger hon bara i soffan och stirrar rakt ut. Flickorna känner sig oroliga för sin mammas hälsa och jag över min vän. Snart är det jul och hon kommer inte att kunna köpa vare sig julklappar eller julmat! Står här helt handfallen för jag kan inte hjälpa min vän ekonomiskt längre! Snälla hjälp henne att komma ikapp och börja om. Mvh C

  12. Hej.
    katarina heter jag.
    Jag vill komma i kontakt med någon fond som skulle kunna tänka sig att hjälpa mig lite ekonomiskt.
    Jag har sen en lång tid varit sjukskriven och har nu sjukersättning, detta har i stort sätt pågått sen år 2000.
    Jag och mina 2 barn som då var ca 13 år och 8 år flyttade till en annan kommun för att få komma in i en ny start i livet…..
    Allt började bra men min son hamnade i fel kretsar och vi fick stora problem. Jag vände mig till socialen för att söka hjälp tillsammans med skolan och polismyndigheten. Min egna familj vände mig ryggen och jag och mina barn fick gå igenom detta tunga jobb i motvind.
    Min underbara son hamnade bara mer i problem och gick inte i skolan och för att tvinga till skolgång så diskuterade socialen och jag om familjehemsplacering och det gick bra tills en början tills delar av min familj bestämde sig för att detta inte var en bra lösning och dom såg bara att jag inte ville ha min son hemma, vilket inte va fallet.
    Han började rymma ifrån hemmet och det slutade med att vi fick avsluta det projektet……..men tillsammans med min son fortsatte vi att med hjälp av socialen att hitta andra lösningar till hans framtid…….han gick med på att vara på ett utredningshem i 8 veckor för att kunna ta reda på vad min son va i behov av för behandling och hur vi skulle lösa detta……..behandlingshem, ett så kallat skolhem blev lösningen som funkade väldigt bra……min son stor trivdes.
    Under 2003 i maj när han var på ett läger med behandlingshemmet så blev det hus som jag och min dotter var beende i utsatt för brand……det var en planerad brand och det fanns en plan med den……alla vi som bodde i huset blev utan lägenhet…..en del fick tillbaka det som kunde räddas…..men allt jag och mina barn ägde förlorelorade vi, alla privata ting så som minnen och andra sentimentala värden.
    i det nya bostads området som vi hamnade i så hann vi att bo där i ca 1½ månad tills vårt grannhus började brinna……..i bägge fallen så ringde jag till 112 och fick assistera dom med information………detta har i dag gjort att näst intill var natt så kan jag inte slappna av tillräckligt för att kunna sova…..i drömmarna så försöker jag att ringa 112 men slår fel hela tiden och det brinner……..jag vet att detta beror på svårt trauma och stressen som är kombinerad med min deprition som jag har.
    min son var som tur på behandlingshemmet under denna tid och slapp att gå igenom denna tunga händelse…han har ju nog med sitt jobbiga liv i sig själv och allt han tvingas till att gå igenom för att komma på rätt väg…….
    vid 2 tillfällen rymde han från hemmet och var lyst i delar av sverige, men utan resultat………min mor som då hade gott bakom mig visste hela tiden vart han befann sig och försedde han med pengar så att han skulle klara sig………..
    2005 el 6 så avslutade vi behandlingen för att han vägrade att komma till rätta.
    han fortsatte att hamna fel och det har pågått tills nu och fortsätter än i dag……..
    det sista vi har gått igenom nu är skyddad id och bostad.
    men nu har vi hittat ett jobb till han i barcelona och jag hoppas en dag att han börjar förse sig själv med lite lycka, och så att han tar för sig av livet och vad det har att erbjuda han.

    Mitt liv har rasat totalt pga allt detta ………..jag flyttade för ca 2 år sen ifrån min stad där alla i min famlij bor. min dotter bor i dag hos hennes fader och det funkar väldigt bra.
    Men det är tuff och väldigt svårt ibland att vara ifrån sin familj ióch ens vänner…….men jag kände att om jag någon gång ska försöka bli frisk eller i allafall kunna må bättre så måste jag få distans till allt detta som jag varit med om…………
    så nu sitter jag i klippan i skåne i en 2:a och har en hyra på 5164 kr och får utbetalt ca 10000 i månaden från försäkringskassan………..och känner att det inte riktigt går runt ekonomiskt………..
    under tiden jag försökte stötta min son så rasade allt ekonomisk för mig……..blev lamslagen helt enket, tyvärr.
    så därför har jag fått en hel del anmärknngar och det är svårt att bli betrodd när man t ex söker bostad i en större stad som helsingborg…….
    jag har i dag svårt att få afirmationsvärde till de ting jag äger i dag………….känner att ingenting här hemma är mitt.
    allt är gammalt och begagnat och t.o.m trasigt……
    min önskan med detta brev/ mail är att jag ska få starta upp mitt liv igen och förse mig med ting JAG vill ha i min lägenhet, så som möbler tyger, ja allt som rör ett hem……….
    dator som jag nu skriver ifrån är lånad och det skulle underlätta en hel del om jag kunde köpa mig en ny dator så att jag kan dagligen ha relation med mina barn som jag så älskar och saknar…………jag vet heller inte om jag har någon som helst rätt att fråga er om pengar………känns att det finns dom som har mer rätt än jag………….
    jag ber om ursäkt om detta inte gillas av er men jag orkar inte mer leva så här…..jag har gjort allt jag kunnat för att orka stötta min son och min dotter och försökt att vara en bra mor…………..men min ork tryter…………….
    mvh katarina

  13. Hejsan!!Jag är ensamstående med två barn och studerar heltid,har det väldigt svårt ekonomiskt!!Undrar om det finns någon möjlighet att få hjälp av er,Jag har aldrig gjort en sån här grej innan så vet inte hur man går till väga!! Mvh Emmi

  14. Hej.
    Jag har precis separerat från min 1 åriga dotters pappa. vi har delad vårdnad men jag har henne hela tiden. Han tog möbler och nästan alla hennes kläder. har det jätte dåligt ställt med min ekonomi och skulle verkligen behöva hjälp! skulle vara mycket tacksam för ett litet bidrag.
    MVH/Helene

  15. Hej!
    jag är MSsjuk sedan 1998, lever ensam med ett hemavarande barn född 1991. Har svårt att klara uppehället för oss båda. Vore mycket tacksam fäör hjälp.
    MVH Lena Sandberg

  16. lena Sandberg! ett gott råd är att se till att ditt barn 1991 alltså 17 år gammal hittar nåt att sysslesätta sig med och inte lever på sin sjuka mamma……vilka människor är det som egentligen söker fond hjälp? skojjare eller? bulgarien? ska vi hjälp dom när vi har egna att hjälpa? skandal att ens behöva läsa vilka människor det finns i samhället idag….Sjuk kan man bli men det finns väl gränser på sina tiggerier? skandal.

  17. Hej.
    Jag en en tjej på 19 år som är en ensamstående mamma till Vanessa 5 månader.
    Vi lever ensamma sedan hennes födsel, då vanessas pappa misshandlade mig och nu håller sig undan då saken är polisanmäld.
    Jag har inte råd med det lilla extra då jag har den lägsta ersättningen på mammapengen och socialen skjuter till pengar så att jag kommer upp i existensminimum.
    Jag har inte råd att köpa en säng utan sover i soffan, och då det är min första jul med lilla vanessa skulle det vara kul att ha råd med en liten julklapp.
    och även kunna köpa en barnmatstol och en större bilbarnstol till henne.

  18. Hej
    Är ensamstående mamma sen år 99 när min sambo dog i en bilolycka.Våran dotter var då 9 månader och nu är hon 9 år.Vi har en svårt ekonomi.När min sambo dog så blev jag kvar med höga räkningar som jag försöker fortfarande betala men det går inte så bra.Han var den som jobbade och jag var mammaledig.Jag fick inte så mycket i penning så han var den som stod för allt.När han dog fick inte jag ett enda öre p.g.a att det visade sig att han var gift i sitt hemland och hans fru fick alla pengar fast han hade inte levt med henne i över 11 år.Så p.g.a det blev jag skuldsatt till öronen.Nästan allt stod i mitt nam men han var den som betalde nästan allting och var den som behövde det ena och det andra.Så i alla dessa år har jag levt på gränsen med allt.Måste hela tiden räkna pengarna så det att det ska gå ihop för månaden.Jag har mitt jobb men de drar av pengar varje månad från min lön som inte är mycket till lön och blir inte av med skulderna.Nu närmar vi oss jul och känner att jag behöver lite hjälp.Visste inte att det fanns fonder där man kunde be om hjålp.Till julen är det alltid svåra tider.kan ni hjälpa mig?Behöver det.
    tack iförhand
    Alexandra

  19. Hej!
    Hur gör jag för att söka pengar ur er fond.Jag är ensamstående med två barn. Jag har hamnat i ekonomisk kris sedan min man lämnat oss. Nu är det jul och jag vet inte hur jag ska kunna göra det bra för mina barn.
    MVH Susanne

  20. Hej!
    Skriver som en sista lösning på hur jag ska klara julen och min sons 15-årsdag den 26 december. Ensamstående med 5 barn, 3 barnbarn. Har utbildat mej till undersköterska och blev klar detta året. Har jobbat som timanställd i vården, men nu finns där inget mer jobb sedan 2 månader tillbaks. Söker jobb men utan resultat hittils. Barnens pappa bryr sig inte och kommer inte med några julklappar sedan han gift om sig för 3 år sedan. Känner mej helt ensam om ansvaret och har ingen att låna pengar av. Mina föräldrar är döda sedan 13 år tillbaks och det är fruktansvärt jobbigt utan vuxet stöd. Hade jag kunnat försvinna och slippa julen. Men jag har ju mina barn och dom är det käraste jag har.
    MVH Marianne

  21. Hej!!!
    jag e en tjej med 2 barn som jag har varannan helg…ligger för tillfället i en vårdnadstvist…har separerat med barnens pappa…har träffat en ny…men han bor 27 mil från barnen…jag e helt arbetslös å hans ekonomi e ansträngade…vilket innebär att jag inte har råd å träffa mina barn mer än ett veckoslut i månaden…saken e den att jag kan inte bo nära barnen då deras far inte kan acceptera att jag lämnade honom…så han e hotfull mot mig å den jag har träffat…vad ska jag göra…barnen e mitt allt…men för att jag ska orka måste jag vara stark…å det e jag inte nu….
    mvh Annika

  22. jag är en ensam mamma som är 33år gamma.Jag har två barn som är på 13 ,10 år.jag har varit sjuk skriven sen 4 år sedan och är nu sjuk persion .jag får lite bidrag och ha mera uppgiter som måste klara mig vaige månad.jag är väldige ensam här och har inga familje här som kan hjälpa mig vid min sitration.jag ber er om ni kan hjälpa mig på något sett . jag har haft mycket svåra spykis ka poroblem och vill inte blir väre igen .snälla hjälp mig mina barn har bara mig och vet inte vart är deras pappa häller.jag är inte bra att skriva jag hoppas att ni förstår mig. M V H MELI

  23. hejsan!
    är en ung ensamstående mamma till en dotter på 10 månader. Undrara hur man gör en ansökan till fonden`?
    mvh ung mAmma

  24. Ensamstående mamma till 7 barn / Utflygna,/vecko barn/Hemmavarande barn Med diagnos på tvillingparet svår ADHD samt beteende störningar …
    Vad kan jag söka för dom ? Kollo,Data,Kläder,spel. ??? Resa?

  25. Jag har klarat att försörja mina barn i livet men sökt om semester för familjen som ensamstående..här sitter unga människor och har inga arbeten men se till att skaffa ett då…alla verkar sjuka och fattiga skuldsatta? ska ni ens ha era barn som vårdnashavare? att det finns människor som istället frö att kämpa väljer detta altenativ är skrämmande och hur ska det gå för era barn? fonder ska vara till för människor i kris men inte för människor sojm inte känner för att arbeta och väljer leva på bidrag..f-n skäms ni inte? gör rätt för er så slipper andra ta hand om er—

  26. vilka snyft historier man läser på sidan…Annika! ett gott råd är att du aknske skulle ordna upp ditt eget liv med dina barn innan nya män släpas in..Ja det är helt otroligt och som sagt! hur får många av er ens har vårdnaden om era barn….skämsigt

  27. Hej! Jag är behov av ekonomiskt bidrag. Hur mycke kan man ansöka om,gällande belopp? Är de engångs summa? Max söka 1gång per år? Jag såg att man måste ha en referent som socialen,men jag har inget med socialen att göra just nu och i mitt läge så är de inte bra att gå och nämna att jag har problem med ekonomin. Eftersom de hotat mig att ta barnet (ej anmärkningar på mig och aldrig funnits). Handlar om fadern som gjort dem sådana. De är så ”förbannade o irriterade” så för mig är de kris pga honom. Jag har jobb,men minskad % till halvtid och har en del höga summor som snart dyker ner i brevlådan ,advokatkostnader. Jag har inte möjligheten till att betala detta. vart vänder man sig ,eftersom detta inte ingår i ens ekonomi. Jag har klarat mig bra innan och gör de än så länge,förutom när detta kommer att komma så räcker de ej till att leva som mat,räkningar etc. Även om jag har rättshjälp landar summan på 15.000-20.000 varje år.Hjälp! Tacksam för svar!

  28. Hörru du!! hähä mamman jag tycker verkligen synd om dig du måste ha gått igenom ett helvetet och det är därför du tycker som du tycker en bitter person helt enkel..jag hoppas att gud hittar dig snart eller tvärtom/sök hjälp!!

  29. jag är ensamstående mamma med 9 årig dotter,jag behver pennga till mina tänder för akut jag är sjuk skriven sen 99 .min kosnat förslog hustandläkare kosta 25000 kr och sociala bevlea med 10000 jag behver 15000 för att får jhlap med

  30. Hejsan jag är en ensamstående mamma på 27 år jag har två barn en son på 3 år och en dotter på 9 månader. min son har ingen pappa och min dotter träffar aldrig sin. Jag fick anlita en advokat pga att få ett avtal på underhållstödet och nu vill advokaten ha pengar av mig som jag inte har inget hon heller nämnde då jag va där utan bara 1200 kr som jag betalade in så skulle hon börja med fallet. Jag får studera på halvtid bara för att få det att gå ihop här hemma och kan inte sätta den lilla på dagis när hon fyller 1 år i Juni för att jag har inte råd med detta eftersom min inkomst sjunker med 2000kr då. Så nu undrar jag hur jag skulle kunna söka pengar av er till hjälp för advokat kostnaden (2250)och så att min son och dotter skulle kunna få lite nya kläder. Min son äger just nu bara 3 par byxor som passar honom de andra är för små och jag har aldrig råd att köpa några till honom eftersom pengarna är slut efter man handlat och betalat sina räkningar.

  31. hej jag helt ensamstående med ett barn 9år jag är 50 år
    coh sjukskriven 9 år

    jag är tack sam får altt HJÄLP jag kan få ?

    undrar om man får nogon hjälp får tänder som nan har fårlura äffter antoll ruttfylning jag har fårlurat 12 täender

  32. hejsan ! Jag är en ensamstående 7 barnsmamma på 41 år, med 3 av mina barn som bor hos mig på 9år, 6år o lillan 1år. Jag är arbetslös o har endast socialbidrag ,bostadsbidrag, underhåll o barnbidrag så det är mycket svårt ekonomiskt. Jag har inget körkort så vad jag än ska göra så måste jag ta bussen o det är kostsamt. Nu undrar jag hur jag söker hos er ett bidrag ? Jag har inte kunnat åka på semester med mina barn på flera år då jag varit ensam nu i 6år o inte haft råd. Hoppas på hjälp mvh Jennina

  33. Hej! Jag är en ensamstående mamma till en pojke på 1 år. Jag har hamnat i en ekonomisk knipa som jag inte kan ta mig ur. Jag har kommit efter med mina räkningar och fick inga pengar alls i Mars. I April får jag bara 8000 och kommer inte att kunna betala alla mina räkningar. Har redan hamnat hos kronofogden och hemtelefon är avstängd. Jag måste få hjälp! Kan jag söka bidrag hos er och hur gör jag i så fall?

  34. hej. jag heter sabina beganaj och bor i trollhättan. jag är en ensamstående mamma med ett barn som har hamnat i en ekonomisk situation som jag inte kan hantera.kan jag möjligtvis få hjälp från er stiftelse snälla det skulle vara jätte tacksam:(:(.??behövs det nå ansökningsblanketter??vore väldigt tacksam om ni kunde hjälpa mig i denna svåra och tunga situation??för det är så mycket mitt barn behöver som inte jag kunnat köpa. och min lilla son är ett år och sjumånader gammal:(jag hoppas att ni förstår mig allt detta som jag har gått igenom, ni kan svara på min vänns msn jag svarar tillbax svara på
    detta tack. [email protected]
    tack på förhand

  35. Hej!!! Jag bor har inte i stockholm utan i skåne.Men jag har
    inte hittat nån hjälp att söka här så nu vänder jag mig till er fast att jag inte vet om ni kan hjälpa mig.Jag bor själv med mina två döttrar på 12 och fem år sen tre är tillbaks.Jag får ihop det mesta själv.Jag behöver inga bidrag utan har ett fast heltids arbete.Men vi har inte haft råd med semester, men under dessa tre år hade jag lyckats spara ihop Åtta tusen så att vi skulle kunna åka i år på en semester Kolmården och stockholm stod på listan.Men vad händer jag biter i sönder en tand och måste rotfylla den vilket kostar sex tusen kronor. Plus att min största flicka behöver glsögon så nu är vi helt plötsligt back och det gör så ont i mig att inte kunna räcka till för dom en semester tycker jag att alla barn ska få. Jag vet inte vad jag ska göra men snälla kan ni ge mig nåt tips var jag kan vända mig om jag nu inte kan söka hos er.Mvh

  36. Hej !jag skulle villa ha svår på mina tidgare kommetntar jag ensamståennde mamma 9 år som är sjukskriven sen 99 och idag jag liver med socialbidrag . efter som jag har blivet skadat efter förlossning coh försäkrinkassan inte bevilas .jag fick av slåg .får 4 år sen min tdänder problem har jag fårlurat äffter antoll ruttfylinng 13 st . tänder jag tack sam får alla HJÄLP! med ekonomi jag beviljas med 10000 jag behver 15000 jag har smätor och det är akut snäll jag är tack får altt HJÄLP! MVH JUDITH 08

  37. Hej!!! jag undrar dom som har socialbidrag det varka som man kan inte FÅR HJÄLP!jag säket nogra fonder .men dom så att det går inte att får hjälp jag har eknomi bihov mina tänder effter som jag förlurat 13 st.helt ensamstående .med 9 år sjukskriven i 10 år. kan man får tips vad kan får HJÄLP!!!!!!!!!!!! JAG ÄR TACK SAM FÅR ALTT HJÄLP jag kan få

  38. Hej!

    Mitt namn är Marina och är en tjej som är 18 år. Jag har en ganska svår situation. Jag är gravid i 5:e månaden och blev lämnad av min pojkvän. Vi var tillsammans i 2 år. Jag blev lämnad när jag var gravid. Han bestämde sig från en dag till en annan att gå och gifta sig med någon från sitt hemland. Konstigt som de låter så blev de så, han åkte till sitt hemland för att gifta sig med en annan kvinna och lämnade den kvinna han varit med i 2 år och som nu var gravid. Efter mycket om och men med disskutioner hit och dit så har han kommit fram till att han inte vill ha med mig och barnet och göra. Han säger ”Det här är inte mitt barn, och jag tänker inte betala för ett barn som jag aldrig kommer träffa”. (Han har bestämt sig för att inte träffa barnet, och inte heller betala för ett barn han inte kommer träffa). Låter konstigt i mina öron! Och den kniviga situationen är att jag står ensam helt ensam, bor i en liten 1:a som jag försöker byta upp mot en 3:a. Sen har jag ”Ekonomiskt bistånd” varje månad som jag får TOTALT 7000 kr. Och jag har en hyra på 4000 kr. Har inget jobb och lär inte kunna jobba när barnet kommer. Och känns lite onödigt att skaffa sig ett jobb nu då de är 4 månader kvar. Så skulle behöva lite hjälp med pengar. Har inte en pryl hemma till lilla barnet, inte en bil som man önskar att man kunde ha för att underlätta lite när bebisen kommer. Men de absolut VIKTIGASTE kläder, saker, säng m.m. till lilla bebisen. Vill inte folk ska titta på mig som en dålig mamma för de är de SISTA jag vill vara! SNÄLLA HJÄLP!

  39. Hej jag är ensamstånde mamma med en pojke på 5 år! Har jätte dåligt med ekonomi! Skulle jätte gärna uppskatta om ni skulle kunna hjälpa mig? Hur ska jag kunna ringa er eller hur ansöker man? Kram Angie

  40. HEJ!! Jag är ensamstånde mamma med 4 barn som är 20,9,9,7år gamla som har olika dignoser var kan man söka fond pengar

  41. HEJ!! Jag är ensamstånde mamma med 4 barn som är 20,9,9,7år gamla som har olika dignoser var kan man söka fond pengar kram

  42. Hej, ensamstående mamma till två barn 7 och 8 år.
    Har det svårt att få ihop det i vanliga fall när jag jobbar men nu är det kris när jag har blivit lång tidssjukskriven,, ligger efter med allt på grund av förliten inkomst och strul med försäkringskassan.. hur söker man?

    mvh mia

  43. Hejsan! Jag heter Ulrika och är ensamstående trebarnsmamma och skulle vilja veta hur jag söker hos er och vad som krävs för att man ska få hjälp? är i stort behov just nu .. Mvh Ulrika Jansson

  44. HUR SKA JAG KUNNA FÅ HJÄLP AV ER? JAG ÄR ENSAMSTÅNDE MAMMA MED ETT BARN! ocH LEVER PÅ SOCIALBIDRAG OCH HAR DET JÄTTE SVÅRT SKULLE UPPSKATTA OM NI SKULLE KUNNA HJÄLPA MIG! Mwh Angelina

  45. Hej! Har försökt klara mig länge men just nu denna sommar kommer det bli riktigt knivigt. Har en 14-årig dotter som bor heltid hos mig. Vi kräver inte mycket alls. Utomlands har vi aldrig varit eftersom det helt enkelt inte går. Vill heller inte ha hjälp med det utan jag har fått förhöjd hyra (ska bet senast 30/6.) Hyra = 7552 kr, a-kassa = 7800. Hur gör jag för att få tillfällig hjälp? Mvh

  46. Jag är en ensamstående mamma med tre barn som studerar. Har haft det knappt i många år. Nu har jag ingen inkomst alls under somaren.Vad ska jag göra?MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.